icon

Koľkokrát denne dojčíte mesačné dieťa?

20. okt 2022

Koľkokrát denne mavate kŕmenie u mesačného dieťaťa ? Nam vychádza 5-6xkrat a neviem ci to je malo . každé 2,5 az 3hod si pyta . Včera som sa s nim postavila na digitalnu vahu a ukazovalo 3,7kg a u doktorky mal naposledy 3350g a vtedy doktorka povedala ze malo priberá

Strana
z3
sono2
23. okt 2022

@lalala94 pozri ono sa to zdá, že to je ľahké, lebo veď ty si si naučila, ale moje deti fakt potrebovali si zvyknúť, mať pocit istoty a švagriná skúšala aj možné aj nemožné, dcéra jej až vracala od plaču.
Nie každé dieťa sa dá tak naučit a je to aj dôležité na život do dospelosti. Na niektorých ľuďoch fakt vidno, že museli veľa vecí v detstve zvládnuť sami a sú chladní

lalala94
23. okt 2022

@sono2 prosím, prečítaj si ešte raz môj príspevok, veď ja som sa práve zastala žien, ktoré to mali/ majú s uspávaním omnoho ťažšie a ich deti vyžadovali viac ako len položenie do postieľky. Moja dcéra je taká, že zaspí aj sama, ale práve o tom som písala - to bude jej povahou a nie mojim pričinením. Je pravda, že večer máme svoj rituál, v noci len nakŕmim, nezapínam svetlo, neprebalujem pokiaľ netreba, ale to sú detaily. Ak by bola omnoho kontaktnejšia, tak by jej to nestačilo.

lacibo
24. okt 2022

@lalala94 moze byt..ale u vas to bolo v podstate take ako u nas..takze ok..poznam vela mamiciek co sami dieta furt budia a vyrusuju v noci..🤣

bessdonna
24. okt 2022

@lacibo po mojej zlej skusenosti sa mi toto zda ako dobre riesenie.akurat ze o mlieko by som nechcela ppstupne prist.presne moja ako2,5rocna sa mi budila v noci 13krat na dojcenie a ona rano do jasliciek a ja do prace😢raz som skolabovala v praci a boli potrebne infuzie.teraz hladam zlatu strednu cestu.

lacibo
25. okt 2022

@bessdonna ved o mlieko neprides ani keby mas kojit iba raz za den..mne mlieko tieklo aj rok po odstaveni, ked som pocula cudzie babo plakat..to za nemusis bat..ide tu o to, nebyt pre dieta jedinym zdrojom upokojenia..vacsie deti to fakt uz zneuzivaju..vidim to u kamaratok..vydieraju mamu tym ze si pyyaju mlieko bud v nevhodnej situacii alebo.v noci 20 krat..a ked nie mlieko..mama nosi 3 rocne na rukach v noci..kym nezaspi..ano aj taketo extremy poznam a to uz je skratka cez..nic to nema spolocne uz s laskyplnou vychovou toto..treba si urcit svoje limity a dieta sa rychlo prisposobi.to neznamena ze ho nelubit a nestarat sa o neho..

mamusa123456789
25. okt 2022

Každé dieťa je iné, keďže je hladné po inom čase, ja si myslím ze je dôležité ze priberá aj keď pomalšie... Moja mala by zjedla koňa vola keby sa dalo a ma 10 mesiacov a 7410g a to papa raz za deň... Rano začne večer skončí spapa viac ako naša 7 rocna, proste ma spaľovanie po tatinkovi

martula1977
27. okt 2022

Bolo by dobré urobiť skúšku dojčenia. Odvážiť dieťa pred dojčením a po ňom. Ja som kojila podľa potreby. Vyskúšaj odsat trocha mlieka pred priložením. Predné mlieko obsahuje viac vody a zadné je viac kalorické. Zároveň dosiahneš, že prsník sa vyprazdni.

magda15
Odpoveď bola odstránená
zoeeoz
26. nov 2022

@magda15 silne/slabe mlieko..naozaj? Jasne, ze ma dost silne mlieko :D

Strana
z3