Môže 8,5 mesačné bábätko papať Pribináčik?
Dobry den prajem chcela by som sa opytat ci mozem zacat davat mojmu syncekovi pribinačik alebo ine mliečne jogurty,kupujem mu v Dm tie od nestle alebo humany no velmi mu nechutia.Este kojim,cez den papame uz desiatu, obedik,a olovrant medzitym piskotky a pod.a kedy ste zacali pridavat hovadzie masko,alebo bravčove?zatial papame kuracie,morcacie mali sme aj telacie.Velmi mu chuti 🙂Dakujem pekne za odpovede..
Tři nejvíce přeslazené výrobky pro děti jsou Monte od Zotta, Pribiňáček, Brumík. Ani jedno bych nedávala proto, že je zbytečné děti odmalička takhle přeslazovat. Jednou za čas se nic nestane, ale pravidelně bych to fakt nedávala. Nemají žádnou výživou hodnotu, jsou to jen sladké splácaniny, které dětem nedají nic dobrého-jen v dospělosti vyšší riziko aterosklerozy, obezity atd. Lepší recept-trvá 15min-želatinu v prášku rozmočit v 1dcl, vymačkat jablka, banány, mandarinky, cokoli...tak aby ti udělaly tak 3-4dcl šťávy (drtě), smíchat s želatinou, dát do ledničky...a máš výbornou zdravou chuťovku 🙂 želatina je čistá bílkovina, zasytí...pokud bys chtěla jogurt, tak nejlepší je Hollandia.
Nejsem nějaký potravní maniak, i když to tak asi teď vypadá, Malá taky párkrát dostala pribiňáka, jednou za čas kousnout do čokolády, když měla půl roku-dala jsem jí zkusit nanuk, včera mi z talíře ukradla kousek párku a dřív než jsem mrkla, měla ho v puse...jednou za čas se nic nestane a žádný extrém není dobrý...ale proč zatěžovat tak malá tělíčka něčím, co je v dospělosti bude ohrožovat ještě silněji?
myslim ze moze,ale zdravsi a pre taketo male deticky je top LIPANEK 😉
mozes...
skor by som pockala do roka, tvaroh je tazky..radsej tie jogurtiky plnotucne,tym mu das viac..nas Pribinacika vobec nemusi, ked uz tak zje Milacika
no do mojej Pribináčik nedostanem aj keby som neviem ako chcela,takže to sama vyriešila,ale je strašne jogurtová teraz,predtým som to riešila kysla smotana a ovocie
Ahoj, ja som to mala odobrené doktorom. Od 7 mesiaca sme jedli activie biele a postupne prešli na jogurty s príchuťou a teraz sa ich nevieme vzdať 😉
kludne..... aj zmrzlinu, aj puding, aj hranolky, aj majonezu......
A kto ta v tom zastavi? Kto ti pride z MK domov ruky zviazat....
Aj my sme jedavali o 4mesiacov hovazdie polievky a sme tu, neumreli sme...zijeme
A co je na tom?
A naco vlastne kojite 2-3 roky deti.....ked to chcete zaklincovat pribinacikom? 😎 😀 🙂 😉 😵
Toto su otazky "z nudy".........a my na ne "z nudy" odpovedame.... ( Ja mam prave obedovu prestavku) 🙂
Hovadzie si mohla uz davno davat - hned medzi prvymi maskami. Obsahuje vela zeleza, takze kludne. S Pribinakom rob ako uznas za vhodne. 100 ludi, 100 nazorov. Len urcite by som s nim nezacinala medzi prvymi. My dospeli sa na to pozerame ako na nejaky dezert, ale cim neskor ho dieta spozna tym lepsie pre neho. Jednak je to pre zaludok tazke, obsahuje to zbytocne zahustovadla, je to sladke a kvalitne sa z neho pribera. A ak sa ti na to nauci, tak si priprav penazenku 😉 Biely jogurt s ovocim je pre travenie jednak zdravsi a aj lacnejsi 🙂
ja som dala tusim pribinačika 7mesiaci teraz ma 9.a je to jej dobrotka a už od 7mesiaca nechce jest ani poriadne kašičky.mi to z lyžicky vždy vyrazi.takže podla mna tu su neni hranice že až po roku a bla bla bla.od toho 7si myslim že neni problem :P
My sme davali pribinacika od 5 mesiacov a žiadny problem...Netreba zas robit vsetko podla knižiek a casakov nakolko je každe dieta individualne a treba vyskusat...
