icon

Keď budem mať druhé dieťa, nebudem ho kojiť

gupka27
9. feb 2017

Ahojte baby, zakladám tuto diskusiu len prosím vyhnite sa nejakému osočovaniu, hadaniu a podobne. Jednoducho ma to zaujíma. Rozmýšľala som nad tym ze ak by som mala druhé dieta, nechcem už kojiť. Vôbec. Mam na to svoje dôvody to je moja vec prosím nerozoberajte to. Zaujíma ma ako to je potom v pôrodnici. Myslím ze lekári z toho budú asi na prášky a sestry zrejme tiež ak budú musieť prikrmovať. A co robiť aby sa mi vôbec nerozbehlo mlieko? Dakujem

kluska
10. feb 2017

@janulik2008 tak v minulosti neboli take potraviny plne chemie, ecok a farbiv ci konzervantov, tiez ine veci ako znecistene ovzdusie, prilis vela ockovani atd atd, mas este male dieta, vsetko sa ukaze neskor s chorobnostou a ano kojenie sa aj precenuje to je fakt, ale zase aj vyrazne podcenuje ako to robis napr ty

nice202
10. feb 2017

Tak ho nekoj a co? Povedz, ze nechces a hotovo. Co koho do toho?

katarinka134
10. feb 2017

To sú také vyjadrenia o tej imunite... Mám crohnovu ch. = Autoimunitné ochorenie brala som prednison = kortikoidy pri prvej aj tak ma nútili kojit aj ked som nemala čo jej dať... Mlieko sa mi ani netvorilo keďže moje črevo zle vstrebáva živiny !! Vysvetliť ? Nemožné... Tak ti držím palce pri tvojom dôvode .. teraz čakáme druhé beriem imunosupresiva pre zmenu ale s nimi by sa malo dať ... Ale ak to nepôjde svet sa nezrúti no už sa nedám ani nútiť v nemockach asi si Nutrilon rovno vezmem so sebou 😊😊

piacere
10. feb 2017

A vám nepríde zvláštne, že sa tu doťahujete ohľadom kojenia-nekojenia dieťaťa, ktoré ešte nie je ani počaté a možno ani nikdy nebude? 😲 😀

jana_eyre
10. feb 2017

@kluska a aku minulost myslis? Zaciatok 20storocia.?

janulik2008
10. feb 2017

@kluska mne sa len jedno nepaci co sa kojenia tyka automaticky ked sa zena rozhodne nekojit alebo to vzda hned poooodme jej nadavat ze musi a musi a musi ... ja viem ze mm je najlrpsie ale ak sa niekto rozhodne ze nie tak treba respektovat

alicka850
10. feb 2017

@alaguema precitaj si este raz moje prispevky. V kazdom zdoraznujem to, ze je kazdeho slobodna volba ci bude, alebo nebude dojcit deti ☺ takze zbytocna ironia ☺

alicka850
10. feb 2017

@lorela ak narazas na mamilu a dr. Newmana, tak to nie si na spravnej adrese. Ja nie som ziadna fanaticka kojomatka a privrzenec mamily. Vyskumov je hromada, aj odbornych publikacii od vyznamnych a uznavanych ludi. Len treba citat. Na zaciatok odporucam databazu odbornych clankov pubmed.

komentatorka
10. feb 2017

Baby, preco jej tu nakladate? Spytala sa otazky, na ktore jej tu odpedalo len velmi malo ludi. Ved ak chcete hejtovat, zalozte si svoju diskusiu. Ona velmi dobre vie co to obnasa kojit a nekojit a chcela len odpoved na svoje otazky, nie dalsie negativne komenty aka je krkavcia matka.

dada200
10. feb 2017

@malasandrika
@evittam paráda ,teším sa na túto diskusiu. Opäť raz kojopsycho gang nastupuje. Mamička jasné napísala,že kojit nebude a tieto pi@e už zase pisu svoje vedecké nezmysl 😂

alicka850
10. feb 2017

@dada200 ved cela veda je nezmysel. Iba modry konik je vykvet intelignecie. Sama si svojim komentarom toho dokazom.

