icon

Lieky Domperidon, Motilium, Costi. Akú s nimi máte skúsenosť?

martinaho1
12. jún 2010

Mate niekto pozitivnu skusenost?

erzulik
Odpoveď bola odstránená
majcicanda
12. aug 2013

@erzulik super, mám sa na čo tešiť. už ich mám vyše 3 mesiacov ale našťastie už beriem len 2tbl 🙂 úplne vysadiť nemôžem, už som to skúsila a mlieko bolo fuč. chcem kojiť aspoň rok takže hurááá do prežierania 🙂

slavik
12. aug 2013

@erzulik a podarilo sa ti v pohode schudnúť? Lebo ja už len čakám kedy costi vysadím uplne a schudnem. Strašne mi chutí jesť.

natalyas
12. aug 2013

@lalus
@slavik dakujem za odpoved..ja beriem 6 mesiacov..ale vysadzat sa mi nedari lebo mi zacalo klesat mliecko i napriek tabletkam...uvidim, kam to dotiahneme, dufam ze co najdalej...

erzulik
12. aug 2013

@slavik nebiem co znamena lahko jedla som malo a casto, vylucila som chlieb, zemiaky, cestoviny, sladkosti, sladene napoje. Rano som vypila stavu z pomaranca, potom neskor ovocie melon, obed kuracie maso so zeleninovym salatom, jogurt alebo chlieb maces so sunkou od 17.00 som nejedla nic iba pila vela vody. Bolo to narocne ale vydrzala som zhodila som cca 24 za 4 mesiace. Este chcem dat par kg dole ale uz ma to nebavi sa tak obmedzovata ide to tazko. Aj teraz papam sojovu tycinku zachutila mi dam si. Ale vazim sa kazdy den a davam pozor aby som nepribrala.

erzulik
12. aug 2013

@slavik nebiem co znamena lahko jedla som malo a casto, vylucila som chlieb, zemiaky, cestoviny, sladkosti, sladene napoje. Rano som vypila stavu z pomaranca, potom neskor ovocie melon, obed kuracie maso so zeleninovym salatom, jogurt alebo chlieb maces so sunkou od 17.00 som nejedla nic iba pila vela vody. Bolo to narocne ale vydrzala som zhodila som cca 24 za 4 mesiace. Este chcem dat par kg dole ale uz ma to nebavi sa tak obmedzovata ide to tazko. Aj teraz papam sojovu tycinku zachutila mi dam si. Ale vazim sa kazdy den a davam pozor aby som nepribrala.
@slavik ja som costy brala cele moje kojenie tj 19 mesiacov. Akonahle som znizila davku mala som menej mlieka. Od 9 mesiaca som odsavala aj kojila. Odsala som cca 800 ml denne. Nelutujem

elif2013
16. aug 2013

@eveenka kolko stoji domperidon prosim vas?

lenkaga
Odpoveď bola odstránená
erzulik
Odpoveď bola odstránená
lenka26386
Odpoveď bola odstránená
bezaz
30. aug 2013

@lenka26386 skoc za obvodackou, povedz, ze mas traviace tazkosti, ci ti moze predpisat costi 🙂 laktacna vas uz videla?

lenka26386
31. aug 2013

@bezaz už som bola a predpísal mi chvála bohu teda a s malinkým máme techniku zvládnutú- tú mi lakt. kontrolovala ja to mám zo stresu na kolko sme boli v nemocke kvôli hnačkám -bol dehydrovaný.

mahulenka87
Odpoveď bola odstránená
bezaz
31. aug 2013

@mahulenka87 netreba hlavne vraviet, na co to je 😉 popros pripadne svoju mamu, aby si to dala predpisat 😀 alebo si mozes kupit motilium, ale to leze do penazi

wewerka0
31. aug 2013

ahoj, chcem sa opytat, musim od zaciatku uzivat 3x3 tabletky denne, zda sa mi to strasne vela, nemozem skusit menej, napr po dve 3x denne? Kojime sa, ale mliecka je po mojej chorobe strasne malicko, mala mi nepribera a sa mi zda ze zase aj trosicku schudla, zase sa musime dokrmovat a trapime sa obe uz 2 mesiace a uz ma to naozej nebavi. Uz som chcela zacat pred mesiacom, ale nejako som to zvladla. Mam jedno balenie, ale to ked s tym chcem zacat, si musim zohnat aspon 5 baleni... Dakujem za rady.

eveenka
31. aug 2013

@elif2013 myslim ze nejake 3€

eveenka
31. aug 2013

@wewerka0 jw to dost ale potrebujes aby tie tabletky zaucinkovali v kratkej dobe teda 3 dni 3x3 tablety a potom znizujes davku 2-3-3, dalsi den 2-2-3 atd az by si mala brat 1-1-1 ale mala by si sledovat ako postupne znizujes davky co ti to robi s mliekom ak mas pocit ze je zasa menej tak sa vrat priklad o tabletku dve viac a ber taku davku dlhsie...vela zenam pomohlo a do mlieka toho ide minimalne dokonca som sa rozpravala s endokrynologickou ze neziaduce ucinky na babo ziadne 🙂

wewerka0
1. sep 2013

@eveenka dakujem, skusim tak , uvidim, aj za to som sa pytala, ze sa to tak zle zohana. A fakt sa po tom tak pribera? Ako prezijem to, ved potom sa dam do poriadku, aspon jeden rok by som chcela kojit, len ci si mam nejako davat pozor, alebo je to individualne.

