icon

Keď budem mať druhé dieťa, nebudem ho kojiť

gupka27
9. feb 2017

Ahojte baby, zakladám tuto diskusiu len prosím vyhnite sa nejakému osočovaniu, hadaniu a podobne. Jednoducho ma to zaujíma. Rozmýšľala som nad tym ze ak by som mala druhé dieta, nechcem už kojiť. Vôbec. Mam na to svoje dôvody to je moja vec prosím nerozoberajte to. Zaujíma ma ako to je potom v pôrodnici. Myslím ze lekári z toho budú asi na prášky a sestry zrejme tiež ak budú musieť prikrmovať. A co robiť aby sa mi vôbec nerozbehlo mlieko? Dakujem

evittam
12. feb 2017

@slimstar Ale ja s tym nemam problem. Nikde to netvrdim
Ja som tiez dojcila a bolo to pre mna prirodzene.... A dokonca som si presla tazkym obdobim len aby som mala MM. Preco mi vsak neodpovies na moju otazku ohladne toho,ze co spravis ak nebudes moct dojcit,co das jest svojmu dietatu?

slimstar
12. feb 2017

@evittam Ja som napísala, že budem kojiť a vy to stále nechcete prijať. Koľko razy, vám to mám ešte napísať ?

daakotaa
12. feb 2017

@slimstar mala som tu poctu testovat UM a kontrolovat aj ci to sedi s obsahom na krabici a viem o com pisem.... Moj syn ma teraz uz viac ako 3 roky a neni som lakoma mu kupit Nutrilon lebo viem ze vypije menej bordelu ako z krabicoveho....

evittam
12. feb 2017

@slimstar Ale ja ta chapem....Ale ty asi nevies poriadne citat. Co ked nebudes moct dojcit-napr.nebudes mat mlieko,pripadne ho nebudes mat dost a ani sa ti s tym nepodari nic spravit?! Co potom? Vies cim budes v tomto pripade krmit svoje dieta?! Si aj na tuto moznost pripravena? Kolko tych deti si uz teda porodila a oddojcila?

slimstar
12. feb 2017

@daakotaa a načo mi to píšete, veď si robte čo chcete.

slimstar
12. feb 2017

@evittam keby keby, to sú len také reči. Ja som momentálne prežila také ťažké životné situácie a žiadne keby neexistuje. V núdzi si človek, nájde tú správnu cestu. A načo vás to zaujíma, väčšina žien čo poznám, nemá žiadny problém s kojením. To len stále nechcete prijať, to čo som napísala vyššie.

daakotaa
12. feb 2017

@slimstar lebo podla mna nemas sajnu co je umele mlieko..aby som ta troska vyviedla z omylu.... Mne je jedno ci niekto koji ci nie... ale ked niekto o niecom nema znalost tak nebudem tvrdit ze je to umelina s eckami atd... to je vsetkooooo. pekny vecer

slimstar
12. feb 2017

@daakotaa to si my len tu napíšeme a povieme a nakoniec sa prevalí taká vec, že až. Ja neverím žiadnym korporáciám, ani veľkým firmám, ktorým absolútne nejde o zdravie, ale o zisk. Veď aj vám pekný večer

evittam
12. feb 2017

@slimstar Ja s tym vobec nemam problem. Len ty nevies prijat fakt,ze sa moze stat aj to o com pisem. A dupes tu ako male dieta nozkou - ze aj tak bude po tvojom. Ok v pohode. Ale teraz mas asi tu vestecku gulu ty.😉😉
A nedokazes normalne diskutovat a priznat len to,ze ak nebudes mat MM tak budes musiet dat jest svojmu dietatu nieco ine....A to,ze zehny okolo teba nemali a nemaju problem dojcit tak neznamena,ze u teba to bude take iste. A vidno,ze vobec netusis o com pises....Len som sa ta slusne spytala na fakty a ja,ze neviem normalne diskutovat....

