icon

Kravské mlieko a jeho pitie 5 mesačnou dcérkou

nena62
9. jan 2012

Ahojte,chcela som sa opýtať,mám 5 mesačnú dcérku,všetky umele mlieka,čo existujú mi zvracia,tak som jej skúsila dať kravské mlieko a to jej sadlo,máte ešte nniekto takú skusenosť?

nena62
autor
9. jan 2012

@zajaciq bohužial..ja sa liečim z vážnej choroby,tak ja kojiť nemôžem,nakoľko mám silne lieky

tunzal
9. jan 2012

@anjelicek26 a to si myslíš že tvoje deti nebudú chodiť na gastro nedaj bože na neurologiu ked im dávaš len samé sojove a čo ja viem aké somariny????

andreah25
9. jan 2012

@nena62 Ja Ťa nebudem presviedčať, či je kravské dobré alebo nie. Ja Ti len napíšem moje skúsenosti:
Som z troch súrodencov, naši tvrdia, že ja a sestra sme nezniesli nijaké umelé mlieko, zo všetkého sme vracali (prečo moja mama nekojila neviem a nebudem to ani zisťovať). Začali nám teda dávať kravské mlieko, sem tam aj kozie. Brat v pohode jedol umelé mlieko - nemal so žiadnym problémy, tak bol na umelom. Ja mám jednu obličku zdeformovanú a oslabená funkcia je oboch obličiek, moja sestra má oslabenú funkciu jednej obličky. Nemôžem povedať, že by ma to v bežnom živote nejako obmedzovalo - mimo častej únavy, v tehotenstvo ma to však obmedzilo totálne a to nehovorím o pravidelnej krvi v moči, moja sestra je tehotná momentálne a vedela by tiež hovoriť o terajších problémoch s obličkami. Brat, ktorý bol na umelom mlieku - nemá dodnes žiadne problémy, bol taktiež na preventívnych vyšetreniach, nič sa ani nezistilo. Či je to v skutočnosti v spojitosti s mliekom - netrúfam si ani tvrdiť, ale ani vyvrátiť túto teóriu o záťaži obličiek kravským mliekom.
A moja skúsenosť teraz ako matky - kojila som ledva tri mesiace a to aj s dokrmovaním s UM, po roku som chcela prejsť na kravské mlieko - preháňanie a nakoniec vyvrátenie nahromadených hlienov - po týždni sme skončili. Teraz dokonca sa chystám k lekárke na testy ohľadne intolerancie laktózy, pretože zo všetkého mliečneho malého preženie. Ako test som urobila brokolicovú polievku z bezlaktózového mlieka a malý je v pohode - bez hnačky.
Ako teda niektoré písali, možno nebudú mať deti fakt žiadne problémy, možno ich budú mať. Nedovolím si nič stopercentne potvrdiť, je to len na Tvojom rozhodnutí, či je správne alebo nie, určí až čas . . .

nena62
autor
9. jan 2012

@irriss mne nejde o žiadnu cenu mlieka!!!!!všetky um,čo existuju ar.ha a proste všetky mi zvracia,tak čo jej mam dať?nič..pani mudra!

anjelicek26
9. jan 2012

@tunzal - netvrdim, ze nikdy... ale pokial su doma, jedia to, co dam na stol ja... vies napriklad, ze prve dva roky sa robi zaklad vsetkych tukovych buniek, ktore tvoje telo kedy bude mat? Uz nespravna strava v tomto veku moze spravit prvy krocik k buducej obezite.

Netvrdim, ze su moje deti super chranene, na skolku ci skolu uz dosah nemam, ale tie prve 2-3 roky, co je dieta doma, je to v mojej rezii. A su to prave tie najdolezitejsie roky.

