Liek na zastavenie laktácie Medocriptine
Dobry den, mozem sa opytat ...
Mam velmi ploche bradavky a mala sa nevie prisat. To mi len tak gynekolog predpise tabletky, ked mu toto poviem?
Je to predsa moje rozhodnutie nie?
Dakujem za odpoved 🙂
@mudreocko a vypytaj si presne hodnoty ake ma zltacky...na zaklade toho ak nie su vysoke by som ju okamzite stihala k sebe
@mudreocko rozhodni sa podla seba ako to ty citiš. Rady ako ,,neexistuje,, a ,,určite sa da,, ber s nadhladom - nikto nevie v akej si situácii. Viem ze si teraz psychicky rozladena ale musis sa ozvat! Prsniky si chod namasirovat pod teplu sprchu a tu odsavačku si vypytaj alebo nech ti muž donesie - pomoze to, nie ze nie.
http://www.poradkyneprikojeni.cz/news/novorozen...
vypytaj si hodnoty ake ma mala zltacky a podla toho sa rozhodni. chod sa kludne hned teraz opytat kolko mala ma. inak to ma celkom zaujima pri akycho hodnotach nasvecuju
@laurika1517 halooo...tu nie si na zapade ale v slovenskej porodnici tak klideček, rady ako zobrat dieta pod perinu jej fakt teraz nepomozu - to si moze robit doma a nie vo fakultnej nemocnici krajskeho mesta.
Ak chce kojit s ostatnym suhlasim - nech si zavola laktačnu.
@sardinka336 halooooo na slovensku prav matku nikto nezbavil, je to jej dieta ma pravi si ho zobrat k sebe...ked si zeny nepovedia nic nedosiahnut! uz to konecne kazdy pochopte! ked bude kazdy drzat usta tak fakt to tam bude este 100 rokov vyzerat tak ako vyzera...tak miesto toho ze by sa zabojovalo ze dieta je lahsie poradit zastav si laktaciu ci ako? a aj v zapadnej zahranicnej cudzine som si podpisovala reverzy ked som enchcela nieco s dietatom dovolit. a tiez ma doktorka prehovarala, a vrcala a zastrasovala smrtou a tiez som si to urobila podla seba bez ohladu na jej blbe pohlady, kecy a vyhrazky... to chcel skratka len stat i za svojim
@laurika1517 poznáš realny stav toho dietata? Má problémy so srdcom takze by som bola velmi opatrna vo vyjadreniach nech podpiše reverz....odhliadnuc ako to v našich porodniciach je načo to rozoberat nikomu to nepomoze.
@mudreocko pozerám že si z TN. Si v TN pôrodnici? Ak si rozhodnutá dojčiť donesiem ti ručnú odsavacku ak chceš. Viem ako to tam chodí. Malého mi tiez držali pod lampou. Úplne nam to rozhodilo dojcenie. Sestry na novorodeneckej sú otrasné ☹ . Ak chceš prídem aj dnes. Hlavne ale malu prikladaj kedy sa dá, zobud ju jemne. Ostatné si nevšímaj.
Necitam to cele ale nebud smiesna ze ploche bradavky... ved vacsina zien ma ploche bradavky aj ja!! V nemocnici mi povedali ze nebudem s TAKYMI bradavkami kojit... no a kojim uz viac ako 5 mesiacov sice s klobucikmi ale kojim takze ked aspon trosku chces da sa to. Drzim palce
pozeram, siz TN, aj ja som tam rodila...tiez mali moje deti zltacku....ja ploche bradavky, a teraz sa smejte....sestricka mi poradila, ked sme uz nevedeli, co robit, aby som pouzila klobucik, ale ani to moje deti nechceli....tak som si k prsniku prilozila cumel z flasky a moje dieta na prvy raz vypilo 80ml....doma som si potom zavolala laktacku a ta nas od toho oducila.....happy end nebude.....dostala som taku silnu poporodnu depku, ze mimuseli zastavit mlieko liekmi..... ☹ a zivot musi ist dalej
ozaj a azabudlasom,mliecko som si nastartovala rucnou odsavackou....dieta je pri zltacke slabe, nechce sa mu sat, tak som mu pomohla..... a potom som mala tolko mlieka, ze som mohla zalozit aj laktacny kruzok 🙂 vsetko bude ok! a vyzliect babo dohola dat pod perinu, ako mi radila cez telefon laktacna som ani neskusala, lebo som videla ten pohlad sestricky!
