Koľko mlieka má vypiť bábätko?

6. mar 2023

Prosím, koľko ml mlieka by malo vypiť mesačné bábätko na jedno kŕmenie? Malá je z tých menších zatiaľ len 2800g. Predčasne narodená, dávame po 60 ml každé 3 hodiny.. kŕmim materským mliekom z fľaše a občas dokrmujem ak sa mi nepodarí odsať dostatok mlieka. Často sa stáva , že je hladná skôr ako po tých troch hodinách. .. na krabici od mlieka píšu že jedna dávka je 100 ml mlieka čo mi už príde veľa, neviem či by to vôbec zjedla.. skúsiť dávať tých 100 ? Alebo menej a častejšie? Ja už neviem ako to mám robiť, prvý syn bol čisto kojený tam som neriešila koľko zje, nakojila som vždy na požiadanie, ale teraz neviem ako to robiť správne. Malú trápi aj reflux aj koliky..

kitycat
6. mar 2023

Preco krmis s mm z flase?

Mne LP hovorila ze na 1kg vahy pocitaj 120-150ml.
My sme boli tiez na podobnej vahe ako vy a vychadzalo to okolo tych 50ml na kojenie (zo zaciatku po 3hu nas).

autor
6. mar 2023

@kitycat kvôli refluxu... Takže teoreticky by tých 60 ml na jedno kŕmenie malo stačiť..

miskamicha
6. mar 2023

Babo vypije tolko kolko chce 🙂 moje tiez predcasniatka piju raz 90 a na dlasie krmenie aj 180 - maju 2 mesiace. Neriadim sa tabulkami na mlieku. Koliky suvisia s nezrelostou traviaceho traktu...to musi raz prestat a treba vydrzat.. a reflux tak isto. Drzim palce 🙂

zapalkazapalkova
6. mar 2023

Ak mozes dojcit, tak to skus a urcite nedodrzuj cas 3 h. Ten je pre UM aby si "neprekrmila" babo. Ale s MM sa to nestane a babatko si moze pytat papat aj po pol hodine od posledneho jedenia, takže skus sledovat babo a nastavit sa na neho a nie na tabulky.

nikpa
6. mar 2023

Podľa mňa je to dosť málo 60ml pre mesačne dieťa. Skúsila by som kľudne tých 90ml. Moji obidvaja v tom veku pili viac ale každé dieťa je iné. No keď sa ti zdá hladná tak jej pridaj.

autor
6. mar 2023

@zapalkazapalkova nemôžem kojiť, musím zahusťovať mlieko aby toľko negrckala, po príchode z nemocnice bola plne kojená,ale vôbec nepriberala lebo všetko vygrckala, takže sme museli prejsť na fľašu.

lenkadenisa
6. mar 2023

Môj mesačný vypil aj 90 a niekedy ešte 60 za tým. Teraz bude mať dva mesiace a vypije 120, občas potom ešte 60. Niečo vygrcne, ale málo. Dávam mu Hipp HA. Áno, je pažroš 🤣

kitycat
6. mar 2023

Az taky silny reflux? A neda sa zahustit len cast..povedzme 30ml a zvysok by si dokojila?
U nas sa tiez grckalo a aj sa stale grcka, ale priberame, tak som povedala, ze to nebudem riesit

nevenka
7. mar 2023

Nasa najmladsia ma tiez reflux, mala 2900g ako donosena, teda v 38tt. Teda ja kojim a nehodlam inak, lebo prva dcera, to bol des s tym zahustovanim, este horsie koliky potom. Ale nas dr. nechala, kojila som prvy mesiac hadam aj kazdych 15 minut. Teraz sa to lepsi, ma 9 tyzdnov a vahu 4600. Takze pribera. Sestra ma mesacnu dceru, a ti sa trapia s nepriberanim.
Takze poradit v tomto neviem. Len sa mi zda, ze ked by si dala kazde 2 hodiny tych 60ml je fajn. Pri refluxe sa odporuca pit castejsie a menej. Tak vseobecne.