Koľko odsatí mlieka potrebujem, keď zjem niečo nevhodné?

nicole1306
9. júl 2023

Ahojte keď zjem Pri kojeni niečo s čoho môže byť bábätku zle, ako Dlho alebo koľko odsati je to v mlieku prosím vás.. Kojila Som 1,5 mesiaca potom Som Prestala lebo malému bývalo veľmi zle ( nič som nejedla co sa neodporuca no nevedeli sme Co mu vadí) na um mu nič nebolo.. No mliečko stále Mam a rozmýšľam ze to skúsim znova.. Malý ma 2 mesiace čiže chcem Ho ešte kojiť ale úprimne mam strach ze mu zase bude zle.. Chcem skúsiť zase postupne ci nebude bolieť bruško.. Ale Keďže som nekojila jedla som štipľavá preto sa pýtam koľko. Odsati treba dat von...

nelca0510
9. júl 2023

@nicole1306 žiadne. Vážne žiadne. Vyskúšaj čo robíš zle,napr.dcere vadila cibuľa. Tak sme to zistili a nejedla som už nič také.

sasesoe
9. júl 2023

@nicole1306 jem vsetko. Spoj sa s laktacnou poradkynou. Velmi pomaha nosenie v satke/nosici ako predchadzanie bolestiam bruskam

amelie2017
9. júl 2023

Vobec nemusi byt pricina mlieko. Ani tvoje, ani umele, ani to, co si zjedla ci nezjedla. Ak si kojila prvy mesiac, travenie este potrebovalo dozriet. Vela babatiek ma zo zaciatku koliky a potom sa to ustali.

marcella1979
9. júl 2023

ahoj. nesmieš piť kávu a ine kofeinove vecicky, ako cola a podobne.davat pozor na velky prijem cukru ( sladkosti).ako hovoria sestricky na pôrodnom:vsetko s mierou. deťom musí dozrieť traviaci trakt, nasmu to trvalo 3 mesiace, niekomu kratšie/dlhšie. ak davas dieťaťu vigantol, niektore mamičky pisali, ze ich z toho boli bruško...

oli18
9. júl 2023

Isteze do mlieka sa prenasa, co zjes. Odjakziva to tak bolo, ze kojacia zena nemohla jest hocico. Ak to plati o liekoch, tak to plati aj o jedle.

asocial
9. júl 2023

@nicole1306 bábätko, ktoré má 1.5 mesiaca väčšinou plače. Moji chalani pretrvali tri mesiace stále. Počúvala som rady, že to preto,.lebo často kojim (áno, bola som živý cumel), že nemajú cumel..
Ustáli sme to, boli nonstop takmer na prsníku. Ale bolo to.moje rozhodnutie, ktoré neľutujem.. jesť môžeš všetko.

nicole1306
autor
9. júl 2023

Baby ale ja som jedla par dni štipľavé jedla ( milujem štipľavé) tak preto s a pýtam koľko odsavat kým ho zase začnem kojiť.. Ci deň stačí alebo ako

borabalazova
9. júl 2023

@nicole1306 Materske mlieko sa tvori z krvi, tzn. ze mozes jest uplne vsetko.

jaskolka
9. júl 2023

@nicole1306 štipľavé jedlo ti môže akurát zmeniť chuť mlieka. Ako píše vyššie, MM sa tvorí z krvi,nie obsahu žalúdka.

nicole1306
autor
9. júl 2023

Áno ale doteraz sa všade vravelo ze zjedla a ovplyvňuje to chuť

viestta
9. júl 2023

@nicole1306 nerob z toho problem. V Thajsku mamy jedna ine stiplavosti a deti bez problemov dojcia. Kym naozaj nema dieta problemy nie je dovod vyhybat sa comukolvek

vladi4444
9. júl 2023

Ja osobne som vôbec neprišla, čo mohlo robiť dieťaťu zle. Už som vynechala úplne všetko a bola pomaly na sucharoch, a furt ju pučilo, tak som sa na to vykašlala a jedla som všetko. Fakt v tom nebol žiadny rozdiel. Bolesti bruška úplne zmizli po dvoch mesiacoch a jedla som všetko, aj som pila slabú kávu.