dada200
10. feb 2017

@alicka850 písala som snáď niečo tebe? Načo prispievaš niekam ,kde o rady tvoje a tebe podobným nikto nestojí. Jasne bolo uvedené,že kojit nebude,tak neviem koho zaujímajú vedecké nezmyslu a presviedčanie aby kojila,vy samozvané spasiteľky

niky21
10. feb 2017

Baby prosím, mamička sa rozodla nekojiť, je to jej voľba, netreba ju za to urážať ani nič iné, ale rovnako prosím, aby sa tu nenadávalo na kojace mamičky, ktoré sa rozhodli, že budú svoje deti kojiť a budú na zavesené ako opice, ako tu bolo dosť blbo opísané. Tak isto tu nenadávajte na materské mlieko, umelé je jednoducho umelé a materské je materské, obe sú úplne iné a z každého sa dieťa naje a to je dôležité, všetci vieme, že materské mlieko je TOP, ale keď nie je tak nie je, dám umelé, nepričarujem ho. Ja kojím rok aj mesiac. Áno , začiatky boli hrozné, krvavé bradavky, bolesť, málo mlieka, dokmovanie UM a v 3mesiacoch sa rozbehlo, tak kojím, žiadny mega príbeh v tom nehladajte, skúšala som aj to aj to, ke´d sa mlieko rozbehlo, nemusela som kupovať UM a ušetrila som. Teraz čakám druhé a keď budem mať mlieko, tak budem kojiť a keď nebudem tak sa neposeriem a hauk !

alicka850
10. feb 2017

@dada200 nauč sa čítať s porozumením. Ja nikde vo svojej diskusii nepresviedčam autorku, aby kojila. Píšem to asi 4x-to či niekto kojí, alebo nie, je jeho vec. Toto je verejná diskusia a každý môže písať, čo si myslí. Nazývať preto niekoho pi@a svedčí iba o Tvojej inteligencii.

pragmaticka
10. feb 2017

Cakam teraz druhe a tiez sa mi do toho kojenia vobec nechce takze ta uplne chapem!ja som mala po 10mesacnom kojeni obrovske zdravotne problemy sposobene velkou stratou vitaminov a zivin a to som sa fakt velmi zdravo stravovala. Hormony somnou lomcovali,chut na sex ziadna, neustale ranky na bradavkach a zapaly a tisic inych dovodov-proste som z toho uz teraz znechutena. Beriem to ako povinnost kt. si sice splnim, ale tentokrat max polroka! Na tvojom mieste by som zobrala UM rovno so sebou do nemocky a nikomu si neni povinna nic vysvetlovat!!!Poznam x zdravych krasnych deti co materske mlieko ani nevideli a nic im nechyba!!😉

dada200
10. feb 2017

@alicka850 to že nemáš dosť sebareflexie aby si sa nezapájala do diskusií s ktorými nesuhlasiš svedčí zase o tvojej inteligencii. Možno si ju priamo nepresviedčala ,ale od prvého príspevku píšeš ,len o imunite, zložení,priaznivých účinkoch ,výskumoch..... atď.

luciahaluskova
10. feb 2017

Bude to tvoje dieťa a tvoje rozhodnutie tak si na ňom trvaj 🙂

le4
10. feb 2017

myslim ze kazde dieta ma pravo aspon na to kolostrum - ked mamicka mm ma. aspon prvych par dni... to je akurat ten cas kedy mamicky zvycajne pobudnu v nemocnici a vyhnu sa teda aj teakciam lekarov a sestriciek. ked budes prec z nemocnice mozes nasadit UM. aspon teda ja by som tak spravila ak by som mala velke problemy smkojenim prveho dietata/ zdravotne problemy. a ak nejde ani tych prvych par dni tak jednoducho neries, co na to okolie, lebo to nezmenis.

lorela
10. feb 2017

@alicka850 A práve na základe tých ľudí, významných a uznávaných, som dospela k názoru a osobnému presvedčeniu, ktorý zastávam.

alaguema
10. feb 2017

@alicka850 to nebola irónia.

marcelatje
10. feb 2017

Dieta este nie je ani na ceste, neviem naco su dobre taketo diskusie 🙄
Je to jednoduche ako facka.
Chces dojcit? Dojci.
Nechces dojcit? Nedojci.
Amen.

tehulkake
10. feb 2017

Hm ja som dojčila 19mesiacov obe deti, ale podľa mňa o imunite je to blud....Otras vkuse choré totálne zlá imunita.nervy v prdeli...Hihi zničené prsia.... Tretie dojcit budem Max. 6mesiacov možno.... Podľa mňa ani nemusíš hovoriť...Mne sa urobilo mlieko až na tretí deň. A aj tak prikrmovali lebo mala ricala hladna bola...👍 syn super kojenie pohodka všetko..No pri dcérke otras...

