Je normálne dojčiť 1,5-ročné dieťa?
Ahojte maminy. V podstate ani neviem, ako naformulovať otázku a čo sa chcem opýtať 🙂 Dcéra má skoro 1,5 roka a je ešte veľmi často kojená. Asi ma len zaujíma, či je to v poriadku na jej vek 🙂 Ona je ceckoš a cez deň stokrát povie "mlieko" a snaží sa mi dostať pod tričko. Hoci len na chvíľu, len tak, asi pre ten pocit 🙂 Trochu ma to už aj začína "obťažovať" - pretože čo sa týka bežného jedla, ona toho zje strašne máličko. Fakt pár lyžičiek, má rada hlavne polievky, ale vždy tak max 10 lyžičiek zo všetkého. A už aj počas toho, ako jej dávam normálne jedlo, vraví "mlieko mlieko" a hladne mi kuká na prsia 😀 Ja ju kojím hocikedy, nemám v tom systém, aj zaspáva na prsníku, aj na obed spí na prsníku, mne to akože nevadí... Len si kladiem obrázku, či je to v pohode, alebo či by sa od toho mlieka už nemala aj trochu odpútať 🙂 Asi chápete, čo myslím 🙂
@luteam áno, čítala. Dokonca som to písala ja, že kojenie furt, keď dieťa chce, ale neprijma normálnu stravu, je zlozvyk. Nikde som nepovedala, že treba dieťa násilne odstaviť. Dokonca som písala, že sa to dá normálne láskavo a s rešpektom, tak potom sa môžem pýtať skôr ja, či si si čítala diskusiu 🙃
@luteam jak a kedy sa odstavil? Prosim ta, potes ma. Ja som dufala v sanoodstav a stale dufam, lwbo pocuvam podobne historky. No a o par mesiacov rodim a ked to tak pokde dalej, budem dojcit dve deti😀😀😀uz som zufala, ale nie az tak, aby som vydrzala par neprespanych noci skrz odstav
@janapeterjana ja ta zasa.upokojim. Áno je to úplne normálne a áno je to úplne v poriadku.
Reči ako "už jej to nič nedáva" a "už má vedieť normálne jest" si vôbec nevšímaj.
Materské mliečko jej dáva to najlepšie čo môže, upokojuje ju, pomáha jej zvládnuť nové podnety, dáva protilátky a milión ďalších vecí, ktoré ti krupicova kaša fakt nedá...
Ja som zástanca kojenia do samoodstavu. Dieťa vie samo, kedy ešte potrebuje pre svoj psychicky vývoj kojenia a kedy už je dostatočne zrelé to zvládnuť inak.
1,5r je ešte bábätko preboha...co sa.len nedávno naučilo chodiť...
Existuje lepšie zvládnutie rastu zúbkov, prvých pádov a detských chorôb?
Urob si ako to vyhovuje vám. Obom. Nespoliehaj sa v tomto na rady z koníka, pretože nikto ta nepozná, nikto nepozná tvoje dieťa a nikto to ho nebude utišovať keď bude plakať.
Ja mam kojenie ťažko vybojované, a nikdy by som neprestala len preto, že "niekto si myslí, že je to už dlho".
@majlo1234 ja mam pocit ze o mne pises 😀 tiez som uz kolko krat chcela prestat uz mi to slo na nervy, ale jedboducho som to nedokazala, lebo jednak strasny rev a jednak by som sa absolutne v noci nevyapala. A odstavil sa pravdepodobne preto ze som tehotna a ubudalo mi mlieka on aj tak skusal tahat a ked som videla ze sa len tak zabava a mna to bolelo tak som mu povedala staci. S tym bol v pohode. Proste som ho neodmietala vzdy som mu dovolila sa prisat ale som mu vysvetlila ze ked ma bude boliet prestane. Akceptoval to a nakoniec proste jesneho vecera pri uspavani tasim prso a on iba ze nie 😀 a bolo. Mal tri mesiace do troch rokov.
Prveho som dojcila 2,5. Tak dcerku 2roky. A najmensieho 1,5. A ozaj cim viac prsnik tym menej jedli. Ako nastastie moji vzdy toho pekne pojedli. Ale zase kym nezjedli co bolo treba-stravu tak som prsnik nedala. Ten uz potom bol skor za odmenu 🙂 na take “pomojkanie”. Uspavanie.
Snazila som sa aj cim skor nocne dojcenie… ale zase chcela som dojcit kym nebudu vsetky zubky von. Lebo ozaj toto bola casto zachrana.
@janapeterjana mne to okolo 13-15m pri malom tiez vadilo, v noci nie ale cez den a nastavili sme to tak ze cez den len raz po riadne zjedenom obede. Po 2-3 dnoch pochopil a nepytal viac cez den, v noci mohol kolko chcel. Odstavil sa sam asi v 20m.

@majlo1234 tak ja som si tiez nebola ista a myslela som si ze to nepride u nas ale naozaj uplne vazne sa moj syn odstavil sam os seba proste jedneho dna povedal nie didi a zaspal len tak skoro som odpadla 😀 lebo on bol riadny zavislak, ale je pravda ze obcas to este spomenie ale nehrabe sa mi pod tricko proste mu len poviem ze mliecko uz nie je co je aj pravda a on to dalej neriesi. Ale inac s tebou suhlasim len som chcela dat svoju skusenost a este chcem podotknut ze ja neodsudzujem zeny co odstavia skor ako im vyhovuje ale prekaza mi ked sa navazaju do tuch ktore dojcia dlhsie a nie su ochotne s tym dieta stresovat. Proste treba si poznat dieta a skusat postupne a viac a viac ho osamostatnovat