Dojčenie a chudnutie

25. jan 2024

Baby doteraz mi každá žena vravela, že pokiaľ žena koji a teda neprejeda sa tak po porode krásne schudne. Čítala som tu že ženy písali ze práveže kojenim priberala... dosť som sa zľakla....už teraz sa bojím kíl ktoré priberam počas tehotenstva ..

beata_k
25. jan 2024

Na to je jednoducha finta "nezobkat" pocas dna, ale normalne si sadnut a najest sa. Urcite nie v style tu nieco a tam nieco. A na konci dna to je polovica pozobkaneho vola.

senta_sofia
25. jan 2024

Su to kecy, ako x dalsich okolo tehotenstva a materstva

nevenka
25. jan 2024

@beata_k nie vzdy je to len tym. Su za tym aj hormony.
Po prvom dietati som krasne schudla a jedla som aj v noci, mala som vela mlieka. No a po druhom som zacala mat problem so stitnou zlazou, paradoxne zvysena funkcia, pri ktorej sa tiez zvycajne chudne, no a ja som co??? Priberala. Resp. nechudla. A takto po kazdom dalsom dietati. Aktualne mam nadvahu min. 10 kg ☹

beata_k
25. jan 2024

@nevenka No samozrejme, ak je akykolvek zdravotny problem tak je to ine. No vo vseobecnosti robia zeny tu chybu, ze nemaji cas sa najest a potom ked si najdu tak zjedia vela lebo su hladne.

kate_cs
25. jan 2024

Dojčím už druhé dieťa po sebe a teda neschudla som ani gram, len som naopak veľa pribrala. Každá to má inak. Základ je mat väčší vydaj energie ako príjem.

misenita
25. jan 2024

Je to individuálne ale vždy je to o vydaj/energeticky prijem. Samozrejme, že zješ viac pretože si telo pýta, keďže si to berie dieťa, ale zasa dieťa si tie kalórie aj berie formou materského mlieka. Ja osobne som veľa pribrala pocas tehu, lebo si to telo pýtalo, keď som mala trochu prázdny žalúdok hneď som od hladu vracala a bolo mi strašne zle. Pribrala som 31+kg. Predtým som aktívne cvičila a jedla fit. Počas kojenia som chodila jest aj pit aj v noci lebo si to pýtalo telo, a môžem povedať ze chudla som aj vďaka kojeniu lebo tým spali telo asi cca 300kcal záleží ako často Babo papa. Ale vždy to je o tom ako ješ, koľko zješ a pohyb. Keď budeš jesť napr.cokolady tak ani kojenie nepomôže. A mám skoro naspäť svoju hmotnosť, rifle oblečiem, ale ešte chcem byť viac chudsia, tak natom pracujem, ale ide to ťažšie keďže nemôžem chodiť už každý deň do posilovne, chyba mi pohyb. Je to už len potom na tebe koľko tomu obetujes, ale neboj da sa to len je to ťažšie🙂

96barbora
25. jan 2024

Po porode som schudla a kojenim som pribrala, ale nie moc. Davala som si pozor, aby som jedla jedla s velkym obsahom proteinov a tukov, nie hovadiny, pretoze to su zlozky, ktore babo potrebuje. Praveze mozes jest v podstate viac a az tak nepriberies. Zaraz bude mat 3 mesiace a vaha sa mi ustalila, hned ako bolo mozne som zacala zase sportovat. Ono musis jest o tolko navyse, o kolko male zje. To jednoducho odhadnes a vidis, kedy mas dost. To priberanie zapricinene kojenim a tehotenstvom (myslim +15kg a viac) je len oblubena vyhovorka.

jazula
25. jan 2024

Ja som bola z toho prerušovaného spánku taká unavená, že som fungovala viac ako rok na cukre…takže logicky som neschudla, práve naopak. Všetko závisí od toho, ako sa budeš stravovať.

milanemila
25. jan 2024

Ja som po obidvoch porodoch schudla na povodnu vahu popri kojeni velmi rychlo, ale ako zacali krpci viac pit tak cca okolo 2,5 mesiaca, tak sa mi fakt zvysil apetit a mavala som az take navaly, ze mi prislo zle a okamzite som musela nieco zjest. 9m po porode mam momentalne o 4kg viac ako ked som otehotnela.
Ale moje deti su pohodaci, kt dobre spia, talze u mna nie je ziaden stres, vycerpanie ani pochodovanie v noci a cicikanie, lebo aj kvoli tomu niektore zeny chudnu, ze vlastne ani nemaju cas sa najest+stres 🤷🏼‍♀️

lula3108
26. jan 2024

A ja som vzdy prekvapena ako sa da neschudnut pri kojeni a malom dietati. Jem ovela viac ako v tehotnestve ale mam brutalne velky vydaj - denne nachodenych 10 km (naozaj nachodenych, ziadne prechadzky s mobilom v ruke), kojenie aj v noci, do toho domacnost a mam o 7 kg menej ako pred tehotnestvom. A teda aj moj prijem je velky, zjem velmi vela sladkeho, ale to kojenie dost vyciciava😄

maryetta
26. jan 2024

Pri prvom som schudla velmi rychlo a aj celkom vela kg.
Pri druhej som tiez schudla. No nejake 2-3kg mi zostali. Az mozno po roku aj tie zisli dole.
A pri poslednom tiez tak. Teraz som 2tyzdne po porode. Pribrala som 13kg. Este 5 mi zostalo. Tak hadam pojdu dole.

Ale mam kamaratku ktora hovorila ze ako jej dcera ked mala rok mala 10kg. Tak aj ona za ten cas nabrala 10kg.