Kedy môžem znova kojiť?

abcdefgahc
23. aug 2020

Ahojte milé žienky ☺️
Mám jeden a pol mesačnú dcérku , ktorú kojim a zároveň prikrmujem Nutrilonom. Včera sme svadbovali a ja som si dopriala veci , ktoré k dojčeniu nepatria. Ako je napr. Alkohol , bublinkové nápoje, paradajky atď. A samozrejme od včera som ju už nekojila len papkala ten Nutrilon. Kedy ju podľa vás môžem začať znovu kojit ?

lucy0807
23. aug 2020

@abcdefgahc Pokiaľ si sa doslova neopila tak dojčiť môžeš v pohode. Pri dojčení môžeš papať všetko, aj paradajky aj piť sýtené nápoje 🙈 to sú všetko mýty toto, mlieko sa tvorí z krvi a nie žalúdku 🙈 môže sa stať, že sú prípadu kedy napríklad vysadenie mlieka u matky má zmysel ale to je ojedinelé, väčšinou za problémami bolesťami bruška sú iné veci ... A tým, že si teraz nekojila a celkovo nekojis na požiadanie ale dokrmujes, tak si pomaly a postupne znižujes tvorbu mlieka ... naštív laktacnu poradkyňu alebo niečo naštuduj ak chceš dojčiť dlhodobo 😉

zuzanka.zuzu
23. aug 2020

@abcdefgahc no pokiaľ si sa tam nespila pod obraz boží. tak môžeš kojiť nepretržite. pre svoj kľud si dopraj 1dňovú prestávku, ale podľa mňa je to viac škodlivé než užitočné.

bublinky? akože šampanské či sýtenú minerálku? lebo ozaj neviem ako by čokoľvek sýtené sa mohlo dostať so krvného obehu/mlieka matky 🙄 ak šampanské - tak pozri bod vyššie

paradajky??? 🙈

abcdefgahc
autor
24. aug 2020

Vypila som asi tak tri poháriky 😂 a pod sytenymi nápojmi myslím fantu , Pepsi.. a veľa krát som čítala aj tu v modrom koníku Jake sú bublinky škodlivé počas kojenia , že z nich bábätko nafukuje. A , že sa nesmú jesť kyslé veci a podobne.. je to moje prvé dieťatko tak teraz fakt neviem

era777
24. aug 2020

Mlieko sa tvori z krvi, nie zo zaludka takze mozes kojit s prehladom dalej ak to bolo uz vcera ☺️ a papat vsetko zaradom .... Pre babatko je to lepsie, ked zacne jest nebudu pre neho potraviny uplne nove .... A co sa tyka alka aj, ked vypijes pohar, 2 vina tak kojit mozes do mlieka sa dostane zanedbatelne mnozstvo alka ...ked si mevypila liter domacej tak pohodka ☺️

ajka0207
24. aug 2020

@abcdefgahc dnes ráno už v pohode môžeš dojčiť. Dieťatko má nejaké problémy, že kvôli nemu obmedzujes stravu? Paradajky počujem prvý raz že môžu byť problém (dojcim už tri a pol rok)

lucy0807
24. aug 2020

@abcdefgahc však to je ten problém, že na MK je veľa informácií, bohužiaľ treba to triediť ...nájdi si skupinu Laktačná poradňa, preštuduj si označenia je tam veľa o strave, začiatky dojčenia..a za chvíľu sa zbavíš aj ten fľašky keďže za pár dní / týždňov ti môže dojčenie úplne pokaziť (z fľaše tečie hneď z prsa nie)

kate_cs
24. aug 2020

@abcdefgahc ja som syna len kojila, ani kvapka UM a jedla som na čo som mala chuť, aj pila a aj pohárik vina som si večer dala, keď zaspal. Nikdy nebol problém. Mlieko sa ti netvorí priamo zo žalúdka. Ak vyslovene nemas ty, alebo bábo na niečo alergiu, nie je dôvod sa obmedzovať.
Ja som necitala tu ma MK diskusie o dojčení a ani som nepočúvala “babské rady” lebo často obsahujú neoverene a nepravdivé informácie.
Mamilu často považujú za “sektu” ale ak vieš rozumne triediť informácie, majú na stránke veľa dôležitých rad pri dojčení.

selu11
24. aug 2020

@abcdefgahc Radami z MK sa veľmi neriaď, ak máš otázky, ako sa už písalo, rôzne skupiny sú aj tu alebo si naštuduj mamila.sk.
Lebo ženy často dostávajú nesprávne "zaručené" rady čo sa počas kojenia nesmie a skôr to vedie k tomu, že sa rozhodnú nekojiť lebo sa nechcú obmedzovať. Pritom sú to len fámy.

abcdefgahc
autor
24. aug 2020

Ďakujem vám baby 💕

abcdefgahc
autor
24. aug 2020

Ešte mi prosím poraďte. Mám si mlieko odsať a až potom keď nabehne nové dať malej papať alebo jej môžem dať už mlieko , ktoré mám v prsníkoch od včera ?

lucy0807
24. aug 2020

@abcdefgahc nemusíš nič odsavať, malá odsaje čo potrebuje 😉 a skús už bez prikrmu , určite to pôjde