icon

Má cumlík negatívny vplyv na kojenie?

matken
24. jún 2011

Mate prosim niekto negativnu skusenost s pouzivanim cumlika a nasledne ovplyvnenim dojcenia? Nasa malinka ma mesiac, zo zaciatku som sa cumliku vyhybala, ale teraz ho pouzivame na zaspinkavanie a ukludnenie obcas. Dakujem!

Strana
z8
katrin21
14. aug 2016

@bambinecko dieta si cmula palec prave preto, ze nema dudel... nema co dudlovat :( preto som aj bojovala za to, aby dcera dudel chytila.. 12ty v poradi konecne ako tak prijala a zvykla si nan... lebo dudel raz zahodime, palec zostane a zle sa oduca:(

bambinecko
15. aug 2016

@katrin21 to, že dudel sa zahodí a palec nie je síce pravda, aj mi to VŠETCI hovorili, ale zase uprednostnila som kojenie pred dudlom a odstavením v 2 mesiacoch veku. a teda, až taký hrozný problém s odúčaním sme nemali, možno som použila drastický spôsob (namočenie do octu), ale behom cca 3 dní malý pochopil a necmúľal už ani v noci

saskiss
8. jún 2018

Je to síce staršia diskusia, ale ak by to nejakej mamičke pomohlo- náš Jakubko bol menšie babatko keď sa narodil a ja som mala prsia veľmi naliate, a aj cez všetku snahu sa mu bradavka chytala veľmi ťažko- lepšie povedane nedala sa mu chytiť vôbec. Skamošili sme sa teda s cumlíkom. Keď sme prišli domov sme používli sumlík zo sady na odsaávanie Medela- calma, ktorý má špecifický tvar a keď bábätko cezeň pije napríklad aj z fľašky, ústočká má v takom tvare, ako keby pilo z prsníka- pusinka otvorená, pery ohrnuté von. Po mesiaci som narazila na fakt, že pitie cez cumlík je prvý krok ku tomu, aby sa vytratilo miečko. Začali sme sa teda opäť pokúšať drobčeka prikladať k prsníku a nemal s tým najmenší problém. Naozaj odporúčam skúsiť tento cumlík. V súčasnosti som už nenašla na internete možnosť zakúpiť iba silikónový cumlík, ale iba kúpiť fľaštičku, prípadne náhradný vrch ku nej i so závitom, ale pokiaľ je pre vás kojenie bez akýchkoľvek pomôcok prvoradé, myslím že sa to oplatí kúpiť hoci stojí taká sranda oklo 18 €. Prikladám spomínaný cumlík 🙂

Strana
z8