Môže materské mlieko pomôcť pri vracaní dieťaťa?
Ahojte, dcerka (2,5 rocna) v noci 6x zvracala, aj po glgu vody, potom nakoniec okolo pol 4 zaspala a spala kludne az do 8, od tej pol 4 uz nezvracala, rano popijala ORS roztok a zjedla aj par piskot. Pytala si MM, dala som kusok pocuckat na skusku, nic, bolo dobre a teraz uz chce spinkat, je unavena a ona zaspava na prsniku stale. Ak to zvladne brusko, tak asi moze MM? Je to asi kusok ine pri mini babatkach, ale nie je to uplne ako klasicke kravske mlieko, to jej samozrejme davat nebudem, ale bez prsnika len tazko zaspi, niekedy teda vobec. Moze sa pri zvracani MM? Ake mate skusenosti? Dakujem.
Podľa mňa áno, potrebuje aj prijať nejaké tekutiny, takto to má 2v1.
Dakujem baby, v noci sa mi po mliecku povracala, tak som potom uz nedavala. Ale teraz doobeda to zvladla. No ma uz aj zvysenu teplotu, fakze urcite daky virus. No dufam, ze to rychlo prejde a ostatni nechytia.
Keď je žalúdok podráždený, tak ju napína zo všetkého... Ale keď sa žalúdok upokojí, tak MM môže. My sme boli hospitalizované, keď mala dcéra rok a pol a MM som jej po upokojení žalúdka dávala normálne.
Ak je to nejaký vírus, tak si začnite všetci dávať aspoň Hylak, aby telo ľahšie a rýchlejšie zabojovalo.
Zo vsetkeho sa pozvracia, ked zvracia.. tam ani tak nejde o to co, ale kolko. Aj mm len po troskach, inak je mm skvela tekutina - najlepsi ORS
Zo vsetkeho sa pozvracia, ked zvracia.. tam ani tak nejde o to co, ale kolko. Aj mm len po troskach, inak je mm skvela tekutina - najlepsi ORS
@anavixy dakujem, ano, davam jej, uz ked zvladla piskoty, tak uz snad...inak ani nezaspi, len sa ovaluje, mrnci, akuray pozeram, ze 12 hodin uz nezvracala. Uz napina aj mna a prehana ma. Davam si Hylak a nanutim aj ostatnym, ked sa vratia z vonku.
Ja chapem, ze v noci to nestravene muselo vsetko ist von, tak jej bolo zle zo vsetkeho. Dufam, ze ked si pospi, bude aj ochotnejsia este ine pit. Objavila v postielke svoju flasku (ona spi uz inde, postielka je taky odkladaci priestor uz len 😅), co hladam tyzden, tak snad sa chyti...😊
A neviete, skor je to asi virus, vsak, nez z jedla? Ked zvraciam necelych 12 hodin po dcere a dcera ma aj teplotu cca 37,5? Ostatni su zatial ok. Joj, 100x radsej sople ako toto.
A neviete, skor je to asi virus, vsak, nez z jedla? Ked zvraciam necelych 12 hodin po dcere a dcera ma aj teplotu cca 37,5? Ostatni su zatial ok. Joj, 100x radsej sople ako toto.
@nevenka podľa mňa vírus. Teraz je toho veľa.
Ja tiež toto isté vravím, čo Ty. Radšej inú chorobu, než toto.
@nevenka podľa mňa vírus. Teraz je toho veľa.
Ja tiež toto isté vravím, čo Ty. Radšej inú chorobu, než toto.
@ankare fakt, ak mam paniku z niecoho, tak je to uraz s trvalymi nasledkami alebo smrt a potom na druhej priecke je asi toto. Ja som zvracala raz a prehanalo ma asi 6-7x za par hodin, ako vravim v inej teme, vyse 2 litrov vody zo mna zislo, ale uz mi vrci v zaludku a hybe sa travenie, traviace stavy sa mi zacali vylucovat. Mala mala 38, dali sme Nurofen, tak 100 pro viroza. Ja len cakam, ze budem mat dalsie nocne, este dalsie 3 deti a manzel...😬. To je zle, ze to nemozeme ako mamy vylezat, oddychnut si ako treba. A stale stres z tej dehydratacie. To je najhorsie, ked dieta odmieta pit.
Maminka dostala zaciatkom maja salmonelu a kedze brala aj lieky na tlak a odvodnenie, tak za 3 dni hnaciek skoncila v nemocnici v takom stave, ze jej skoro odisli oblicky. A to pila, ale kedze sa jej totalne rozhodil pomer sodika a draslika, tak mala tlak cez 200, ani tlakomer nezmeral, dychanie strasne slabe...a telo zacalo odmietat vodu, nemalo ju co viazat a prestala mocit z hodiny na hodinu. Hruuuza. No drzte nam palce.
@ankare fakt, ak mam paniku z niecoho, tak je to uraz s trvalymi nasledkami alebo smrt a potom na druhej priecke je asi toto. Ja som zvracala raz a prehanalo ma asi 6-7x za par hodin, ako vravim v inej teme, vyse 2 litrov vody zo mna zislo, ale uz mi vrci v zaludku a hybe sa travenie, traviace stavy sa mi zacali vylucovat. Mala mala 38, dali sme Nurofen, tak 100 pro viroza. Ja len cakam, ze budem mat dalsie nocne, este dalsie 3 deti a manzel...😬. To je zle, ze to nemozeme ako mamy vylezat, oddychnut si ako treba. A stale stres z tej dehydratacie. To je najhorsie, ked dieta odmieta pit.
Maminka dostala zaciatkom maja salmonelu a kedze brala aj lieky na tlak a odvodnenie, tak za 3 dni hnaciek skoncila v nemocnici v takom stave, ze jej skoro odisli oblicky. A to pila, ale kedze sa jej totalne rozhodil pomer sodika a draslika, tak mala tlak cez 200, ani tlakomer nezmeral, dychanie strasne slabe...a telo zacalo odmietat vodu, nemalo ju co viazat a prestala mocit z hodiny na hodinu. Hruuuza. No drzte nam palce.
@nevenka Držíme palce! ❤️

@nevenka Naša pediatricka tvrdí, že materské mlieko kľudne i pri zvracaní.