mima1608
9. júl 2023

@nicole1306 aj ja jedavam občas štipľavé a kojim. Ako vravia baby, mlieko sa tvorí z krvi. A ak by to chilli vadilo, tak potom ženy v Thajsku alebo Mexiku by vôbec nesmeli kojiť (a to oni tam iné štipľavosti jedia oproti nám) 😅
Ja som prestala dodržiavať tie ich zoznamy nevhodných jedál po tom, čo som si preštudovala zoznamy Anglicka a Ameriky, neskôr Španielska (napríklad u nás sú citrusy zakázané, v Španielsku sa ako prvé žene do stravy zavádzajú pomaranče a takto by som mohla pokračovať). Čiže žiadny stres, jedz čo ti chuti a sleduj bábo ako reaguje (ja nejem napríklad ryžu, moja sa po nej nevie vykakať, ale papriky a rajčiny - čo je zakázané -jej vôbec nevadí).

nevenka
9. júl 2023

@nicole1306 ja som jedla vcera stiplave a o 5 minut som kojila.
Kojim 4. dieta a najhorsie koliky malo dieta cislo 2. Ale v zasade, nam trvalo 6 mesiacov cca kazdemu, aby to bolo bez problemov. Ale ja som jedla vsetko, zo zaciatku som vynechala strukoviny, hlavne hrasok nasim vadil a kapustu. Ale...tretie dieta som porodila tyzden pred Vianocami, jedla som kapustnicu, hriby, zemiakovy salat, udene maso, lososa. Malemu nebolo horsie ako ked som jedla dietne. Pri druhom dietati som vysadila mlieko a lepok, lebo uz som nevedela, co s nou a ziadne zlepsenie. To prislo az v 6 mesiacoch, ked sme zacali prikrmovat. Ale do roka ju bolievalo brusko. Zistili sme, ze mozno ju ani nebolelo viac ako ine deti, ale mala a ma taku citlivu povahu. Viem to posudit teraz, ked ma 8 rokov coskoro. Hocikedy ju boli brusko a je jej na grc aj v aute, v autobuse, ma citlive travenie a suvisi to aj so psychikou.
A ze vynechat kavu? Pila som 2 denne ako tehotna, aj pri kojeni. Obcas kola, radler, aj cokolada. Vsetko. Dokonca1-2 dcl kvalitneho vina - ibcas. Mali sme s muzom vyrocie a dala som si kvalitne sampanske a hned som kojila. A to mam manzela astmatika, alergika.
Presne pre tieto obmedzenia, co "nesmies" a "musis", zeny koja kratko alebo vobec. Co je skoda.

gejb
9. júl 2023

@nicole1306 mam kamošku ktorá koji a casto si do jedla dáva chilli papričky, dokonca aj chilli con carne varila a malá bola v pohode .. tiež som bola prekvapená ale nemali žiadne problémy.

nevenka
9. júl 2023

@oli18 prosim Ta, beriem Thyrozol, Amlopin a Betaloc, proste musim a vsetko odobrene lekarmi.
Ked ma boli hlava, kludne Ibalgin, nielen Paralen.
Existuje zoznam, kde si vies pozriet rizika, ked beries lieky a dojcis, napr. E-lactancia.
Tak ked mozem lieky, tak mozem jest aj stiplave. Kazde dieta som kojila cca 2 roky, takze nie nejak extremne dlho, ani kratko. Ale ak by som mala mat z toho stres a byt na suchych rozkoch 2 roky, tak jasne, ze by som kojila kratko. Toto su take rady z 80-tych rokov, ked zeny kojili pomerne kratko. Nezazlievam. Keby som nemala kvalitnu odsavacku, tak nekojim 3 deti ani mesiac, lebo sa mi nevedeli prisat. Moja mama nas nekojila prave pre toto, ze sme sa nevedeli prisat a dostala zapal, mlieko neslo von, znizila sa tvorba, k tomu antibiotika a bolo po kojeni. Ja som to zachranila odsavanim. Takze tie rady, ze nejest to a hento su z tohto obdobia a ked sa pretlacal Sunar ako top topov.
Moje deti mali koliky, aj ked som obmedzila alebo uplne vynechala "problemove"potraviny. Proste im potrebovali crievka dozriet. A to chcelo cas.

siska53
9. júl 2023

@nicole1306 moja bola kolikova a dojcila som.. ja som zas mala koliky aj z umeleho..
Ved skus dojcit, dietatko je uz vacsie, nejedz stiplave jedla a skus sa vyhybat zduvajucim ( pre istotu).. niektorym babatkam prekazaju mucne vyrobky.. ale to si musis otestovat sama.o

oli18
9. júl 2023

@nevenka len dospely sa kolko naprdi od roznych potravin ( napr. cibule fazule, kapusty) tak urcite nieje ziaden prezitok sa domnievat, ze po ich zjedeni sa neprenesie mliekom aj do dietata a nevyvola problem.