Je dlhé kojenie 12-dňovej dcéry v poriadku?
Ahojte maminy, idem si k vam ako prvorodicka po radu. 2.12. sa mi narodila dcerka. Zo zaciatku mala trosku problem prisat sa, ale potrapili sme sa a mala je plne kojena. Problemom je, ze chce byt stale na prsniku a ja mam obavy, ci ju neprekrmujem. Napriklad dnes na obed spinkala 4,5 hodiny a potom som ju krmila s mensimi prestavkami 3 hodiny. Ale ked ju chcem len nosit, je nervozna, hlada ustami prsnik a placka. Vzdy ju potom prilozim a mliecko doslova hlta. Porodna vaha 3480 gramov, pri odchode z nemocnice 6.12. mala 3210 gramov. Na poradni u pediatra tuto stredu 11.12. mala uz 3600 gramov - co je dost velky prirastok za kratky cas, ale doktor povedal ze jej mam dat vzdy ked si pyta. Neviem ci je to spravne a tri hodiny krmit aj pre mna nepohodlne - boli ma chrbat a mam pocit ze poldna prekojim.. vedeli by ste mi prosim poradit? Vopred dakujem
@evittam som rada, že to ešte niekto píše.Ja žasnem koľko ženy koja a ako stíhajú napríklad 2 malé deti?asi si môžem gratulovat, že sa syn nakojil za chvíľu a spal 3 hodiny síce už vtedy som hundrala, že v noci vstávam 2,3x kojit s už som váhala či mu na noc nedať umelé, lebo som bola unavená a myslela si, že prespí viac, ale popritom čo čítam bola to všetko malina a nenáročné dieta
@majah212 No keď máš dieťa zavesene na "cecku" 3h tak si z teba robí dudel alebo lepšie povedané ty mu to dovolis. Nič predpotopne na tom nie je. Ja som obe deti dojcila- z každého prsníka cca 10-15min čím boli staršie tým menej. Cca 3mesacne dieťa si vie vytiahnuť z prsníka čo potrebuje do 2minut zvyšok sa hrá. A je na matke ako dlho to dovoli.
@evittam čítam s porozumením a rovnako to odporúčam aj druhej strane. Som matka dojčiaca (aktívne) na požiadanie a nemám dieťa zavesené 24h na sebe ;) ide o moje druhé dieťa takže rovnako ako sa ty odvolávas na svoje skúsenosti,rovnako píšem aj ja a zároveň rešpektujem aj nové štúdie a odporúčania ohľadne dojčenia,cumlov,fľašiek a pod. 🙂 zároveň sa snažím aj poukazovať na staršie a neaktuálne názory na (ne)spravne dojčenie a pod . Pekný vecer
@93kris vás prípad zneje ako ze už je dávno čas na návštevu lektacnej. Fakt nebudeš ľutovať tých pár eur. Čo to vie pomôcť, otvoria sa ti oči a všetko začne dávať väčší zmysel (aj tie tri hodiny a prečo to mala robí). Ja laktačnej ďakujem za záchranu nášho dojčenia a mojich nervov.
@evittam no. myslela som to samozrejme obrazne, ale co si pamatam, zo zaciatku kazde trvalo aj pol hodiny a kojila som tak kazde cca 2h, takze to sumasumarum bol taky pocit, ze “cely den” 🙂 a zrazu to, co trvalo fakt aj pol hodiny, vytiahol za 10min. Este treba asi podoktnut, ze bol zltackovy, veeela ale naozaj vela spal, tak mu to fakt neslo rychlo. Ale prve mesiace sa to naozaj musi cele utriast, prisposobit a kojit aj dlshie, ako 10-15min nie je nic nenormalne

@zuzuliennka1 Súhlasím až na to "že prvé mesiace len prekojis". Aj mesačne dieťa si vytiahne čo potrebuje max.do 10min a to preháňam a potom sa už len hra a dudle.😉