icon

6 mesačné bábätko si zmenilo režim

6. aug 2021

Moja pol ročná dcéra mi prespala celú noc. Okolo 4 ráno sa začala len hemžiť dala som prsník a spinkala ďalej. Od kedy začali ale horúčavy tak sa zvykla zobudiť občas okolo 1 dala som prsník nechcela ale chcela vodu. Posledne 3 dní si zmanila namiesto 3 spankov za deň len 2 lebo dosť neskoro vstáva. A v noci sa budi cca každé 3 hodinky a nechce ani prsník ani vodu ale keď jej ponúknem len sa zlosti vôbec neviem co chce. Poradíte niekto? Nakoniec keď jej všetko ponúknem po 3x a odmietne s nervami tak ju položím do postele a nakoniec zaspí.

ikonica
•
6. aug 2021

Nejdu jej zuby? Este kukni spankovu regresiu.

autor
•
6. aug 2021

@ikonica nejdú zuby a co som čítala tak spankov regresia je v 4 m

autor
•
6. aug 2021

A nemyslím ze by jej ovplyvnili zuby len nočný spánok

makova333
•
6. aug 2021

Je to normalne. Este sa to moze zmenit trilion krat. Raz bude velmi teplo, zima, potom zuby, potom prdy, potom len tak, a ani nebudes vediet preco...Dieta sa vyvija, vyzrieva mu nervova sustava atd. Len sa prisposob a bude to ok🙂

nevenka
•
6. aug 2021

Nam zuby isli v dasienkach od 4 mesiacov, ked mal 5, mal uz dva zuby vonku. Teraz ma 7,5 mesiaca, ma 6 zubov a idu mu horne dvojky a naraz aj ocne. Nam to ovplyvnuje velmi denny spanok, nocny ako kedy, ale je castejsie hore, ako ked bol mensi, do 4 mesiacov som ani nevedela, ze ho mam, bol to spachtos. A tiez sa zobudi v noci a jaci, prso nechce, flasku nechce. U nas voda nehrozi ani omylkm, len mlieko, ked uz. Nakoniec ho nejak uhojdam a je. Alebo natriem zuby gelikom. Trosku pomoze. Kludne to mozu byt zuby, ze ich nevidime, neznamena, ze nejdu, oni sa tlacia cez dasno a moze to boliet. Kazde babo je na to inak citlive. Apropo, zuby bolia najviac v noci. Je to dane nervovou sustavou. To mam vyskusane na sebe, ked sa mi zapalil nerv v zube, v noci som sa sla zblaznit aj napriek liekom od bolesti. Cez den to bolo lepsie. Alrbo, ked sa mi tlacili osmicky. Nakoniec sli operacne vonku. Tie bolesti boli horsie v noci. Tak ja sa priklanam k tym zubom.

zuzuliennka1
•
6. aug 2021

jedina rada - vydrzat… spanok sa este bude menit takmer nonstop, aj bez zjavnej priciny, ako spomina aj @makova333
nastav sa radsej psychicky, ze nie vzdy budes vediet co sa deje a budes viac nespat ako spat.
Ono sa to kludne moze aj tuto noc zmenit a nic z toho co pises, sa odrazu nestane, ale tiez to moze este trvat. Spanok deti je nevyspytatelny.
Mam este v zivej pamati synove obdobie vstavania medzi 3:00 a 4:00, mal cca 2,5 roka a trvalo to asi pol roka.
A paradoxne problemy so spankom u nas kvoli zubom neboli, boli zas ine priciny

ktochytavzite
•
6. aug 2021

a co? ved normalna vec,este sa vela noci nevyspite.Rataj s tym ze az okolo 2r bude lepsia noc,ale fajn ze aspon 4 mesiace si si pospala,su deti co od narodenia v noci nespia.

evkamotka
•
6. aug 2021

Ano poradim: rezim sa dietatku bude menit este 5 milionov x z 10 milionov dovodov a budete skusat a riesit to 15 milionmi sposobov. Je to realny zivy clovek vo vyvoji. Nic sa nedeje. Uplna normalka. Bud flexibilna! Drzim palce!

beata_k
•
Odpoveď bola odstránená
•
ikonica
•
6. aug 2021

Moja tiez pekne spala od vecera do rana a potom bum jedno dve zobudenia v noci.. a boli to zuby aj ked ich este nebolo vidiet, uz sa posuvali... Az ked som ju odstavila v 20 mesiacoch vratil sa opat celonocny spanok... Cize by som tak presvedcivo netvrdila, ze to nie su zuby... A regresia sa tiez moze posunut... A ako pisu vyssie, bude sa to este x krat menit... Pevne nervy...

nikpa
•
6. aug 2021

Bezna vec, je to dieťa a režim sa jej bude meniť ešte niekoľko rokov. Na to ti nikto nič neporadí.

kristina1001
•
6. aug 2021

Podľa mňa môžu cez deň má veľa podnetou a bolesť zubkou vie potlačiť ale vnoci keď spinká to môže prísť zrazu a nemá ako tu bolesť potlačiť sama pri sebe to vidím keď ma niečo bolí cez deň tak to nieje také hrozne a keď ma bolesť zobudí v noci