Kojené prvé dieťa s problémami, druhé na UM

emilka_1
12. máj 2020

Maminy, zaujíma ma, či bolo kojenie pri druhom dieťati jednoduchšie?
Pri prvom som sa trápila veľmi, mal dobré prisatie, a priberal ako mal, preto som to trpela, ale reval a bol nepokojný počas celého kojenia, po ňom. Mlieko sa mi spúšťalo aj 15 minut a do 3 minút bol najedeny, z oboch pŕs... Kojila som asi 16x denne, lebo samozrejme sa poriadne nenajedol. Keby som vedela, že to neprejde len tak, rovno mu dám UM a sme spokojní obaja a netrápim sa toľko.
Preto ma zaujíma, či aj pri druhom to býva rovnako, alebo to práveže môže byť jednoduchšie. Vďaka

bettymacd
12. máj 2020

Tak k tomuto sa pripojím
Som zvedavá na názory

petrolejkav
12. máj 2020

@emilka_1 Ja som prvú dcéru kojila len prvé týždne, pretože ma to veľmi bolelo, keď sa prisávala. Slzy mi tiekli, keď papala. Bolo to neznesiteľné, takže potom som jej už iba odstrekovala do pol roka. Potom som mlieko stratila. Druhá dcéra ma 2 roky a 1 mesiac a kojím ju doteraz, už teda iba v noci. Od začiatku sa krásne prisala, žiadna bolesť, kojená na požiadanie. Takže ak prvé kojenie nebolo ok, druhé už môže byť ukážkové🙂

mummy01
12. máj 2020

Tak ja som mala tiez dojcenie pri prvej komplikovane a po 2 mesiacoch sme aj tak skoncili na UM a pri druhom to bolo este horsie ale mal aj zdrav.problemy,nevedel sa spravne prisat kvoli vpadnutej brade takze on bol hned na UM

ajka0207
12. máj 2020

@emilka_1 ja celkom nerozumiem co znamena se mlieko sa spustalo 15 minut? To 15 minut sal a netieklo mlieko? Z toho co pises sa mi zda ze mas nejaky fyziologicky problem. Inak 16 krát denne nie je zas az tak casto, ved to je raz za hodinu a pol.

emilka_1
autor
12. máj 2020

@ajka0207 ano, normálne kolkokrat až po 10-15 minútach som cítila, že začalo ísť mlieko, dovtedy iba sal naprázdno, preto bol nervózny. Nepomáhali ani teplé sprchy, ani masáže na urýchlenie.. Vždy to vyzeralo, akoby som išla skrotiť divé zviera. Žiadne také ako na fotkách, že bábo pokojne leží na mame a papá. Moj sa vrtel vkuse.. no hrôza ozaj.

janickacrazy
12. máj 2020

@emilka_1 no u mna prvé dieťa po cisárskom mi doniesli až na tretí den, dlho som nekojila, lebo nebolo mlieko žiadne, potom sa to rozbehlo a v pohode som kojila 9 mes. bez bolestí a problémov, pri druhom to bolo horšie, nechcel sa dobre prisať, v kuse reval, stále na rukách alebo na prse, no hroza to bola, ked som prestala kojiť v jeho 4 mes, tak sa mi veľmi uľavilo, bol to boj

ladyvi
12. máj 2020

U mna druhe tazsie ako prve, a to prve bolo tiez o hubu...a to som nieco take druhykrat vobec necakala, ved uz som odkojila, uz ma snad nic neprekvapi ohladom kojenia 😂 ale v oboch pripadoch som to nejako vybojovala.

lubina
12. máj 2020

@emilka_1 prvu som kojila 4 mesiace, horko tazko ale trapili sme sa. Pri druhej to bolo este horsie, nakoniec sme to dali iba 6 tyzdnov, aj dr. mi povedala, ze ked to proste nejde, tak to nejde...presli sme na umele lebo dcera bola velmi hladne. Dnes ma 11 rokov a vsetko je ok, ako ma byt. S kojenim su na zeny obrovske tlaky, kojit a kojit, ale ak to raz nejde, tak to proste nejde. Aj moja mama mi potom hovorila, ze nas tiez s bratom dlho nekojila, ze nemala mlieko...zrejme som to mala nakoniec po nej. Hlavne netreba stresovat a davat si nieco za vinu.

stanislavicenka
12. máj 2020

@emilka_1 a kolko ma dietatko?
Ja mam 2 deti, obe som kojila, teda syna este stale dojcim. A keby bol syn moje prve dieta, Tak by som ho urcite dlho nekojila. Lenze po skusenosti s dcerou, som vedela, ze sa to vsetko pekne same upravi, ze vsetko to prejde a bude to fungovat. Byt tebou, tohto by som sa drzala. Hlavne byt v pohode. Toho som sa drzala hned aj pri prvom dietatku.

emilka_1
autor
12. máj 2020

@stanislavicenka už ma rok a pol teraz 🙂
Bol plne kojeny do pol roka, potom som začala prikrmovat a velmi rýchlo začal jesť 5x denne, až vtedy som videla, že sa konečne poriadne napapal. Kojila som ho aj naďalej, ale už to bolo ozaj len také zo zvyku, nie aby sa zasýtil. Takže vydržala som, ale nikdy sa to neupravilo 🙂