Frekvencia dojčenia 3-mesačného bábätka
Ahojte, mam 3 mesačnú plne dojčenu dcérku a niekedy sa zamýšľam nad jednou vecou.
Dcéra je ochotná sa dojčiť vždy len po zobudeni. Či spí 10 minut, 30 alebo 2 hodiny vždy po zobudeni ponukam prsnik a pekne sa nakoji.
Vydrží bdiet tak cca 1,5 hod a pred spanim už kojenie odmieta.
Ak je povedzme hore tu 1,5hodinu plus k tomu sa jej podarí 2,5hod spánok nieje to už bez kojenia 4 hod dlho na take male babo?
Iba výnimočne sa nam počas dňa stane že ju kojim aj pred spaním a vtedy tak rovno aj zaspi ale ak ideme von kocikom už pred spanim odmieta, keď je unavena kojit sa jej nechce.
Nechať to tak alebo niečo upraviť?
Pokial je ona spokojna, dostatocne hydratovana a prospieva, tak to pre nu nie je malo. Pokial je tvoja tvorba mm tiez dostatocna, tak je to ok aj z toho hladiska, avsak vseobecne pri plnom dojceni 4h nijakym sposobom tvorbu mm nestimulovat je dlho (teda mala by si aspon odsavat pomedzi to), ale teda moze to byt individualne - len ak by doslo k poklesu tvorby, aby si vedela co je za tym a ako to napravit.
Pokial je ona spokojna, dostatocne hydratovana a prospieva, tak to pre nu nie je malo. Pokial je tvoja tvorba mm tiez dostatocna, tak je to ok aj z toho hladiska, avsak vseobecne pri plnom dojceni 4h nijakym sposobom tvorbu mm nestimulovat je dlho (teda mala by si aspon odsavat pomedzi to), ale teda moze to byt individualne - len ak by doslo k poklesu tvorby, aby si vedela co je za tym a ako to napravit.
@anavixy mlieka mam dosť vali sa zo mňa ako týždeň po pôrode 🙃 tie 2,5h spanku to sa malej podari výnimočne max raz denne..
@anavixy Ak neklesa tvorba, tak nemusi. Ono ked do toho rypes niecim, tiez to nemusi byt super. Mne sa tiez nic s mliekom pri 4 h nic nedialo, az ked som bola 8 hod bez dietata to klesalo. Kojila som 3,5 roka, teraz idem zase naplno
@anavixy Ak neklesa tvorba, tak nemusi. Ono ked do toho rypes niecim, tiez to nemusi byt super. Mne sa tiez nic s mliekom pri 4 h nic nedialo, az ked som bola 8 hod bez dietata to klesalo. Kojila som 3,5 roka, teraz idem zase naplno
@kiki68 ved som to snad napisala jasne 🙂 len ak by doslo k poklesu tvorby, aby vedela preco a co s tym

Ak dieťa normálne prospieva tak by som nič nemenila
Ona po zobudeni vypije koľko potrebuje