icon

Grganie novorodenca

15. okt 2025

Ahojte baby, nemám sa s kým poradiť preto píšem sem.. malý ma 9 dní sme este v porodnici páska každé 3 hodinky, dávky aké má. Akurát ma trapi ze si málokedy dokáže odrgnut. Respektíve ho nosím v polohe v akej by mu to malo ist dobre, mliečko mu po jedle vyjde taky,zvyšok stále. Ale nepočujem take to ogrgnutie. Sestričky uz namna pozerajú a ja sa cítim neschopné.. negrcka mi , nechávam ho potom otočeneho na stranu vo vyvysenej polohe ak by nahodou. Ďakujem za rady pripadne.

anonym_df7977
15. okt 2025

V akej polohe ho máš? Skús na tigríka
Pochybujem, že sestričky nemajú čo na robote iba pozerať, ktoré bábätko odgrglo a ktoré nie

minesasubu
15. okt 2025

presne poloha tigrík je velmi dobrá a tiež poloha psík
syn napríklad grgal velmi málo a vôbec to nevadilo

aalt
15. okt 2025

Nasa si malokedy odgrgavala. Ani na ruke ani na pleci, akurat sa po case jedovala, ze ju vvtej polohe drzime pridlho. Ak bola spokojna aj bez odgrgnutia, tak sme to neriesili.

jamidea
15. okt 2025

@anonym_autor ak ta to potesi, moje 3.dieta nikdy neodgrglo.

reela
15. okt 2025

Moj syn tiez nikdy negrgal

diewcatqoo
15. okt 2025

A potrebuje to odgrgnutie? Place, ze ho boli brusko, lebo nevie odgrgnut? Ak nie, tak zbytocne to nesil. Moje obe deti negrgali. Namiesto toho prdeli jak najati 🙂

anonym_d3ac60
15. okt 2025

Chodím teraz na predporodny kurz a bolo nám povedané že kojene deti si vôbec nemusia odgrgavat ...a že ak chceme dať odgrgnut Max 3 minúty a ak nič , tak to máme nechať tak ..

autor
15. okt 2025

No on je na um , ked sa napapka chvíľu ho mam na ramene , skúšame rôzne polohy. Občas si grgne ale to iba minimálne. Zvyčajne po papkani zaspi, a nevidím žeby nejaké problémy mal. Pri papani ale často kaka a prdi. Plače prakticky len ked je hladný. Len tu mi sestričky hovoria ze musí musí, ze po každom lebo ze po umelom to takto je tak neviem :D

anavixy
15. okt 2025

Ved pises, ze negrcka, tak kde je problem? Kazde dieta NEMUSI odgrgnut, pokial to nepotrebuje a je ok aj ak neodgrgne, tak nie je potrebne to riesit a “nutit” grgat. Sestrickam povedz, ze uz krasne odgrgava a budu spokojne ony, ty aj babatko… 🤷🏻‍♀️
Po papani kaka a prdi lebo babatka maju silny gastrokolicky reflex, tak je to v poriadku.

biglovemom
15. okt 2025

Moja bola na UM od narodenia a grcala raz za uhorsky rok 😅

mane01
15. okt 2025

@anonym_autor moje deti tiez nepotrebovali odgrgnut. Boli obe dojcene. Akoze aj som skusala, ale presne ako pisu baby nado mnou, maly sa akurat rozplakal, lebo v tej polohe nechcel byt. Nakoniec som ho nedavala odgrgnut vobec.