Dojčiace maminky: Skúsenosti s občasnou hypoglykémiou?
Chcem sa opýtať na skúsenosti mamičiek, som 7 mesiacov po pôrode, dojčím. Občas, možno raz za mesiac sa mi stane, že pár hodín po zjedení niečoho sladkého sa začnem potiť, cítim slabosť. Normálne také stavy nemávam, večerať zvyknem naposledy o 17.00 a raňajkujem o 6.00. Syn vstáva veľmi zavčasu a moc sa v noci budí. Dojčím na požiadanie často.
Počas tehotenstva som mala gest.diabetes pekne kompenzovaný diétou. Teraz sa bojím, či sa mi nerozbieha diabetes, aj keď pri náhodnom meraní nemám nikdy glykémiu nad normu. Máte s tým skúsenosti?
Nespomínam si, že by som mala niekedy v tom období prestávku niekoľko hodín medzi niečím sladkým, ale určite som nejedla naposledy o 17:00.
Vzhľadom na 13-hodinové okno medzi posledným a prvým jedlom by som skôr (obzvlášť pri nočnom budení) dopĺňala priebežne aspoň v malých dávkach energiu aj medzi tým.
Píšeš, že nemáš nad normu. A čo dolná hranica?
@tanyan ranné glykémie v rozmedzí medzi 4.6-5.1 a po 2h po jedení medzi 4.8-6.5
@tanyan ogtt 3 mesiace po pôrode bol 5.7 po 2h. Po 1h nerobili.
Po porode si mala absolvovat kontrolne vysetrenie u diabetologa
@taktotedanie absolvovala som, v októbri môj hba1c bol 5.4
podla hodnot nemas diabetes a ani hypoglykemie, pri dojce i by si mala pravidelne jest ziadne hladovanie
nastav si do mobilu pripomienku priprav si na nocny stolik napr aj obycajny rozok a ten dvihne glykemiu hned
@mamina7070 práve keď som mala tie stavy ako na hypo, nemala som pri sebe glukomer..budem si na to dávať pozor.
@tanyan nikdy som v noci nebola hladná, preto normálne v noci nejem. Toto sa mi napr.stalo dnes 4h po tom, ako som zjedla 2 krajce kváskového chleba s vajíčkom, tvarohom a mrkvou. Toto som jedla o 10. Predtým ráno som jedla raňajky.

Kojila som 3,5 roka a nikdy , inak mam cely zivot problem s hypoglykemiou, ale nemam diabetes, ani v tehu som nemala