Cokoladu uz jedla, aj puding z obchodu aj mlieko ochutnala - zije. Ale nepatri to do bezneho jedalnicka a ja to nekupujem. Syn jasne este nic takeho nemal 😝

Ten pojem superchranene dieta mi prijde inak smiesny... moje deti su normalne... za to, ze dbam, co dam do nakupneho kosika, su divne 😅 Mne to stoji za tu cestu ist po mäso priamo na farbu, po zeleninu na druhu farmu, nekupovat vsetko v supermarketoch... no holt niekto si tu namahu da a peniaze za to vyhodi, iny ich investuje do inych veci...

radustek
9. jan 2012

@anjelicek26 daj sa liecit prospeje ti to

anjelicek26
9. jan 2012

@tunzal - moj syncek od roka pije UM. Dcerka mlieko nepije. Jogurty maju na striedacku sojove a "normalne". Sojove a ryzove mlieko pouzivam do varenia - a palacinky, vafle ci ryzovy nakyp nemavame kazdy den, ver mi 😅 Takze to nijako neprehaname.

nena62
autor
9. jan 2012

@katren no veru máš pravdu...urobila som chybu

katren
9. jan 2012

@anjelicek26 ja viem, chapem to, ale to je taky debilny nazor ze az.....

radustek
9. jan 2012

@tunzal
@nena62 mamicky ani im neodpovedajte na co su strasne len mudre nena62 daj malinkej to co jej chuti predsa ju nenehas hladnu ved sa kuknite len na tie fotky profilove a to svedci o tom ake su

lenkove
9. jan 2012

@irriss V predoslych prispevkoch si sa pytala ci je ozaj mozne adoptivne dojcenie. Nuz ano, je. Nielen ze som o tom citala, ale aj poznam dve maminky, ktorym sa rozbehla laktacia. Zazrak ani cudo v tom nevidim. Skor je to vysokou hladinou prolaktinu ( ktora im zrejme branila otehotniet ).

tetapetra
9. jan 2012

@anjelicek26 ale slovensko nie je UK, tu skoro nic take neexistuje a ked byvas v bytovke, tak si nic nevypestujes.

nena62
autor
9. jan 2012

@latvia mne kravske praveže pekne pije...dobre kaka,proste je spokojna

anjelicek26
9. jan 2012

@radustek - no mam usmev od ucha k uchu 😅 Si mi sprijemnila den. Vdaka 🙂

katren
9. jan 2012

@nena62 jj, aj ja som sa uz naucila, cim sa tu mozem pochvalit alebo spytat a co nie....

stvura
Odpoveď bola odstránená
radustek
9. jan 2012

@tunzal cista pravda no tak aspom jedna mamicka tu je taka co zacala s prikrmami skor ako ja

p.j.jacky
9. jan 2012

@katren ako co ta na tom moze urazat?Nutricne to patri naozaj teliatkam.Clovek si to len domestikoval.Precitaj si urivok co som dala a pochopis co som tym myslela.Vobec nikoho nemienim urazat.
@radustek ano viem ze pise ze grcia z UM.Preto by som to riesila s pediatrom.Moja mala grcala s materskeho mlieko od 4 dna,grcala aj z beby,aj normalneho nutrilonu.To som jej mala hned dat kravske?Bol jej zjisteny reflux a vyriesilo sa to.

henulienka
9. jan 2012

@nena62 ja som sa pri všetkých svojich deťoch radila intuíciou a zdravým sedliackym rozumom a presne ako píšeš - podľa toho ako sa detičky cítili a chovali 😉
Každé je iné, každé má svoje problémy a návyky. Najstaršia dcérka pila mlieko od 10. mesiacov, stredná od 8. mesiacov, nemali sme absolútne žiadne problémy a chutilo im.
Ale synček je silný ekzematik a papá H.A. mliečko, u neho dávam veľký pozor. Nielenže nemôže mlieko, ale ani banány mu nerobia dobre.