@kurciatko23 pohlady sestriciek mozu byt cloveku suma fuk pokial sa jedna o vlastne dieta.
Ja som bohužiaľ musela brať tento liek, ( zapálený prsník ), hnusnejší liek som v živote ešte nebrala, brutal hormóny, trikrát mi prišlo z toho zle, no hrozný pocit. Skúšaj ďalej alebo odsávaj.
Dnes mala hodnotu 245, ze vraj ked bude mat pod 200 tak mi ju daju na izbu a budem si ju prikladat ako budem chciet casto.
O 15 minut idem na kojenie. Uz 20 minut mi doslova tecie mlieko. No urcite ked tam pridem, malu sa mi zase nepodari zobudit a ani nic tym padom nevypije. A teraz uvazujem...ci ju maju dokrmit (lebo bola za mnou laktacna a vravela ze dokrmovat by ju nemali, lebo mi tak nicia kojenie, zase potom pridem a nic nevypije)....
...alebo nechat tak a na dalsie kojenie bude viac hladna a mozno sa zobudi a prisaje.
Dalsia vec je ze ked odomna nic nevypije, tak mi sestri kazu si mlieko vytlacit...no teraz mi laktacna povedala, ze nemam si odstrekovat lebo potom mala nebude mat to mieko co by mala mat na dalsie konenie.
Tak ja neviem, tecie mi to, dufam ze sa konecne prisaje a napije aspon 20 ml..budem vdacna...ale ked nie, tak to musim vytlacit vsak? Aby som nemala zapal.
@papricka33 dakujem, no neviem ci budem odsavat ked mi dnes laktacna povedala ze to nieje dobre...uvidim..si zlata, keby nahodou, ozvem sa 😊
@mudreocko skusaj ju zobudiť ☹ laktačná ti určite vysvetlila ako priložiť. Celý prsny dvorec musí mať v puse, ked jej čosi natecie hádam sa prisaje, vtedy trochu pomáhaj aj stlacanim celého prsnika, nech sa netrápi a riadne jej tečie. Meranie si nevšímaj. Dôležité je či ťahá a papá. Postupne sa rozbehne. Radšej sa dohodni so sestričkami nech ťa zavolajú keď sa zobudí, ze máš mlieka dosť. Môj našťastie tak vrieakal, že im to liezlo na nervy tak mi ho vždy doniesli (teda v noci 😉
@mudreocko odsavat treba, ale len do úľavy, keď máš veľmi plné prsníky, aby sa to nezapalilo. Stačí pár mililitrov. Niekedy stačí aj teplá sprcha, trochu po! masírovať a to čo je navyše odtecie. Dávaj veľký pozor na hygienu!!! Nedotykaj sa prsníkov špinavými rukami. Pouzivaj na ne uterák zvlášť! Nie ten, čo na telo! Oplacnni si ich v umývadle pred každým dojcenim aj po dojčení. Baktérie a vlhké teplo sú najhoršie. Tak vznikne zápal oveľa častejšie. Ja som chodila ako dojka pri oboch a zápal som nemala ani raz. Namiesto tamponov som v podprsenke na začiatku nosila látkové, vyvarene, bavlnené plienky 🙂 Vydržali viac, "dýchali" a bolo to praktickejšie 😉 takže pred dojcenim umyť, po dojčení zas a natrieť Bepanthenom. A všetko bude o.k. a bez bolesti a zápalov 😉
@mudreocko Hladiny bilirubinu blízké 342 umol/l dosáhne podle statistik jen asi 0,5 – 1% všech novorozenců. Na Slovensku se však přistupuje k terapii novorozenecké žloutenky i při hodnotách nižších než 342 umol/l. Například slovenská učebnice pediatrie definuje normální žloutenku do hladin bilirubinu 248 umol/l. Ve většině porodnic se přistupuje ke snižování hladin bilirubinu i při nižších hladinách. Jaké výhody by měl poskytnout zdravému a donošenému novorozenci zásah, jehož cílem je snížit hladiny bilirubinu nepřesahující hranici 342 umol/l, pokud do této hranice neexistuje žádný důkaz o škodlivosti bilirubinu, však není zřejmé.
