icon

Hnev pri prsníku dojčatka

katarinka2112014
25. nov 2016

Chcela by som sa informovať. Mám dva a pol mesačnú dcérku a posledné tri dni sa mi hnevá pri prsníku. Má aj koliku ale už to sa rozčuľovala počas pitia, no teraz ja ju len položím na ruku a priložím prsník a spustí hystericky plač alebo trochu posaje a potom púšti a zlostí sa a plače. Neviem čo mám robiť a som z toho vedľa, lebo jej neviem pomôcť. Má síce zadu na krku také červené, vyčuchané miesto, ktoré síce každý deň pravidelne kremujem a neviem či ju ti neboli, no keď ležím a tak jh kojim tak krásne papa. Poradte mi prosím čím to môže byť.

biokozmetika
25. nov 2016

aj my sme to mali u syna. kľudne to môže byť "laktačná kríza", ktorá je zvyčajne v 3 mesiacoch. súvisí to s tým, že detičky vtedy idú cez "growth sprout- odobie rastu" a často sa stane, že mliečko už netečie tak rýchlo ako by dieťa chcelo (alebo naopak tečie veľmi rýchlo a nevie ho spracovať- to už musíš zistiť podľa toho aký je tvoja dcérka jedák🙂) . ja som striedala prsníky a keď sa mliečko roztieklo tak sa upokojil lebo už išlo rýchlosťou, ktorú chcel😝len som vtedy dostala radu aby som neprestávala kvôli tomu kojiť alebo nezačala dokrmovať aby som nestratila mliečko

glorikarebeka
25. nov 2016

kolika by mala uz pomaly ustupovat,ale moze aj to byt,moja mlasia dcerka papavala tiez ked som lezala a tak som ju kojila stale.Ked podrastla uz jej bolo jedno,ale ked sme boli doma tak sme si lazkali. A na tom krku moze mat aj potnicky,tazko takto povedat, keby ju nieco bolelo tak dieta neplace,ale reve.

katarinka2112014
autor
25. nov 2016

biokozmetika tak ona bola veľký jedak stále by bola na prsníku a len papla no posledné tri dni úplne malo oproti tomu čo predtým a ja nechcem prestať kojiť a dávaj jej umelé tk určite nie..... Chcem ju kojiť minimálne pol roka a sa bojím aby neprestala piť a ja stratím mlieko. No keď mám prsník plný ide príliš veľa mlieka (strieka všade ) no potom tečie normálne. Lenže problém je v tom, že ja ju ani k prsníku nedám a ona sa rozreve a keď sa ju snažím ukludniť a dať jej prsník do úst to je rev neskutočný

katarinka2112014
autor
25. nov 2016

glorikarebeka tak mne sa nezdá že je to kolika inak plače keď ju bolí bruško a stolicu a prdiky má v poriadku a stále a stolica nie je zelená, takže ju bruško nebolí. Na krku to nie sú ako potničky, ale také červené, načuchane veľmi suché miesto. Nechápem natieram jej kremikom La Rosche-Poschey každé ráno a dážď druhý deň keď ju kúpeme tak Biodermou telový mliečko na suchu pokožku, tak nechápem starám sa o to a také to má

tinkovamama
25. nov 2016

Dobry den mamicky.
Ja som raz pocula o jednom dietatku, ktore malo zlomenu klucnu kost / od narodenia/ a prejavovalo sa to tym, ze plakalo ked ho brali na ruky. Co nie je asi pripad Vas, nakolko je to novy jav.
Tak mi napadlo, ci ju tiez nieco neboli. Ked sa koji normalne v lahu, tak by som to vyuzila az kym jej to prejde /cokolvek ju trapi/.
Co sa tyka toho zacervenania. Ak krem nezabera, skusila by som alkohol /max 70%/. Nas maly mal cervene pod krkom z vlhkosti a preslo mu to prave vysusenim - teda trochu alkoholu a hlavne po kupani utriet do sucha.
Vela zdaru zelam.

altair
25. nov 2016

Nepotesim, ale vyzera to na dojcensky strajk. Presla som si tym s dcerkou. U nas to bolo vyvolane cumlikom. Po vyhodeni cumlika sa to pomaly upravilo. Pozri mamilu.sk, - dojcensky strajk. A prajem pevne nervy, nech babo cim skor zacne znova pekne pit mlieko. A pre povzbudenie. Trapili sme sa skoro mesiac. Kojila sa iba ked spala. Skusala som v tom obdobi davat aj flasku. Bez uspechu. Vonku 30 stupnove horucavy a moje dieta ani prskik, ano flasa. Ked nespala, krmila som lyzickou a striekackou. Nadavala som na cele dojcenie, ze som si mala od zaciatku naucit dieta na flasku. A potom to preslo. Teraz ma 19 mesiacov, stale kojena. kojenie nam ulahcilo prerezavanie zubov, nervozitu, uspavanie a hlavne ked vidim ten usmev, ked sa koji, alebo ked s usmevom pyta mama mnam. Na nezaplatenie. Som rada, ze som to nevzdala

slivka5
26. nov 2016

ahoj https://dojcenie.wordpress.com/som-zufala/hneva... a http://www.mamila.sk/pre-zdravotnikov/materialy... skus inu polohu pri ktorej jej nesuchas to miesto na krku, na brusku napr.. 🙂 skuste sa opytat dr. ci by jej nato nepomohol holtovv krem

katarinka2112014
autor
26. nov 2016

tatinkovamama nie určite nemá nič zlomené ona s a inak nežnosti iba keď ju dak k prsníku ale Ďakujem za radu.
altair ja sa nechcem vzdať a chcem ju kojiť čím dlhšie sa bude dať ale minimálne pol roka určite chcem. Pozriem si tu stránku.
slivka no skúšala som a nepomohlo zatiaľ kojim v ľahu. Pozriem si aj stránky Ďakujem

slivka5
26. nov 2016

katarinka, drzim palce.. urcite najdes pricinu 🙂 u nas to uz trva velmi dlho, no kedze tiez velmi chcem dojcit tak som to nevzdala hoci to je narocne .. Ak ide iba o znizenu tvorbu mlieka to je najmenej vyriesit.. hlavne ju nenut inak to bude este horsie...

katarinka2112014
autor
28. nov 2016

@slivka5 nie nenúti ju piť,pretože by prestala úplne. Ja ju najprv ukludnim a keď vidím, že sa jej už zatvárajú očká vtedy jej ponúkne prsník a zoberie si ho ☺ teraz už ju kojim po ležiačky a už sa nerozčuľuje, tak vyskúšam na konci týždňa či už jej nie je lepšie a uvidim čo a ako nakoniec ☺ neviem si myslím že možno aj očká ju trápia, pretože teraz jej kvapkam kvapky a možno ak to je príčina