Takže ak cítiš, že je v pohode, dávala by som jej ho naďalej, ale ešte nejakú dobu prevarené 😎

PS: toto fórum je o vymieňaní si skúseností, ale čoraz častejšie je to skôr o presadzovaní si vlastných spôsobov ako tých NAJSAMLEPŠÍCH. Hlavne čo sa týka dojčenia. Ja si rada prečítam, čo pokladám za vhodné aj vyskúšam, ale NIKDY by som si nedovolila súdiť iné mamičky za ich konanie. Nenechajte sa znechutiť 😵

nela82
9. jan 2012

@anjelicek26 moj starsi syn bol 9 mesiacov kojeny..potom sme presli na nutrilon..ten pil kym nemal tri roky..a vysledok?Uz ako s dvojrocnym sme chodili po gastre a alergologii.... 😖 😖 😖 😠 Vtedy nevedel co je kravske mlieko 😨 No stalo sa...a mlieko je v tom nevinne.... 😝 😝 😝 Vobec neuznavam a nezastavam nazor,ze UM su zdrave-je to len marketingovy tah-nic viac..a sama chemia 😅 V dnesnej dobe neuznavam zeny-matky ktore silou mocou sa snazia zmenit tento svet na svet "moderny"..cize vsetko co davaju v reklamach je podla nich IN 😀 😀 😀 😀 To co bolo zdrave pred par rokmi-pre kazdeho-je zrazu zivotu nebezpecne 😕 😕 😕 😕 Same umele somariny davat do deti..jesne,vsak polotovary zaklad zivota 😨
@radustek a co sa tyka hyperaktivity....to u 4-mesacneho dietata ti nik nepotvrdi-to mi mozes verit 😅 Hyperaktivitu ti moze potvrdit,alebo vyvratit psycholog,alebo psychiater 😉

nena62
autor
9. jan 2012

@henulienka Ďakujem veľmi pekne...

irriss
9. jan 2012

@nena62
moje otazka byla normalni otazka od normalni mamy..
proc to musis zavrsit "pani mudra" - z toho uz mudra naozaj byt prestavam... 😉

p.s. slabost nazoru se projevuje i slabosti odpovedi 🤐

radustek
9. jan 2012

@nela82 ale ja som nenapisala ze bol hyperakivny v 4 mesiaci

sass158
9. jan 2012

ahojky... ja som kojila dva mesiace, potom sme prešli na Nutrilon...malá veľa plakala bolelo ju bruško, tak sme skúsili sunar a je to v pohode... teraz bude mať 5 mesiacov... stále papá sunar...
Od kedy ste začali dávať kravské mlieko ???
Myslím si , že tie UM od 24 mesiacov , to už je prehnané...

nena62
autor
9. jan 2012

@stvura no ja sa nepýtam,či robím dobre...ja som položila otázku,či niekto má skúsenosť ako ja.Kojiť nemôžem,všetky um jej nesedia tak čo jej mám dávať???k tomu km jej dávam vitaminy a vela zeleniny a ovocia,takže ja sa nepýtam,či robím dobre,ale či ma niekto podobnu skusenosť!

irriss
9. jan 2012

@stvura 🙂 😉 🤐
souhlas

sass158
9. jan 2012

@nela82 niekedy mám aj ja pocit , že možno je preto toľko alergií ... samé umeliny... toto nesmie papať, toto nesmie papať a potom príde s tým o pár rokov do kontaktu a alergia je na svete..

nela82
9. jan 2012

@sass158 presne tak..preco my nemame take problemy ake maju nase deti..a co nase mami-tie uz vobec 😉

nena62
autor
9. jan 2012

@p.j.jacky nám robili všetky možne vyšetrenia a nema reflux ani nič,tak ma tu prestante odcudzovať,lutujem,že som tu niečo napisala.

tunzal
9. jan 2012

@radustek nám to vtedy doktorka hovorila žee môžme lebo malému už nestačil len mlieko, vypil už ako 3mesačný viac ako liter, a malý vyše 7,5 kg a 68 cm (pri narodený mal 4,15 kg a 52 cm).a aj teraz začnem skôr určite lebo malá má teraz 6,7 a 61 cm, a vypije UM 800-900 ml za deň . 🙂
@nena62 rob si tak ako to je vhodné pre tvoje dieťa ked mu nie je zle z kravského v klude to môžes dať, keby mu bolo zle tak by určite zvracal alebo mal hnačku