slimstar
12. feb 2017

@evittam veď ja som nemala záujem diskutovať, len som napísala, čo si myslím. Do toho je absolútne každého veľké ... . Keď už sme pritom, ja vám prejavujem úctu, že vám vykám, to sa tak robí so slušnosti k tomu druhému. Očividne si o sebe veľa myslíte.

katrinka8
12. feb 2017

@daakotaa - nechcem provokovať, je to len hra so slovíčkami, ale v podstate keďže sa jedná o "umelé" mlieko, tak to umelina je 😀 Ale chápem, že to nebolo myslené v tom zmysle.
Inak - je to náhrada materského mlieka - tak sa to aj oficiálne volá. A keď je niečo náhrada, tak to len nahrádza originál. Aj samotné reklamy na UM sú poňaté v tom zmysle, že sa snažia svojím zložením priblížiť k MM.
Ale ako to tu už bolo spomenuté 100x, táto téma je riadne od veci, baviť sa o potenciálnom nekojení potenciálneho dieťaťa. Ak zakladateľka nechce kojiť, nech nekojí - nepochopila som, načo založila diskusiu.

materina
12. feb 2017

@jarka87 nie to my sme pohodlne lebo sme kojili 😉.. nepohodlne je behať s fľašami a umývať ich.
A maximálne pohodlne je dať dieťaťu prsník keď má teplotu a môže piť koľko len chce!

vespertine
12. feb 2017

@katrinka8 Zakladatelka temy sa pytala, ako to ma riesit v porodnici, kedze tam ju tych par dni do toho budu tlacit. A ako si tok mlieka potom doma zastavi. Zas ta otazka nie je nejaka nezrozumitelna, si myslim.

evittam
12. feb 2017

@slimstar Tak by Ste teda mali vediet,ze na takychto forach si ludia tykaju. Hlboko sa Vam ospravedlnujem ak som sa Vas dotkla tym tykanim,ktore je tu samozrejme. A ja mam len zdrave sebavedomie-nic viac a nic menej.
Ale nic som sa k veci nedozvedela-nevadi...A ak nemate zaujem diskutovat tak nediskutujte😉,lebo to Ste robili na dvoch stranach a uprimne odpovedat neviete. Pekny vecer este zelam.

septemberkl
12. feb 2017

toto je možno od veci, ale nedá mi to nenapísať: ja si myslím a aj to tak cítim po mojich nie dobrých skúsenostiach s rozbiehaním kojenia (čo sa mi nakoniec ani po pármesačnej snahe nepodarilo), že dôležitejšie než kojenie je hlavne pokojná mamička a nie vystresovaná z toho, že jej nejde mlieko a dieťa je hladné. A keď do toho všetkého ešte príde laktačná poradkyňa, ktorá poradí to čo tá matka vlastne už vie, len chýba stále to mlieko a laktačná povie, že to je o jej myslení, že to je všetko v hlave a že treba len pozitívne myslieť (teda okrem toho, že budem do seba pchať tony senoviek a bohvie coho este), tak to mi už pripadalo také, že do toho celého mojeho stresu že nekojím mi ešte niekto dá najavo že neviem ani pozitívne myslieť a som vlastne matka na odstrel. Úprimne závidím každej, ktorá kojila, musí to byt super pocit, ale všetci čo robia fanatickú kampaň za kojenie by si mali uvedomiť, že matka ktorá proste kojiť nemôže, lebo sa to nedá (áno, aj také niečo je možné, že sa to proste nedá, nejde to) tak celý ten humbuk okolo kojenia vyvoláva u týchto žien častokrát pocit totálnej neschopnosti (a stresu z toho že dávajú UM a vsaede si prečíta ako to skodí) a potom sa nečudujem že niekto zaujme úplne opačný postoj a kojenie zavrhuje. A ak niekto kojiť nechce, tak ja sa tomu absolútne nečudujem. Ked si predstavím, ako som mlieko nemala a laktacna mi stale tvrdila ze ho mám, tak to je normalne psycho a horor ktorý uz nikdy nechcem zazit. Takze ak budem mat dalsie dieta tak ak sa kojenie normalne rozbehne, tak ok, ale ak nastane nejaky problem, tak proste nekojim.

