icon

Mám vydržať bolesť, alebo si mám dať klobúčik?

margarittaa
4. nov 2015

No ja stale bojujem s myslienkou ci si nasadit klobucik.kym sa mala prisaje je to hotové stredoveke mučenie. Nemam viditelne ranky,bradavka je len citliva na dotyk. Aj v podprde citim kazdu molekulu co sa opre o bradavku. Ked sa prisaje uz je dobre.ale tá minuta,to je iný hardcore. Mam vydrzat alebo nasadit klobucik. Bola u nas aj laktacna,ale nic svetaborme neporadila.akurat senovku a benedikt.tie uzivam a mlieka mam dost.

lavinis
4. nov 2015

@margarittaa ja verim skor tym, co to studuju 6 rokov + maju atestacne skusky 🙂) ale tak je to individualne, clovek vyskusa vsetko, aby si pomohol, drzim palce. aby sa to upravilo

janasim
4. nov 2015

@margarittaa dva roky som kojila cez klobuky,zo zaciatku bez klobukov bolest a krv,mala som volake mini bradavky a s klobúkmi mi to slo ,dieťa malo čo chytiť do úst

beatrice1607
4. nov 2015

Kojim uz 17 mesiacov. Na zaciatku som aj s klobucikmi aj bez nich. Podla bolesti. Teraz ked ma syn pusu plnu zubov a obcas zahryzne, kojim len cez klobucik. Lepsie ako trpiet zbytocne alebo mu davat umele mlieko.. 😉

margarittaa
autor
4. nov 2015

@beatrice1607 nonked nastupia zuby tak nebudem asi machrovat a bude klobuk.uvidime

margarittaa
autor
4. nov 2015

@janasim no ja stale testujem svoj prah bolesti. Mame iba tri tyzdne tak sa bojim tych bubu reci ze pridem o mlieko a ze malinka bude odmietat moje prso.tak este bojujem.ale obcas "podvadzam" a dam klobuk. Musim hlavne vyriesit ci je bolest z nejakeho dovodu alebo len mam citlive bradavky

libka1
4. nov 2015

@margarittaa este ma napadlo, mne toto velmi pomohlo... neviem ci to bola psychika, ale po tomto jedinom som citila okamzitu ulavu a netrebalo to ani zmyvat, tak ak mas chut vyskusaj 😉
https://www.magister.sk/produkt/detail/produkty...

nevestickka
4. nov 2015

ja som prve 3-4 tyzdne fungovala s klobucikom, lebo syn sa nevedel dobre prisat. Postupne to bolo lepsie a lepsie a po mesiaci sme uz fungovali uplne bez. Takze netrap sa radsej zbytocne a klobuciku sa neboj. Malinka sa tiez casom nauci lepsie prisat a pojde vam to na jednicku. Drzim palce 😉

ladore
4. nov 2015

@margarittaa no ja som prvú kojila takmer na 0 iba s odsávačkou po troche aj to bolesť strašná a mlieko skoro žiadne, druhú som kojila už krásne ale ako píšeš bolesť strašná a napr. odmietala sa mi prisať na ľavý prsník vždy chcela iba pravý tak som dala klobúčiky a kojili sme tak že jej až z pusy tieklo a bez problémov aj tá bolesť klesla na polovicu a kojili by sme dlho ale žiaľ musela som prestať kôli zdr. problémom a teraz dúfam že budeme kojiť a rovnako som si už pripravila aj klobúčiky lebo už sa po tých 2 pôrodoch poznám a stresovať sa že aaa tak teraz to bude zas bolieť..no to na sile kojenia nepridá

margarittaa
autor
4. nov 2015

@libka1 tak urcite vyskusam.dakujem velmi pekne.mam aj bepanten aj purelanolin. Len vcera ma napr aj to stipalo ked som si dala lanolin na bradavku

margarittaa
autor
4. nov 2015

@nevestickka no my napr nevieme dojcit v lahu. Nema taku silu chytit bradavku. A to podla laktacnej ze top poloha na noc. Cize ked bude vacsia a silnejsia tak mozno to pojde. Uz som si poplakala,pustila ventil a nakojila s klobukom a potom ho odlizila a dokojila bez.