bezaz
1. sep 2013

@wewerka0 tu vysoku davku treba dodrzat, presne ako pise @eveenka.. co sa tyka priberania, podla mna je to individualne, ja som z neho nepribrala 😉 brala som ho asi 2 mesiace.. a dojcim doteraz 😀
asi som mala stastie, ze mne to v pohodke predpisala obvodacka, zakazdym 4 balenia

eveenka
1. sep 2013

@wewerka0 myslim ze lieky s tym nemaju nic spolocne, vsetko je to o genetike, niekto pribera a niekto je vychudnuty aj ked zje tonu jedla 🙂 🙂 mne zostali 16 mes po porode 3 kila neviem ich dat dole, ale stale kojim a momentalne to ani neriesim, tesim sa z kojenia lebo bolo doslova vymodlene 🙂 a na odstavenie este nie som pripravena 🙂

katkale
Odpoveď bola odstránená
michaela80
Odpoveď bola odstránená
bubinko83
9. sep 2013

baby to musim davkov 3x3 tieto tabletky? nemožem menej.lôebo mliečka mam len teraz trošku pomenej dostala som menzes a asi preto.

bubinko83
9. sep 2013

baby to musim davkov tie costi 3x3 tieto tabletky? nemožem menej.lebo mliečka mam len teraz trošku pomenej dostala som menzes a asi preto ☹

noname26
9. sep 2013

@bubinko83 ak mas len trosku menej, tak nechod hned na costi. skus senovku a benedikt alebo viac prikladaj. lieky az ked fakt ine nefunguje. mne sa tvorilo minimum mlieka a nakoniec zabralo az costi. ale ja som podla pokynov laktacnej znizovala pomalsie ako tu zienky pisu, po 4-5 dnoch, v polovici som dokonca dlhsie musela byt na 5tbl denne, lebo mliecko zacalo klesat. brala som dokopy asi 2 mesiace, ale uz dalsie 3 sme bez liekov. zabera to, ale nebrala by som to ako prvu volbu. najprv skus ine.

elinka27
9. sep 2013

@bubinko83 nezapajam sa do diskusii, pretoze tato stranka porusuje kodex nahrad MM. Ale vidim, ze potrebujes radu. Rozhodne je potrebne v prvom rade kontaktovat poradkynu, ktora by mala celu situaciu zhodnotit a az na tomto zaklade podniknut dalsie kroky. Pretoze samotne uzivanie tabliet na podporu tvorby zazraky neurobila, pokial sa neodstrani pricina jeho poklesu alebo kolisania... Pokial mas otazky, kontaktuj ma do spravy. Dakujem za pochopenie
Samotne Costi je mozne uzivat dlhodobo, a tiez je potrebne dodrzat davkovanie, ako je uvedene v protokole.
@noname26 Bylinky ucinkuju prvych 6 tyzdnov po porode, potom uz nemaju taky ucinok.

noname26
9. sep 2013

@elinka27 je pravda ze ja som ich brala hned po porode, ale nezabrali, mne az costi, ale ja mam aj poruchu stitnej zlazy, tak to mohlo zohrat rolu. riadila som sa radami laktacnej. kamaratke ale maly zacal strajkovat v 4 mesiacoch, klesla tvorba mlieka, a jej stacili aj bylinky a znova sa rozbehla. asi je to individualne. kazdopadne tiez neodporucam "samoliecbu", ale zajst za laktacnou poradkynou

janicka11
Odpoveď bola odstránená
francesska2
13. sep 2013

Ahojky mamicky a u akeho lekara ste si to nechali predpisat? Staci obvodak? A kolko tabl. Balenie asi kolko stalo? Mala bude mat 9 mesiacov a ja uz mam strasne malo mlieka a mala sa rozculuje na to a budi sa v noci sj 50 krat bo umele mlieka z flase moc nechce.to vypije max 40 ml. A pyta si cicu. A nemali ste niekto problem s tym, ze vam to lekar nechcel ptedpisat ? Vdaka

francesska2
13. sep 2013

Ahojky mamicky a u akeho lekara ste si to nechali predpisat? Staci obvodak? A kolko tabl. Balenie asi kolko stalo? Mala bude mat 9 mesiacov a ja uz mam strasne malo mlieka a mala sa rozculuje na to a budi sa v noci sj 50 krat bo umele mlieka z flase moc nechce.to vypije max 40 ml. A pyta si cicu. A nemali ste niekto problem s tym, ze vam to lekar nechcel ptedpisat ? Vdaka