Více zde: http://www.poradkyneprikojeni.cz/news/novorozen...
hodnota ktoru uvadzas je uplne normalna a fyziologicka. je to samozrejme tvoja vec ale ja by som podpisala okazite reverz a brala si ju k sebe
kiezby aj muzom s malymi / krivymi a inymi penismi povedali ze nikdy nesplodia deti alebo nebudu mat plnohodnotny sexualny styk. Ale to im nikdy nikto nepovie! Povedat zene po porode ze s "tymi prsiami" nikdy nebude dojcit, je otrasna podpasovka!
@zapka21 a hlavne je to totálna blbosť 🙂 na dojčenie vplýva toľko faktorov, že NIKTO nemôže o akejkoľvek žene povedať ako jej pôjde dojčenie 🙂 Ja s mojimi "lentilkami pod kobercom" (aj v košíkoch A som sa strácala) som odkojila jedno 2 roky a druhé ešte stále v 2,5 roku. Každej takej múdrej sestričke by som vyrezala jazyk. Bosorky. Toľko škody napachaju na unavených, vystresovanych a hormónmi rozhodenych mamičkách 😠
@papricka33 vieš....jednej tvrdia, ze s takymi lentilkami nebude kojit....a koji o 106 a druha s takymi lentilkami naozaj nikoho nenakoji a všetci ju presviedčaju ze ,,ano, nakoji,,. Takze to je ťažko sudit, hlavne sa netreba dat prevalcovat, tym tlakom nech tak či onak. No držím jej palce hlavne nech su v poriadku ona aj malička.
@sardinka336 veď vravím, nikto nemôže vedieť ktorá má aký potenciál. Je to len v žene a o žene. Vieš, ja som síce odkojila, ale určite nebudem niekoho presviedčať ak nechce. Lebo je to zbytočné. Ono je to celé v tej svojej jednoduchosti dosť zložité 🙂 Naozaj na to vplýva množstvo faktorov, vrátane sociálneho prostredia, toho či má mamička psychickú ale aj fyzickú oporu, keďže sú chvíle keď fakt musí oddychovať a niekto to za ňu musí zatiahnuť. A to už často nikto nevidí. Ale poviem ti, že vo vzťahu k iným a k ich "spokojnosti" 🙂 je úplne jedno, či kojis alebo nie. Ja som v rodine taká"koncovka", posledná mladá mamička, všetky švagrine, sestra sú staršie. A to je stále "ešte kojis?! A je to ešte dobré?! Veď to o už ani nemá nejaký význam..." Takže to máš tak 🙂
@mudreocko ..keby som tak skor vyskusala klobúčiky na bradavky, mohla som bezbolestne kojiť hádam doteraz. Pri druhom to už skúsim s nimi odzačiatku a vyhnem sa stresom. Tiez som si dala tabletky na zastavenie laktacie a skor ako odislo mlieko maličkej prestalo chutiť, tak som ochutnala tiež to svoje mlieko po tabletkach a skoro som sa povracala...Sa nečudujem, že nechcela, horké s priesvitnou farbou. Som si mojimi prsiami po porode uzila 😐
Mne pomohli klobuciky a kojim už dva roky 🙂

@mudreocko zavolaj si sukromnee laktacnu z obcianskeho zdruzenia mamila. dieta by som z novorodeneckeho vzala a dala si ju na seba holu pod perinu. na zltacku potrebuje kojit. podpisala by som okamzite reverz ak to bude chciet a dieta k sebe