icon

Lieky Domperidon, Motilium, Costi. Akú s nimi máte skúsenosť?

martinaho1
12. jún 2010

Mate niekto pozitivnu skusenost?

bettypo
Autor odpoveď zmazal
rienok
27. jan 2013

@bettypo ahoj 🙂 mam elektricku odsavacku, len kvoli tym ragadam som musela rucne odstriekavat lebo aj to mi stale obnovovalo rany 😝
a @zarabono je laktacna poradkyna? super urcite napisem 🙂

bettypo
Autor odpoveď zmazal
zarabono
27. jan 2013

@rienok
@bettypo kocky,snad aj to bude tento rok🙂

zarabono
27. jan 2013

@bettypo napadlo ma,aku si mala doma odsavacku?

rienok
27. jan 2013

@zarabono tak ti teda pisem 🙂 co mi poradis? ja som momentalne vdacna za kazdu radu...
@bettypo ahojte 🙂 ja mam doma medelu je super, kym som nemala take zle tie bradavky tak to super odsavalo ...sice nebolo vela mliecka ale islo to . mam doma aj rucnu od aventu a s tou to bolo utrpenie. Teraz momentalne ficime so suplementorom a ľavym prsnikom, ale tam je ako som spominala zopar kvapiek aj ked verim ze mala si vycucka viac ako ja dokazem rukou vyzmykat 😀
teraz mi doktorka akurat pisala ze veri ze prikladam malu a ze to znovurozbehneme 😉

bettypo
Autor odpoveď zmazal
zarabono
28. jan 2013

@bettypo tak potom sa nedivim,ze ti neslo odsavat,avent nesadne kazdemu,s nou neslo ani mne

tiana
30. jan 2013

Ahojte maminy, ale co sa tyka Domperidone, ci motilium ved to je na zaludok, ci nie? Som z toho zmatena. Moja mala 6 tyzdnov ma akosik nechce moc mliecko, vyvadza mi, je casto ospala a jaksik stracam mliecko. ☹ Takze hladam nieco, co podporuje mlieko. Baby poradte, vdaka.

rienok
30. jan 2013

@tiana ano su na zaludok ale ucinna latka je domperidon... ja som to skusila s motilium a zda sa mi ze funguje, ale kedze ma dnes pediatricka upozornila ze to ide do materskeho mlieka tak som s tym prestala a objednala som si senovku a benedikt 🙂

sisaka
31. jan 2013

brala som domperidon, fungoval na 1 🙂 . Ano tieto lieky su povodne urcene na nieco ine, zvysenie laktacie je vedlajsi ucinok.

minicka
Odpoveď bola odstránená
lalus
31. jan 2013

@rienok do materského mlieka ide iba nejaké strašne maličké zanedbateľné množstvo, nemusíš sa toho báť. ak ti však zafungujú bylinky, tak je to samozrejme lepšie riešenie. lieky sú pre tých, u ktorých bylinky nestačia 😉
info aj pre @tiana ....

erikasadek
1. feb 2013

ahojte ja len pre infoprave islo v telke tu v fr
motillium je na ciernej listine liekov!!! od dnes , kvoli urcitym problemom , ale su aj pripady nahlej sprti takze je na ciernej listine a za chvilku ho uplne tu aj zakazu....

len pre info.. 😉 😉

editpiaf
Odpoveď bola odstránená
lalus
7. feb 2013

@erikasadek nemas nejaky link na tu info? len nie po fr...v Aj môže byť 😉 vďaka

erikasadek
8. feb 2013

@lalus bohuziaml nemam mam len info z televizie... 😉

kubkatka
Odpoveď bola odstránená
naky
Odpoveď bola odstránená
lalus
Odpoveď bola odstránená
lalus
Odpoveď bola odstránená
kubkatka
Odpoveď bola odstránená
lalus
11. feb 2013

@kubkatka a akú dávku berieš? ja len že či nie málo. berie sa 3x3 zo začiatku na naštartovanie. niekomu stačí aj 3x2, potom sa postupne vysádza, keď sa mliečko rozbehne.

kubkatka
12. feb 2013

@lalus beriem 2tbl kazdych 6 hodin, lebo este beriem aj senovku v kapsuliach od motherlove, pijem benedikt lek. teraz som kupila od vyssie komentujucej to motilium, lebo mi doslo. a este beriem aj to homeopatikum ricinum myslim, ze je toho dost 🙂 a mliecko zacina sa objavovat v kazdom staceni prsnika, dokonca aj vecer, tak dufam, ze to motiluim zaberie, lebo som vybrala zatial len 20 tbl. tazko ho totiz dostat.

lalus
12. feb 2013

@kubkatka fu, tak toho berieš skutočne dosť. ja by som ale asi nekombinovala motilium a homeo 😅 lieky a bylinky v pohode spolu.... a super, že sa to rozbieha, držím palce 😉

kubkatka
12. feb 2013

@lalus inak dosiel mi prvy menzes po sekcii, tak dufam, ze sa to mlieko s M nepobije, to by ma mrzelo, mam aj cievku, ibaze mi predali v lekarni tu primerovo vacsiu CV-01, namiesto CN-01 a malemu je to velky prud do pusky, vsimla som si to az ked som otvorila balenie,. este mam neotvorene tri balenia, kedze sa nemaju vyvarat, tak som vzala styri ☹ . ach, ked si clovek pozor neda, predaju vam aj "posr.té" gate 😖
takze ak by mal niekto zaujem o (lakatačnú) vyživovaciu cievku pre novorodencov CV-01 (1,9/2,9mm), tak rada ponuknem-IP prosim.

kubkatka
12. feb 2013

@lalus oki, tak to homeo asi vysadim, a dakujem. 🙂

naky
12. feb 2013

@lalus nakoniec som zvolila motilium, lebo zhanat costi je na dlhe lakte..moja lekarka nechce predpisovat..
Inak moja mala ma len 7 tyzdnov tak sa bojim ze mi to nezaberie, lebo domperidon vraj zabera az neskor..len mne bylinky nezabrali, tak som vsadila na motiliun..

@kubkatka zabrali ti lieky? ja berem treti den 3x3 a zatial nic moc... mozno trosku... uvazujem ze este zvysim na 4x3.. vraj sa to moze...

lalus
12. feb 2013

@naky môže sa až na 4x4, ale ešte počkaj chvíľku, či sa to nerozbehne 😝

kubkatka
12. feb 2013

@naky myslim, ze mi to zabera, teda to motilium, ja beriem dve kazdych 6 hodin, teda to vychadza 2x4