Kedy a prečo ste prestali dojčiť?
Ked mal 2 tyzdne, pretoze som bola po 3 narkozach a mala som zapal prsnika a maternice, bola som na liekoch a mlieko sa mi nechcelo tvorit a rozbehnut.
@1991michaela1991 Dcérka - 2 roky 6 mesiacov - chceli sme ďalšie dieťa a počas dojčenia mi vôbec nenabehol cyklus. ( Podarilo sa hneď po ukončení dojčenia 🙂)
Syn - 2 roky a 10 mesiacov. Už som čakala 3. bábo. Dojčenie bolo mierne nekomfortne, tiež som chcela, aby sa on trochu osamostatnil a ja si oddýchla.
obe deti cca v 13. mesiacoch, boli závisláci, v noci si boli schopní pýtať 10-12krát, bolo to neúnosné
1. dieta v roku zacalo uplne odmietat dojcenie, malo uz takmer plnohodnotnu stravu, nebol dovod nutit. 2. dieta par tyzdnov, vrodena 100% laktozova intolerancia. Doteraz nevypije ziadne mlieko.
3 dni som dojcila, potom sa snazila par tyzdnov odsavat. Nemala som proste mlieko
Po roku a pol, usudila som, ze uz stacilo. Odvtedy spi celu noc🙂
Obe deti do 3 rokov. Prvý sa odstavil sám asi preto lebo som bola tehotná (v 4. mesiaci) a mlieko zmizlo na nejaký čas. Dcéru som odstavila lebo už to malo viac negatív ako pozitív pre nás obe posledné cca 2 mesiace. Pol dňa sme strávili dohadovaním, že kedy áno mlieko, kedy nie mlieko, keď nie hneď tak prečo nie a nekonečné debaty s ňou o tom 🙂 Keď som jej nedala hneď tak plakala. Vkuse sme boli už obe nervózne. Takže som jej povedala že mlieko sa pokazilo, ona že ok a viac nechcela. žiadne scénky, plač... A bol kľud 🙂
@1991michaela1991 Prestala som deti dojčik pred nástupom do školky.Obe deti som kojila 3 roky😊
Po roku a pol. Bola som znova tehotná
keď mal 3 roky. A prečo? no hádam už by aj stačilo, či ich treba kojiť do škôlky?
Mala má rok a pol a idem ju teraz odstaviť ale aj z dôvodu, ze idem na operáciu a mám pocit, že je to len o dudlani a nie jedení. Syna som kojila tiež nieco po roku a pol som odstavila.
@1991michaela1991
Syna po 8mes, dcéru po 6mes. Prečo? Chcela som sa konečne konfortne vyspať (áno, na UM lepšie spali a mňa konečne neboleli prsia).
Obe deti v roku. Už jedli normálnu stravu, nevidela som dôvod ďalej. Pripúšťam vaak, že som dojčenie bytostne neznášala, obťažovalo ma a narusalo moju osobnú integritu, bola som šťastná ako blcha, že už netreba.
@1991michaela1991 Dcéra mala 1 rok a 4 mesiace, keď z večera do rána odmietla prsník. 🤷♀️ A syna len 11 mesiacov, pretože mi praskla platnička a kvôli neurologickým vyšetreniam sa viac nedalo. 😔
Maly sa mi od 6 mesiacov zacal stale castejsie budit. Vydrzala som to do roka, mali sme to take ze plakal, cucol si 5x a spal... A toto bolo za noc aj 15-20x takze som si povedala ze stacilo. Davala som mu flasu s vodou a asi po mesiaci zacal spavat celu noc
8m,13m a zas planujem,ked sa rozpapa,dojcit len na uspatie a po roku prestat...
Prvý syn do 5 rokov, potom sa mu narodil surodenec. Druhý má rok a pol a nehodlame prestat.
Prvá bola predčasniatko, takže som sa odsávala 4 mesiace, potom sa mlieko stratilo. Druhú dcérku som kojila do samodstavenia v 3,4 roku. Tretiu sa chystám tiež dovtedy, kým sa sama neodstaví, teraz má 22 mesiacov.
