icon

Dokrmovanie novoredenca

keira
18. jún 2012

viete mi poradit? ako spravne zarobit mlieko do flase, ked pisu, ze jedna davka ma 100 ml, a pritom to je velka davka na prve dni novorodenca. Ako mam potom spravne odmerat napr. davku 50 ml, ked odmerka ma 100 ml? viete mi poradit? dakujem

sasena033
18. jún 2012

@keira ahoj kazde mlieko by malo ist teda co ja vioem na 30ml jedna odmerka 🙂 ake mas?

cherry1981
18. jún 2012

jedna odmerka by mala byt na 30ml 😉

xlucia
18. jún 2012

potrebne mnozstvo vody, prevarenej si nalejes do cistej kojeneckej flase. tam mas mierku aj menej ako 50 ml a pridas potrebne mnostvo umeleho mlieka a zatrepes.

anjelicek26
18. jún 2012

@keira - tak to sa mi nezda.. jedna odmerka zodpoveda 30ml vody...takze 1 odmerka prasku a 30ml vody je asi 42ml mlieka... si si ista, ze si dobre precitala navod na krabici?

keira
autor
18. jún 2012

nutrilon .. asi nechapem, co tam pisu na obale :(

xlucia
18. jún 2012

@keira kolko toho chces zarobit? plati ze na kazdych 30 ml vody je jedna odmerka. takze ty chces ake mnozstvo asi odhadom?

keira
autor
18. jún 2012

@anjelicek26 v tabulke dole je ze priprava jednej davky:

velkost 1m davky: 100 ml
min prid, vodyL 90 ml
pocet odmerok: 3 ( z toho mi teda vychadza, ze ma a odmerka 30 ml, ale preco ze velkost 1 ml. davky? 😖 )

takzea ko mam postupovat?
a a sa urobit nejak mlieko aj do zasooby, tak ako mali v nemocnici?

keira
autor
18. jún 2012

@xlucia tak teraz mu davam tych 40-50 ml

xlucia
18. jún 2012

@keira postupujes tak, ze das 90 ml vody a 3 odmerky. a pre jednoduchost budes uvazovat, ze ak ti to vypila mala cele, tak vypila 90 ml mlieka. ved to neprebujes presne na kvapky vediet

xlucia
18. jún 2012

@keira tak to ti staci 60 ml vody a 2 odmerky. co zvysi to vylejes. do zasoby urcite nie. ak zarobis, max do polhodiny v tychto horucavach vypit

anjelicek26
18. jún 2012

@keira - takze - ak chces 100ml mlieka -potrebujes 90 ml vody a tri odmerky prasku

z toho vychadza

chces dokrmit malinko -- 1 odmerka a 30 ml vody -33ml mlieka
chces dokrmit viac - 2odmerky a 60 ml vody - 66ml mlieka

Nie mlieko vzdy zarabas cerstve, ved to je rychlo. Prevarenu vodu do termosky v tej spravnej teplote a uz len odliat, nasypat, zatriast a krmit.. neboj najdete si ten spravny system ... a na mesacne dieta je 100ml fakt ze dost, ale to je strasne individualne, tie mnozstva su vzdy orientacne... ak mu staci menej-staci menej, ak pyta viac- treba dat viac.

keira
autor
18. jún 2012

@xlucia a ako to v tych prodniciach robia, ze to maju v zasobe?

betina1984
18. jún 2012

@keira to nemusi byt na chlp. Tak daj 60 ml vody a dve odmerky, to bude 66 ml mlieka, alebo daj 40 ml vody, 1 celu odmerku a z druhej 1/3 odmerky, budes mat nejakych 45 ml mlieka

anjelicek26
18. jún 2012

@keira - ved skus to mlieko nechat hodinu stat a potom si odpi, ci by ti to este chutilo 🙄

