Kojenie - jeden slabší prsník
Ospravedlnujem sa, ak uz dana tema je zalozena.
Mam problem, ze jeden prsnik mam "produktivnejsi" ako druhy. To znamena, ze mala sa mi nan prisaje, ale prud je taky slaby, ze si to len tak cuca, sem tam pije, ale nikdy z neho nie je nasytena, vacsinou mi na nom zaspi, a ked prilozim na druhy, tak za 5-10 minut si este dotaha to chybajuce mliecko. Na tom lepsom prsniku sa naje za 20-30 minut, na tom slabom ju mozem mat aj hodinu a stale bude hladna.
Snazim sa ju napriek tomu nan prikladat, ale vidim, ze uz sa mi na nom rozbieha zapal, tak to teraz ratujem zabalmi. Odsavacka je uz na ceste;) lebo mala mi ten prsnik zjavne nevyprazdni.
Neviete ako by som mala postupovat, ci je mozne ten "slabsi" prsnik rozbehat, alebo to je jednoducho tak, ze tam prsnik moze byt "slabsi" a nezmenim to. Nemala ste niektora podobnu skusenost? Mam to tak od zaciatku, uz v porodnici ked som odsavala, tak z toho slabsieho to sice slo, ale pomaly.
Mala ma ledva 3 tyzdne.
@rebekav no to je fajn že sa ti to rozbehlo. Ja keď odstriekavam tiež mi to trvá dlho. A už ani nemám toľko tak dávam viacej umelé.prsia sa ti nalievajú podľa potreby tak už nemusia byť také naliate hlavne že máš. Keď ti malá neplače je spokojná nerieš. Hlavné že priberá a rastie. každé bábo priberá inak

@rebekav no vidis.super! Ja som pri druhom dietati nikdy nemala plne ci tvrde prsniky.
Aj pri prvom len prve 2-3mesiace,potom sa to pekne ustalilo na mnozstvo primerane jeho poziadavkam. Dokonca ani rano som ich nemala na kamen.neskor,kedze si zvykli,ze v noci nemusia tolko produkovat.
A este raz -,odsavacka ma iny rytmus sania,cize maloktora z nas vytiahne odsavackou tolko a za taky cas ako odsaje dietatko. To ma uplne iny rytmus sania. Ja som si pomahala pri dojceni ci odsavani jemnym masirovanim a stlacanim prsnika. Len teda s tym rozdielom,ze z flase to mlieko moji nedostali,resp.maly az ked mal cez 3mesiace a naucil sa pit aj z flase,ak bolo nutne.
Moja mladsia aj slabsie priberala,ale dr.mi nekazala prikrmovat. Pre nu bolo dolezite,ze pribera. Ona celkovo aj teraz,ked uz je normalne jedla davno,patri medzi tie bezne stihle deticky a nikdy nebola extremny papkac,ked ju porovnam so synom. Aj teraz len niekedy sa vie napratat ze az,ale vacsinou je to tak bezne az pomenej.
Preto klud aj pri vahe dietatka. Dojcene deticky sa nemozu riadit vahou deti na UM,resp.podla ich tabuliek.