1 Rok obe deti, Uz som sa chcela vyspat a podla mna v roku ked zacnu jest normalne jedlo je idealny Moment, casto Vidim U kamosiek okolo 2 rokov je to tazke
6 mesicov som odstavila kojenie nie je pre mna a ze za pol roka dostane podstatne 😊
Ahoj, ja som prestala kojit oboch synov presne v ten den kedy spravili svoje naozaj prve kroky sami, bez mojej pomoci... proste v hlave som mala, ze chodca uz nekojim 🙂. Samozrejme odstavovala som postupne od cca roka, najprv nocne kojenie, potom denne a posledne som stopla vecerne na uspanie, ale to bolo presne v ten den co zacali chodit... 🙂 a mali 14,5 mesiaca a 13,5 mesiaca....im sa velmi chodit nechcelo skor- asi tusili co pride potom 😅 , a inak stacil jeden vecer nedat a dalsi uz ani nechceli a bolo po. 😀
14 mesiacov potom sa odstavila sama
Dcera mala 19 mesiacov a mlieko chcela hlavne v noci,ja som sa preto vobec nevyspala a navyse som potrebovala rtg plúc ktory som odkladala od tehotenstva…takze o dovod viac…neľutujem…mňa to už nenapĺňalo a dcéra to už podľa mňa nepotrebovala,často si pytala iba ako keby z “nudy”🙂
@1991michaela1991 dojcila som do 17m, chcela som prestat aj skor, ale este kvoli Corone som to potiahla (bola som ockovana, maly mohol mat aspon takto pasivne nejaku ochranu odomna). No postupne som od 1r znizovala pocty kojeni a v 17m som uz mala len 1x denne kojenie a ukoncila som to tak, ze v jeden den som si povedala pocas kojenia, tak a toto bude poslednykrat, zajtra uz nebudem. uz ma to dost otravovalo, malemu kebyze nedam ani si nevsimol, a uz skor ja som jeho nahanala na kojenie ako on mna a uz mi to prislo cele neprijemne, ze ked uz maly rozprava, je to uz osobnost a ja ho mam stale na prsniku 😕
@1991michaela1991 maly ma 3,5 roka a stale ideme…moj plan bol dojcit rok a dost 😂 ja by som aj teraz uz prestala, ale maly to ma rad…nejak cakam ze mu prestane chutit 😂
Prvého syna v 15m pretože som čakala dcéru a začalo mi to strašne vadiť.. hrozne ma boleli prsia a začalo aj brucho, takže zo dňa na deň som mu nedala a on si veľmi rýchlo zvykol..
Druhe dieťa, dcéru v 13m - celú noc sa pridávala, odsávala, s privretymi zubami a vždy ma trhla, strašné to bolelo a ja už som nevidela zmysel v dojčení čo ma bolelo.. tiež poplakala pár krát a potom si už vôbec nespomenula..
Tretieho syna v 20m, bol to hrozný nervak, v noci sa veľmi často budil a vrieskal..ukludnovalo ho len kojenie, ale premna to už bolo neúnosné.. naučila som ho na pitie vody v noci, problém potom ale bol že jej potom píl hrozne, hrozne veľa.. aj sme riešili s dr či nemá cukrovku alebo nejaký problém s obličkami, pretože obyčajnu vodu píl aj cez deň aj v noci veľa litrov.. našťastie bol ok, ale dodnes veľa pije..
Prvého do 3 rokov a preto lebo aby nevypil všetko mliecko sestričke a ta zatiaľ mliecko pije ma 9 mesiacov...

Prva dcera v 2,5 roku (kedze som uz skoro rok chodila do prace) a potrebovala sa konecne vyspat... mladsi spavali skvele, od 8 mesiacov celu noc napriek kojeniu, tam to argument nebol... syn druhy tahal este s bratom do troch rokov tandem (rozumej vecer pred spanim ci rano), mladsi dojceny len 9 mesiacov (laktozova intolerancia), on to prso nenavidel... najmladsia dva roky, tiez kvoli praci uz dlhsie som robila a celkovo uz nemala taky zaujem, tak sme sli medzi 2-2,5rokom tak do stratena... dlho no... ale po roku len pred spinkanim...takze 2-3x za 24h...