xlucia
18. jún 2012

@keira nic nemaju v zasobe tak ako myslis ty. ze dlhodobo. oni ked zarobia flasu tak do hodiny je detmi vypita. jedno stiahne 20 ml ine 15 ml a hned je to fuc.
ja som to robila takto.doma vydezinfikuj viacou vodou novu termosku. aspon 3x. prevar vodu v kanvici a nalej ju tam. zvysok vody som vyliala do prevarenej nadoby.
toto som robila rano, naobed aj vecer. a ked som isla zarabat mlieko mala som vodu prevarenu horucu aj studenu na riedenie

betina1984
18. jún 2012

@keira nutrilon moze byt zarobeny dve hodiny, ale v chladnicke

xlucia
18. jún 2012

@betina1984 teoreticky ano, ale potom je to uz fakt hnus 😒

zebra41
18. jún 2012

@keira mas pravdu v nemocnici to vecer robia tak. ze sa mlieko vecer pripravi a v noci sa len zohrieva. oni vsak zarobene mlieko vypasterizuju a daju do chladnicky. potom ho musis v ohrievacke ohriat. to je vsak veeeeelmi zdlhave. normalne si nalej prevarenu vodu do termosky. v noci len vstanes nalejes vodu, primiesas mlieko a mas. v ohrievacke by si to zohrievala aj 5 minut a zatial by babo pobudilo cely barak....ak das moc teplu vodu,tak jej daj menej a prilej studenu - bud prevarenu a nachystanu alebo Lucku tu,ktora sa nemusi prevarat.

zebra41
18. jún 2012

pobudli sme s malym v nemocnici dlhsiu dobu a neverte tomu,ze mlieko,ktore pripravia,tak babo do hodiny vypije. ak nahodou nechce,tak to nevyleju,ale aj o dve hodky znova prihreju a to dokonca aj to,kde je uz zarobeny aj Nutriton.....ale je to podla mna hnus a ja by som to tak svojmu nedala

xlucia
18. jún 2012

@zebra41 ako kde. na antolskej nestacia zarabat.

zebra41
18. jún 2012

@xlucia veru ako kde. my sme navstivili len Nitru a Kramare...a dufam,ze uz aj naposledy

strihalka
18. jún 2012

@keira ja zacinala s jednou davkou tzn. : 30ml vody a jedna odmerka nutrilonu....po par dnech 60ml a 2odmerky.....a pote 90ml a 3odmerky nutrilonu...ono kdyz do toho pridas ten nutrilon tak t stoupne hladina a dostanes se na tech 100ml 🙂

zebra41
18. jún 2012

@xlucia a to myslis,ze sestricky zarabaju? a to nemusia zarobit v tej mliecnej banke ci ako to volaju?

betina1984
18. jún 2012

@zebra41 nasim davali na Myjave materske mlieko od darkyn... Ked nebolo zarabali Nutrilon HA, ale vacsinoulen materske

xlucia
18. jún 2012

@zebra41 mam taky pocit ze si to asi mylis. nutrilon alebo beba sa na novorodeneckom normalne zarobi s vodou, a z mlieckej banky ide materske mlieko ktore sa zozbiera od mamiciek. ale to ide detom v inkubatoroch a po operaciach. nie beznym detom u ktorych sa caka ze mame mlieko nabehne. tam ide natvrdo UM

zebra41
18. jún 2012

@betina1984 @xlucia ja tiez pisem o UM. materske bud moje alebo od darkyn sme dostavali tiez. ale nehovorim len o novordeneckom ale aj ine oddelenia resp. JiS pre male deti. proste info pre zakladatelku je,ze sa to zaraba v mliecnej banke - vypasterizuje a potom si to kazda maminka sama zohreje. fungovali to takto aj v NR aj v BA. a zrejme aj v nemocnici kde lezala ona,kedze sa pyta ako to robili nemocnice,ze si zarabali mlieko do zasoby.

xlucia
18. jún 2012

@zebra41 aha. tak na antolskej to tak nefunguje. tam sestra ktora ma prave cas zarobi do flasky, najcastejsie bebu a necha to v ohrievaci. maju vela malych flasiek, a niektore maminy uz maju aj svoje apridu si vypytat. sestricka im trochu odleje a babo papa. UM sa tam nerobi dozasoby, ani sa nepasterizuje