slimstar
12. feb 2017

@evittam Veľmi sa mýlite, ľudia, ktorí sú slušní, tak si za každých okolností vykajú. To že si nejaký chumaj, vymyslel tykanie a vy sa podľa toho držíte, je na vás. Je dokázané, že ak si už od začiatku tykáte, tak si od začiatku aj viac dovolujete k tomu človeku. Vy ste taká zvedavá ženská, zažeriete sa do koníka a zaujíma vás, prečo sa nejaká iná žena rozhodla pre prirodzenú vec a potom sa tu zvrhne hon. 🙂 Nie nemám záujem diskutovať a ani som nikoho neurazila. Som hlavne úprimná osoba, asi tá najúprimnejšia na svete, ale nemusím to hneď kde kade rozpisovať inému nicku na nete. Aj vám pekný večer.

evittam
12. feb 2017

@slimstar Ani ja som nikde nikoho neurazila a ani Vas! Normalne a slusne som diskutovala a slusne som sa o nieco zaujimala. Ja tu na nikoho neutocim a ani nic podobne. A este raz-ja nikde neodsudzujem dojcenie! Len velmi dobre viem o com to je a ze sa kludne moze stat aj to,ze zena dojcit nebude lebo nie ze nechce ale nemoze. A je mi fakt uprimne jedno cim budete krmit svoje dieta ak nebudete mat MM.

evittam
12. feb 2017

@slimstar ...a nie som ziadna "zenska"....A je normalne sa na nieco spytat. A ak nemate zaujem diskutovat na podobnych forach tak na com sem vobec prispievate svojimi nicim nepodlozenymi "faktami"?

slimstar
12. feb 2017

@evittam no keď privrem oko, za tú že vraj moju netolerantnosť. Veď to je pravda, áno dojčenie na začiatku, teda nie že hned sa rozhodnem, že nebudem a hotovo a potom sa uvidí. Niektoré dojčia aj tri roky a niektoré nemôžu, pretože majú problémy a potom hladajú cesty ako nakrmiť svoje dieťa. V tom s vami súhlasím.

katrin21
12. feb 2017

@slimstar myslim, ze na MK bolo uz pri registracii napisane kdesi, ze tu si vsetci tykame 🙂 Takze neviem o com sa tu teraz bavite....

evittam
12. feb 2017

@slimstar To je kazdeho osobna vrc ako sa rozhodne a n

slimstar
12. feb 2017

@evittam veď som len napísala, že budem kojiť je to moje rozhodnutie, tak ako je rozhodnutie zakladatelky, že to ani neskúsi. Aké fakty, potrebujem k tomu, aby som dala to čo sa mi samé vytvorí, svojmu dieťatu ? O tom, že tým firmám, záleží len na zisku, to musí hádam vedieť každý.

evittam
12. feb 2017

@slimstar To je kazdeho osobna vec ako sa rozhodne a nikto nema pravo druheho do niecoho tlacit a podobne.

slimstar
12. feb 2017

@katrin21 aha takže keď bude niekde niečo napísané, vy sa tým riadite ako ovečka v košiari, výborné.

mima4
12. feb 2017

@slimstar tu si na koni tykame

slimstar
12. feb 2017

@evittam no veď samozrejme, aj s týmto s vami súhlasím.

evittam
12. feb 2017

@slimstar Ved ja Vam to neberiem. Len som si dovolila sa spytat co budete robit ak nebudete moct dojcit-to je vsetko. A uz som "zvedava neuctiva zenska z MK".....😂

slimstar
12. feb 2017

@mima4 tak si tykajte, ja vykám. Prečo to neviete to prijať ? Má to svoju úroven.

evittam
12. feb 2017

@slimstar Ktoremu podnikatelovi nejde o zisk?! 😀A este raz -co ak to budete aj Vy potrebovat,co potom-potom to uz bude v poriadku?

maria584
12. feb 2017

@slimstar všetky sme zvedavé na odpoveď na evittinu otázku, ak z nejakého dôvodu nebudete môcť kojiť, čo dáte vášmu dieťaťu?