No pribináčik ako taký, prečo nie, ale určite neskôr. Treba už teraz dávať dieťaťu tie zbytočné éčka?? cukor??? keď tak, radšej urobiť domáceho, menej cukru... aj tak by som ešte z tvarohom počkala, veď jogurty sú tiež fajn.
Nechapem co mate vsetci s tym Pribinakom... 😔
Cele som to necitala, ale vzdy ma pobavi, ako su zle maminky tie, co daju Pribinaciky alebo cokoladu, atd.. Ked nas syn zacal chodit 2x do tyzdna do jasliciek (aj to je pravdaze zle 🙂 ), tak som sa musela zmierit s mnohymi "vecami", co tam papaju, lebo so samopalom tam stat nemozem...
Doma sa snazim mu vyberat zdravsie veci, zdravsie a kvalitne biele jogurty s ovocim, viac zeleniny a ovocia, ale nevyskakujem z koze, ked dostane Pribinacka.
Takze pokial sa nechystas davat to malemu 5x denne, tak uplne v pohodke...
Su ovela chutnejsie kremiky ako je Pribinacik, na tie ale nechodi reklama. My ho velmi nemusime.
Pribinacika urcite nie, az od roka. Tvaroh obsahuje vela bielkovin,ktore nerobia dobre detskym oblickam, este si to telicko nevie spracovat. Urcite by som pockala, aj keby si sa opytala tvojej Dr,urcite by s tym nesuhlasila 😉
Presne, z toho isteho dovodu, ako sol az po roku( aj to len malinko), pribinacik, tvaroh az po roku. Ked uz vsak mas take nutkanie, tak za malu lyzicku ochutnat daj, ked sa budete blizit k roku.(11mesiacov napr.) A jogurt najlepsie cisty, ochuteny ked uz, tak ovocim, ktore tam ty zamiesas. Pripadne kysle mliecne produkty typu acidko.. Ked si precitam zlozenie aj tych ochutenych... Modifikovany skrob.. Malej vzdy dam len tu bielu cast ( ak uz kupim ochuteny, ak je v akcii)a ten "lekvar" ci co to tam ma byt, vyhadzujem. A robila som to i pri starsom synovi tak. Ten uz teraz sice vymysla a momentalne ma "kostikove" obdobie, ale uz ma 3 roky. A aj po roku som casto pribinacikov ci inych acikov nekupovala. A mali sme aj acidkove obdobie, ked sa uz jogurtov prejedol, tak mal acidko a hoci mi teraz nechce pit ziadne mlieko, cize uz ani to acidko, ma rad cottege, lucinu ci mozzarelu a to mozu deticky po roku tiez. Hoci aj tam je sol, verim, ze nie az tak vela, ako v tvrdych ci makkych syroch.
moj maly bude mat 7 mesiacov a mliecne papa a ma rad spapa aj Milacika aj Pribinacika ponovom Danonino. Podla mna je prehnane nedavaj nemoze pre boha baby 🙂 na jogutr este nikto nezomrel ci ano???Ked im chuti preco nie?
Pre zdravé bruško je lepšie začať jogurtami a až tak prejsť na tvarohové vecičky..Ide hlavne o trávenie bielkovín,nie o to či bábo zje alebo nie takúto srandu..Jogurty sú ľahšie a rýchlejšie stráviteľné,len pre toto počkaj na Pribináčik do rôčka. 😉
tvarohove veci az po roku a zacat opatrne, po troške, deticky to zjedia ale tak ako sa pisalo uz vyssie nie je to dobre na oblicky, ktore este nemaju deticky tak uplne vyvinute a ozaj sa aj potom rozhodnut radsej pre smotanovy jogurt neochuteny a pridat bananik, Zvolensky, Banovecky, ktore obsahuju zive kultury... hlavne citat vela zlozenie nech tam nie je kopec konzervantov, kaucukovych gum a neviem coho...Pribinacik je mozno chutou mnam ale to zlozenie fakt netreba pchat do maleho dietatka, ako aj ine podobne Pribinacikom, neboj este sa ich naje neskor ked bude vacsie🙂
Jasne davajte svojim detom activiu,bio a nejake mikroflóry co potom deti budu mat problem ked budu vacsie.Ja sa rafim sbojou hlavou a moja mala ma 8,5m a papa aj dva pribinacky denne.Potom sa cuduju tie matky (sorry) ze preco ich deti su stale chore alebo sa na nich chytaju alergie ☹☹ 🙂 ja si robim tak ako malej chuti.Obmedzujem len slane.Dokonca idem od 1 roka davat kravske mliecko a to som s BA.vsetky tu riesia stravu a ja sa na tuto temu ani vonku nebavim.Moja mala rastie a pribera.Tak adi jej nic nechyba 😉
