icon

Ktoré zelené potraviny ste užívali pri kojení?

xlucia
13. sep 2013

a osvedcili sa vam?
spirulina, mlady jacmen, chlorella alebo nieco ine?
a v akych davkach?

salome_82
13. sep 2013

Ja beriem chlorellu. Brala som ju už pred tehotenstvom a užívam ju aj teraz, keď dojčím. Ale s tým dávkovaním mám problém. Dávam si 7 tabletiek, ale či to je OK, neviem. Niekde som čítala, že by sa malo dávať až 20... Určite budem rada ak niekto poradí to množstvo... 🙂

xlucia
autor
13. sep 2013

@salome_82 aj ja som nad nou uvazovala

andrejka1978
13. sep 2013

ja beriem jacmen.mam pocit,ze po nom nie som taka velmi unavena.

xlucia
autor
13. sep 2013

@andrejka1978 a kolko?

andrejka1978
15. sep 2013

jednu cajovu lyzicku rano a tiez vecer nalacno.tak ako je dolprucene na obale.

xlucia
autor
17. sep 2013

este niekto?

bettypo
17. sep 2013

@monikamajova ti mozno poradi

monikamajova
17. sep 2013

@bettypo vdaka
@xlucia ja som brala aj pred otehotnením 2,5 roka,spolu to beriem vyše 8 rokov,čiže pred otehotnením,potom som bola tehotná,potom som kojila do 2 rokov aj 8 mesiacov a zároveň som bola tehotná do 5 .mesiaca potom som bola "len tehotná"a kojíme sa až doteraz,už len ráno...
ja beriem len gw -lebo len tie môžu tehotné a dojčiace maminy a aj bábätká..viac v mojich článkoch a v mojom fotoblogu a je tam aj ZP v období tehotenstva a počas kojenia.
Treba mať na zreteli,že dávkovanie je individuálne a čo stačí 1 nebude platiť pre druhého a naopak..
kľudne mi hod IP a poviem ti konkrétne
@andrejka1978 tak jej stačí jačmeň 2 x a ja si dávam 3 x jačmeň
@salome_82 dávkovanie chlorelly si už dokážeš nadstaviť aj sama podľa stolice..ked je zelená,máš dosť a ked sa zelená farba stratí,treba si pridať..ja si dávam 30 a ked som kojila viac tak 40,ale tebe možno bude stačiť menej..

salome_82
19. sep 2013

@monikamajova Fu, tak to je naozaj dosť tabletiek. A ako dlho by človek mal brať tak veľké množstvo?

monikamajova
19. sep 2013

@salome_82 to je dávkovanie pre mňa 🙂 mám vysoké výkony,pohyb,veľa toho,stres,dalej kojila som,teraz už len ráno,potrebujem sa zregenerovať a ešte aj ako prevenciu pred chrípkou,ide prechod...sama cítim,ako mám chuť..ja to nerátam,je to strava,tak za hrsť na deň 😉 vidím,že mám zelenú stolicu,tak nechám tak..ked budem mať "kľudnejšie obdobie" sama pocítim,že treba znížiť
ty si iná,takže neviem koľko pre teba..ja mám posunutú "štartovaciu čiaru" 😀 preto zjem viac..myslím tým,že som bola niekedy "rozbitá" a to je ako ked rozbiješ vázu...zlepíš,ale už zachádzaš opatrne kým lep neprilne celkom
,...tak to "opatrne" sú zelené potraviny,čo ju "ošetrujú"..telo sa dá do normálu po čase..má schopnosť sa samoregenerovať a ZP mu v tom pomáhajú-myslím to obrazne s tou vázou 😉

simonal24
24. jan 2020
marysibley
29. apr 2021

Chcem sa spýtať či niekto začal brat chlorelu počas dojčenia že nebral ju predtým vôbec a začal až tak neskôr mala ma9 mesiacov a čítala som že keď som nezačala v tehu alebo skôr mám počkať až kým ukončím dojčenie

adus5656
7. máj 2022

@marysibley ahoj jedla si ju počas dojčenia? Ja tak isto dojcim 10 mesačne dievčatko a chce. Ju začať jesť kôli silným mykózam len nechcem ublížiť malej. Jedlá si ju nakoniec keď si dojčila ?

marysibley
8. máj 2022

@adus5656 ahoj áno jedla som ju a v pohode len potom som prestala lebo mám zápaly čriev a vtedy sa to nemá užívať pri autoimunitnych ochoreniach ak máš iba dáke bežné ženské problémy tak môžeš začať po troške užívať