icon

Kedy vám nabehlo mliečko?

sonyyka
5. máj 2017

Mamicky, tie co ste mali problem s mlieckom, co ste museli davat UM. Dokedy ste bojovali? A kedy sa rozbehlo?

mathias23072014
5. máj 2017

Kolko ma male? Preco si myslis ze musis prikrmovat? Cim castejsie babo prikladas k prsniku tym rychlejsie a viac mlieka mas.

sonyyka
autor
6. máj 2017

Ahoj. Prikladala som kazdu 1,5hod a aj hodinu som kojila celych 6t. Zacal 7t a uz dva dni davam prikrm cez flasku. Dovtedy som pouzivala iba cievku. Prikrm musim davat, pretoze sme nepriberali a v mojom prsniku sa tvori pomalicky mliecko. Po dvoch hodinach bol prsnik rovnaky ako po dokojeni a mala sice sala a sala, no nic neprehltala. Tak cca 15 glgov na zaciatku a potom uz nic, zas az tak za 10 min som zacitila jemne mravceky v prsiach a opat 10 glgov... to sa pravdepodobne spustil ten reflex. Uz to vsak nedavam. Denniee je o malickej ale iba o kojeni. No ak by mi niekto povedal, ze to pojde ak... tak by som to este skusila

evittam
6. máj 2017

@sonyyka Nic v zlom ale dojcit hodinu je zbytocne. Dieta sa napapa (ak ma z coho) do 10minut, vacsie aj skôr. Potom je to uz len o tom,ze si z teba robi dudel. Ano, viem-teraz sa tu na mna vrhnu fanaticky v style,ze stimulacia je potrebna.😀😉
Ako si napisala-den nie je len o dojceni. Ak to nejde tak to nejde. Nie je to koniec sveta. Je dolezite aby bola spokojná aj mamička aj dieta a nie sa stresovat. Drzim prsty nech sa ti mliecko este rozbehne.😉

evittam
6. máj 2017

@sonyyka Ja som syna vylucne dojcila do cca 4.5 mesiaca, mliečko som aj mrazila. Potom zacal mat malo tak som ho zacala dokrmovat-kazdy druhý večer UM. Dcerku som dokrmovala od narodenia-mala som menej mliecka-nic strasne.😉 Proste mala aj moje mliecko a aby bola spokojna aj napapana tak aj UM. Dojcila som ju rovnako dlho ako syna. Skus si este kupit kapsule senovky greckej s benediktu lekarskeho-mne pomohli.
Ale este raz-hlavne sa nestresuj a užívaj si materstvo a daj na svoj instinkt matky a nepodliehaj panike z reci typu ako je to najdôležitejšie na svete len a len dojcit, chodiť-lezat naha s dietatom nonstop pricucnutym na prsniku.😉 A ze ak to nebudes robit tak nie si dobra matka a tvoje dieta bude menej inteligentne, citovo slabe a podobne "dristy".

evittam
6. máj 2017

@mathias23072014 Tak neplati u kazdej zeny😉. Mozes mat dieta nonstop na prsníku s mlieko nikde-bohuzial.

ivulkap
6. máj 2017

Vyhľadaj laktacnu poradkynu, jedz a pi veľa,hlavne sa nestresuj...skús si robiť bielu kávu...ta je super na tvorbu mlieku...len ziadny stres

lucinka511
6. máj 2017

@evittam ked to mas tak.tak asi nemas dost mlieka...dokrmuj .Sle cievka uz u vas prestsla fungovat?je to lepsie ako cez flasu ale sk aj to odmiets..nic ine ako flasa neostavs...skus sa edte odsavat elek odsavsckou.niektorym babam to pomihlo na mlieko.

lucinka511
6. máj 2017

a este kup si benedikta a senovku sk to edte nemas.zabeea to ale davku po 4tbl z kazdeho 3xdenne cize 8-8-8tbl

evittam
6. máj 2017

@lucinka511 Ja uz davno nedojcim.😀😉

lucinka511
6. máj 2017

@evittam