margarittaa
autor
4. nov 2015

Milujem jej zmysel pre humor!

libka1
4. nov 2015

@margarittaa toto velmi prijemne chladi. len nie vsade to maju, u nas v zapadakove to nemali vobec, musela som 2 dni cakat, kym mi to objednali 😅

luba41
4. nov 2015

preliečiť mykozu..Citricidal roztok alebo Canesten, Imazol krem 2x denne natrtieť, alebo antimykotickú mastičku od laktačnej.. žiadne umeliny nedávať na prsník..ani odsávačku, ani dieťaťu cumel..tým všetkým si len kavsinky udržuješ..

seva
4. nov 2015

@margarittaa myslim, ze dostanes aj bez receptu. Canesten mast napr.

seva
4. nov 2015

@margarittaa 😀DD kraasna!

ukulela
4. nov 2015

@margarittaa tie multimam kompresy, co pise myslim Libka ti aj ja odporucam, je to drahsie, balenie 15-18 evri myslim, no mne nenormalne pomahali, ked bradavky boleli. a od multimam mazem stale aj lanolinom.
v tvojom pripade ale, ked nemas ziadne "mechanicke" poskodenie, by som skocila na gyndu, nechsa kukne doktor, ci nemas na bradavkach plesen/mykozu, ze aj to boli a prenasaju si to potom matka-dieta dokola. ale spominali sa tu antimykotika, tak ti to asi dakto poradil. ja som inac tiez prk krat preto natrela canestenom - maly mal aj v ustach plesen, an to dostal lieky a ja canestenom som namazala a bolo ok.
pokial nemas ranky, tak by som klobuciky nenasadzovala. inac aj ja som si uz minule kupila - pre istotu - lebo maly sa nevedel nejako vysporiadat, co so zubami pri kojeni. par krat hryzol,no nastastie ho to nebavilo. tak mam klobuciky na policke 🙂
inac ja som mala na prsia vlastny uteracik a aj vlastne mydlo - detske. a striktne som davala pozor na hygienu. doktorka mi povedala aj to, ze po kojeni vytlacit z bradavky zvysne mlieko - par kvapiek - a nechat zaschnut. ze aj to lieci.
a este - ja som dlho nosila klasicke vlozky do podprd, lebo mi vadilo, ked sa mi bradavky otierali o latku, a to mam bambusove podprdy,ktore su mi na dotyk ovela prijemnejsie, ako bavlnene. ale niekde som videla aj silikonove chranice na bradavky.

mirkaaa80
4. nov 2015

Ahoj, no ja si myslim, ze ta bolest je sposobena tym, ze babatko je dlho prisate. Treba jej skusit malickom prsnik vybrat ak prestane tahat,resp.zaspinka. Natierat bepantenom. Stale, po kazdom kojeni som natierala. No a mna boleli bradavky aj ked maly mal "zabu" v pusinke - biely povlak na jazycku. Vtedy mne pomohol canesten a malemu vytierat roztokom soda bikarbony pusinku. Tak pevne nervy, bude lepsie 🙂.

mia265
4. nov 2015

@margarittaa ja som sa tak trapila 2 mesiace,aj u laktacnej som bola,ta mi trepala, ze sa zle prisava,ze ma skratenu uzdicku,ze to preto. ze treba na tom pracovat. potom som zbehla doktorke, zobrala mi mlieko, zvyseny zapal, 3 dni tvaroh na prsnik a zrazom vsetko zmizlo a kojenie je radost. chod doktorke a never tym dristom od poradkyn 🙂

guiseppinka
4. nov 2015

@margarittaa ja aj v noci kojim po sediacky. raz som vyskusala este v nemocnici v lahu a som skoro zomrela... nebolo to prijemne pre mna ani pre malu 🙂 riad sa svojim instiktom a na niektore "uzasne" rady laktacnej sa vykasli 😵

silviettaa
4. nov 2015

Ja som za klobuciky, mne pomohli 100% celych 8 mesiacov pri synovi...pri dcere som ich uz nepotrebovala, pretoze pila "jemnejsie" 🙂

andrejta
4. nov 2015

@margarittaa tie naplaste su super, tiez odporucam, aj trosku chladili a strasna ulava po prilozeni