Skusila by som radsej nieco zdravsie, napriklad bliely jogut s cerstvym ovocim - napriklad Zvolensky, Hollandia.....Tusim sme zacali s jogurtami okolo 10 mesiacov
myslím, že je to pre tak malé dieťatko nevhodné, ťažké, zzbytočne sladké.. jogurt je omnoho lepší :D ale zas, poznám deti, ktoré mali v 3,5 mesiaci pribináčik ako prvý príkrm :D :D :D n n ja by som endávala
my sme zacali s jogurtom asi v 6-7mesiaci, nie som vyslovene zastanca vsetkeho bio nakolko nie je bio ako bio, ale riadim sa vlastnou hlavou a citam z coho je dana vec zlozena, dnes som napr. prisla na to ovocna tycinka od Hipp vhodna pre deti od jedneho roka, kt. doniesol chlap, ma viac kalorii,, tuku, a cukru (hoci nepridaneho) a menej ovocia, ako obdobna tycinka kupena v Aldi nevraviac o cenovom rozdiely
neviem ake zlozenie ma pribinak, mne osobne nechuti, v zahranici ho nemame, ale napr. viem ze kamoska dava malej brumika a lizatka (ma 12mesi. ako moja), a ked som povedala ze jej moze dat aj par kociek cukru len tak tak sa pomaly urazila ze ved brumik je dobry, raz som to na SVK skusila zo zvedavosti a vacsi humus som nejedla, som si mohla dat doma zo pat kociek cukru a myslim ze aj ten by bol menej sladsi.....
moja mala jedla prave dnes prvy krat pribinačik aj to jej kupila starka 😉 najotrasnejsi jogurt či termix či čo to je otras , samy bordel, my sme papali jogurt okolo 8 -9 mes biely a potom očhuteny nebudem tu riesit prečo vtedy a nie vtedy 😀 😀 😀 😀 😀 kazda si urobi aj tak po svojom
Jahodovy pribinacik obsahuje karmin, tj pomlete chrobaky co farbia na cerveno. Sposobuje pravdepodobne hyperaktivitu u deti a je podozrenie na karcinogenne ucinky, latka vseobecne nevhodna pre deti. Dobru chut.
nie je škoda dávať takú umelinu malému dieťaťu? Už keď tak by som skôr nejaký dobrý - kvalitnejšie biely jogurt a poprípade dala do neho sezónne ovocie . Moja dostala prvý krát ako 1 a 1/2 ročná z jednoty jednoťáčika - podobné ako pribináčik a ju z toho hneď naplo. Má 3 roky a papá len biely jogurt alebo kyslú smotanu s ovocím a keď jej je kyslý tak jej ochutím medom. A určite by som nedávala kadejaké hotové príkrmy, výživy ako hipp atď . Etiketa znesie veľa....Treba si radšej robiť čo sa dá doma. Ja neverím tým ich zloženiam. Ešte sa napapá všeličoho, v škôlke, v škole nevieme ovplyvniť čo deti papajú a pijú, ale treba trošku čítať a aspoň teraz keď sa to dá nekŕmiť ich kadečím. Videl niekto reklamu na jablko, paprika ....ako je to zdravé a aby sme jedli radšej to? Vždy sú len reklamy na jedlá, nápoje, lieky ktoré nie sú naj..........a pritom škodia nielen deťom ale aj dospelým.........sladidlá, aspartám, konzervanty, stabilizátory,farbivá samé éčka,,,,,,,,,,,,,,,,ospravedlňujem sa ak som veľa napísala........trošku som sa zamyslela nad tým ako sa stravujeme..........a netvrdím, že moje deti nikdy nejedia aj to čo nie je zdravé, ale snažím sa vyhýbať aspoň tým najhorším veciam, ktoré sú dostupné na našom trhu
Jeej niektore mamicky ako tu citam robia moc paniku. Mozes davat pokial dietatu chuti. Spytajte sa mam na com vsetkom sme vyrastali nasa generacia a aj ich.
Nasa mala ma 5mesiacov a uz papa jogurty a puding s kasickami sme zacali ked mala 3 mesiaciky

my sme dali v 10 mesiacoch