icon

Má podpora imunity vplyv na kvalitu mlieka?

bashee
22. okt 2022

Mate prosim - dojciace maminy skusenost ze ste cielene zacali podporovat vasu imunitu tak aby vase dieta lahsie zvladalo choroby skrz dojcenie? Nemyslim soplik a nadchu ale uz take ze fest sople, chrcanie, zahlienenie hraniciace s chytenymi prieduskami? Syn odrazu odmieta lieky a doplnky v akejkolvek forme (lyzicka, striekacka, zamiesanie do caju, jogurtu, dzusu, zajedenie sladkostou, ponuknutie skadkosti a vymena za lyzicu s liekom, nasilu ked ho drzime sa povracia). Odmieta aj jest a pije menej ako kedysi (vodicku z flase). Ale materske mlieko by pil stale. Tak mi napadlo, ze skrz seba ked budem prijimat doplnky ci to pomoze zlahcit priebeh takychto respiracnych ochoreni. Mate niektora skusenosti? Na vzduch tiez len opatrne chodime aby sme mu nepodrazdili priedusnicu (inak ked je zdravy spava v kociku von cez den). Podla vyvoja choroby sa hlasim pondelok u lekarky, ale pocuvala maleho pred tyzdnom a bol ok, takze sme v sledovacej faze…no zlepsenie 0, skor zhorsenie plus je malicky (1,5roka) a prirodzene nechce spolupracovat. A ja zacinam byt zufala ked ho pocujem aky je zahlieneny. Odsavanie atd ano praktizujeme ale problemy ma uz vyse mesiaca so soplami, kt. sa momentalne menia na nieco horsie. Nechodi do jasli sme doma. Hrozne toto trapenie

3nikus30
22. okt 2022

@bashee podľa môjho názoru áno,dá sa veľmi veľa spraviť cez materské mliečko aj v prípade choroby aj ako prevencia. Ja mám tiež 1,5 ročnú,ktorú kojím ešte často. Ja som na zelených potravinách-jacmeni a chlorelle,dávam si omega 3 a betaglukany,C a D a malicka ma dobru imunitu. Starsia je skolkarka a nechyti to od nej bud vobec alebo max nejaky dvojdnovy soplik. Mozes podporit cez tvoje mliecko aj malinkemu imunitu a jeho crevnu mikrofloru. Mala som pripad jednej mamicky,ktorej syncek v roku nepapal absolutne nic okrem materskeho mlieka,zacala si ona davat zelene,potom sa pridal aj maly a rozpapal sa.