neffi
4. nov 2015

ja som za klobúčiky, neskutočne mi pomohli, 4 mesiace sa malá kojila s nimi a potom som ich už nepotrebovala, a kojila som ju 22 mesiacov 🙂

neffi
4. nov 2015

A aj tie náplaste od MultiMam sú neskutočné, strašne mi pomohli, nemôžem si ich vynáchváliť 🙂

margarittaa
autor
5. nov 2015

Este otazka,mam prsia na noc do podprsenky alebo bez len v pyzame?má mi to dychat alebo radsej v podprde s vlozkami?
Malinka spala teraz 4,5 hodiny tak si bradavka oddychla a uz to tak nebolelo.

cackaa
5. nov 2015

Za seba ti odporúčam homeopatickú masť CICADERMA. Je dosť mastná, ale výhodou je to, že ju nemusíš umývať. Ja som toto prežívala pri všetkých troch deťoch, ale len pár týždňov. Potom bradavky spevneli a zvykli si. Bez podprsenky som nikdy nebola, lebo keď sa mi nalievalo mlieko, tak by som bola komplet mokrá. Používala som vložky do podprsenky z DM. Ale tá masť bola fakt super a pred kojenim stačí len zotrieť. A inak deti sú napapané tak za 5 minút. Ostatné je už len cuckanie.

godyna
5. nov 2015

Ja som mala take bolesti, ked som mala mykozu. Ta sa mi opakovala a potom mi jedna detska Sestricka poradila, aby som si bradavky oplachovala vodou v ktorej rozriedim sódu bikarbonu, potom ich jemne natrieť lanolinom , aby bradavky nepopraskali , nejesť sladke a nasadiť probiotika. Prsia potom umývať iba čistou vodou aby mydlo nezmylo prirodzenú flóru a po kojeni vytlačiť par kvapiek mlieka rozotriet na prsníku a nechat ho zaschnut. Mne to pomohlo tak skús. Držím palce.

libka1
5. nov 2015

ja som mavala vzdy podprsenku, aj dodnes mavam, este v porodnici ma za to tepali ked som dala dole, a asi je naozaj lepsie ju stale mat. mne teda mlieko kade tade malokedy tecie, takze s vlozkami som to moc nehrotila, radsej som aj 2-3 krat denne vymenila podprsenku zo zaciatku, ale mala som ju stale.

beatrice1607
5. nov 2015

@margarittaa Koj ako ti je pohodlne. Ked budes ty spokojna, aj dieta bude stastne.

redlola
5. nov 2015

@margarittaa prebehla som diskusiu. viem o com hovoris. ked som mala prveho syna, tiez ma to zhruba v tej dobe okolo mesiaca bolelo. akoby ma rezali. ale potom to nejako preslo. ak mas dobre prisatie, tka by ta to nemalo boliet uz neskor. ja som tu bolest prikladala tomu, ze z bradaviek sa nikdy nekojilo, bolo to nieco uplne nove a tak sa nejako tak museli upravit. ono to potom preslo ,teraz kojim vlastne uz skoro treti rok a ani neviem. uz su viac menej necitlive 🙂)nejake masticky by som si zbytocne nedavala. ja osm mala nejaku plesen, to mal syn cca 4 mesiace a to vidis na bradavke, ze jej nieco je, bola sucha, popraskana, supajuca sa a velmi stipajuca. podla mna sa u tvojho tela len vytvara navyk na to, na co doteraz nebolo zvyknute.

ukulela
5. nov 2015

@margarittaa ja sm spavalav podprde. ale hlavne preto, lebo som v nej mala vlozky - maly spaval dost a prsia sa mi zvykli naliatapotom, ked som ich zalahla, tak mi z nich nad ranommlieko az tieklo .... ide o to, ako ti je pohodlnejsie. lepsie je, ked sa vetraju ... no ja som ichmala ako melony a stale sa bojim, ze mi ovisnu 🙂 takze ja podprdu den-noc. ale ako som pisala - kupila som si kojenecke bambusove a tie su mivelmiprijemne na dotyk s kozou. http://www.nika-intima.sk/?180,bambusov%E1-koje...
mozem len odporucit.