katkabg
10. feb 2017

@gupka27 ked nechces kojit tak nechces a bodka...ja som sice kvoli horovemu porodu pro ktirom som skoro zomrela,z toho soku stratila po mesiaci mlieko,ale ako si to ani nelutujem,ziadne stresy ani nic,malej som len mliecko zarobila umele a bastafidly,no a bonus ze mi ostali prsia rovne ako predtym ;) aj tak ten mesiac kojenia bol premna hrozny,strasne ma jazva bolela,bola som hrozne slaba kedzd som tyden skoro bola reanimacii.Z celeho mesiaca asi tyzdn bol fakt ze krasny,mala pekne papka,potom pomali ale isto som zacala stracat mlieko,mala sa jedovala,zacalo ma to hrozne boliet az nakoniec som ato stopla po mesiaci,a bol pokoj.Ja stastna,mala tiez a tak.

barcelona94901
10. feb 2017

@gupka27 a? Čo má byť ?
Ja som kojila jedno aj druhé a sú zdravé ,chodíme len na preventívnu povinnú prehliadku .
Normalne ta previažu a je ,čo riesis ,šak píšeš,že tvoja vec

alicka850
10. feb 2017

@dada200 clovek sa moze do diskusie zapojit len ked ma suhlasny nazor? Ani jeden prispevok som neadresovala autorke, reagovala som na prispevky inych dievcat a opakovane som zdoraznila, ze je kazdeho vec, ci dojci, alebo nie, ale ma mat predtym komplexne informacie, aby sa vedel rozhodnut. Neviem, co ta na tom tak poburuje. A vysmievas sa z vedeckych studii, ktore som spomenula. Predpokladam, ze ked prides k lekarovi, chces aby ta liecil na zaklade novych poznatkov, ktore sa ziskavaju prave z takychto studii. Takze ak verim ako lekar vede a riadim sa nou, nazves ma (nie priamo, ale bolo to zjavne adresovane mne) pi@cou. Takze len tolko a prajem ti pekny vecer

kvetulienka253
10. feb 2017

Prisamboh MK platí ľudí, čo založila diskusiu len preto, aby sa ženy mali kde hasterit.
Ak nechceš dojcit, tak to nerob. Kto chce, tak to robiť bude.
Aké ľahké, však?
Čo potrebuješ počuť? Ak máš vlastný mozog, tak sa potom porozprávaj so svojím gynekológom, až budeš tehotná. Povie, ako sa to dá zaradiť.
A ak si túto tému myslela vážne, tak asi žiaden mozog nemáš alebo ho nepouzivas a radšej ďalšie dieťa ešte zvaz

siska53
10. feb 2017

@gupka27 Nebudem ta presviedcat, ze kojenie je jednoduchsie(pre mna bolo,nemala som s nicim problemy). Vyjadrim sa len k porodnici - u nas teda krmili - cez striekacku... Uvitali samozrejme MM pre babatka,ale ak nemali v zasobe,dali nutrilon.. Nikto specialne neriesil,ci kojis alebo nie,ci ti to ide.. Jedine ak niektorej to neslo a zavolala,prisla nejaka sestra na par minut,ukazala a odbehla.. Takze nemocnicu by som neriesila, tam nejak kojenie nemaju cas riesit. To je moja skusenost. Sice spred 5 a 7 rokov.
A ked tebe je pohodlnejie vyhadzovat prachy za umele mlieko a zarabat to,je to tvoje rozhodnutie.

michaelkanr
10. feb 2017

@kvetulienka253 presneeee🙂 tiez mam pocit, ze sa tu periodicky objavuju temy, ktore asi maju zvysovat klikanost mk. A ako pozeram, vzdy tie iste sliepocky sa chytia a hasteria😄

fidka79
Odpoveď bola odstránená
moni73
10. feb 2017

@gupka27 prepac, ale toto co je za prispevok?! Este ani dieta necakas a "pichas" tu do tejto na mk haklivej temy. Nechces kojit? Nekoj! Ty si sa tusim pasovala za opak tej kojacej mamily (alebo ako sa to vola). Ako mozes tvrdit aka je vyhoda nekojit, ked si nikdy nekojila. Fakt nechapem co sa uz tu rozobera. Ked raz budem mat hypoteticky druhe dieta a hypoteticky sa rozhodnem nekojit, budu ma v nemocnici nutit kojit? 😮🤔