Môžem dojčiť, keď som znovu tehotná?

franta87
24. júl 2013

Ahojte, chcela by som sa spýtať, či môžem dojčiť svoju dcérku (10 mesiacov), keď čakám druhé bábo? Ď

grundia
24. júl 2013

Ved to nieje choroba,kludne mozes.😉

daol
24. júl 2013

ja som kojila až do siedmeho mesiaca a všetko bolo ok dok. vravel že ak to nezaťažuje mňa tak neni problem malemu to neškodi

dijefcatko
24. júl 2013

Samozrejme, že môžeš ;) Moja má už 2,5 roka a aj tak som ju neodstavila. Stále je to pre tvoje dieťatko veľmi dôležité! Držím palce a gratulujem! 😉

hamca
24. júl 2013

mne doktor kazal pozvolne odstavovat, ale nesuril to nejako. Ja som si povedala, ze dcerku budem kojit do jej 1 roka a potom postupne odstavim. Nakoniec to dcerka vyriesila za mna, ked mala rok a tyzden,tak sa sama odstavila, to som bola v 10 tt. mliecko jej prestalo chutit a tak sa len prisala ale nepila.
Takze podla mna kojit kludne mozes, ak nebudes mat nejake komplikacie, pripade ta to bude nejako vycerpavat, vtedy by som to nesilila a odstavila ju.

ffrpa
24. júl 2013

Ja som zasa počula, že ak si tehotná, tak by si mala prestať s kojením svojho bába, pretože to môže ohroziť bábo v Tvojom brušku...neviem, či to je pravda...

bublinka711
24. júl 2013

Dojčenie bábätku nijako neublíži, pokiaľ je tehotenstvo z lekárskeho hľadiska fyziologicky v poriadku, samotné dojčenie dieťatku nijako neublíži 🙂, naopak, staršie dieťatko je potom veľmi nápomocné najmä krátko po pôrode, keď sa nalievajú prsia funguje ako veľmi účinná prirodzená odsávačka 🙂 🙂 🙂 a zároveň sa nemusíš obávať, že nebudeš mať mliečko pre druhého drobčeka 🙂.

euka210
24. júl 2013

ano, pokial nie su problemy a neskor dojcit aj obe naraz

1katkas
24. júl 2013

tak kazda robime inak, ja ako som si nasla pozitivny test, tak som dojcenie ukoncila

albao
24. júl 2013

Ja som pozvolne 1-2 kojenia ubrala, a okolo 11tt mliecko uz zmizlo same. To je take kriticke obdobie, ked vraj mnohym mliecko zmizne. Takze si to telo vyriesilo same vlastne. Doki mi hovoril, ze v druhom trimestri je uz lepsie prestat, ale v tomto podla mna neexistuje univerzalna pravda.

danbian
24. júl 2013

odporúčam riešiť na www.mamila.sk
Najlepšia stránka na dojčenie, a hlavne pravdivé a odborné informácie.

jankali
24. júl 2013

Môžeš niektoré kojenia nahradiť umelým mliečkom. Nebude to nijaká strata pre dcérku🙂 Môžeš jej dávať napr. len 2x denne. Mliečko postupne môže ubúdať tak, ako si to tvoje telo vyžiada. Ale myslím, že sa bude ďalej tvoriť toto mliečko pre dcérku a až potom to nejak "prepne" na konečnú prípravu pre druhé bábo. A to už nejak "dohodnete" s malou, že čo s tým🙂 My to máme tak, že môj malý si ešte raz za pár dní cucne, a som rada, lebo mi to pomáha uvoľniť prsia, ktoré sa ešte plnia jeho mliekom. Niekedy samozrejme mám chuť s tým prestať🙂 pa

zuzin78
24. júl 2013

Ahoj jasne ze mozes kojit , ja som bola tehotna a kojila som starsiu dcerku, kojila som ju a potom ked som bola v piatom mesiaci som ju odstavila .
Ak ti to nerobi ziadne poblemy mozes ju kojit dokedy ty chces

saranata
24. júl 2013

jasne ze mozes .ak je tehotenstvo bezproblemove. mne sa starsia len prednedavnom sama odstavila.dojcili sme cele tehu a potom tandemovo.

julkat
24. júl 2013
lenkaks
24. júl 2013

Mne moja Dr povedala,že v prvom rade si berie bábätko živiny a potom zvyšok ide do mlieka.Mne sa behom 4 mesiacov po otehotnení tvorba mlieka vyrazne znížila,až som oň úplne prišla...

ericka30
26. júl 2013

ahoj, ja som otehotnela ked mala moja dcerka 6 mesiacov a rozhodne som nechcela prestat s dojcenim. doktor mi povedal ze mozem v dojceni nadalej pokracovat tak som dojcila. Asi tak v 5 mesiaci malej prestalo mlieko chutit a postupne pila menej len si tak dudkala na prsniku. Teraz som v 8 mesiaci a mala si uz prsnik cez den nepyta vobec a v noci len na ukludnenie, nepije. odstavuje sa postupne sama. Z coho som aj trosku prekvapena (a smutna chyba mi to :( ) lebo som bola pripravena ze budem dojcit tandemovo oboch po porode. Co sa tyka priebehu tehotenstva a dojcenia nemala som ziadne komplikacie, bolo to uplne normalne ...akurat postupne si mala musela zvyknut ze musi davat trosku pozor na brusko ked sa zvacsovalo.

ladytt
26. júl 2013

My sa tiež ešte kojíme síce má už skoro 2 a pol a som tehotná, najskôr som sa bála, ale nenechala som sa odradiť. Kým sa stravuješ zdravo a vyvážene, nebude chýbať ani tebe ani bábätku v brušku nič. Možno ti trošku klesne tvorba mliečka, ale ono sa to zvykne upraviť.

kjrrd
1. apr 2015

ahojte mamiči ja mam dvoj ročneho sina a som mesjac tehotna neubliži to malemu

somjankad
1. apr 2015

ja som kojila do 8 mesiaca tehotenstva-potom som syna odstavila a ked sa narodila dcerra dojcila som oboch... nebol problem

fatranka
11. aug 2016

Zienky prosim vas ked ste boli tehu a odstavovali ste dietatko...uz vam potom dietky aj lepsie spali? Som tehu a moju 10 mesacnu stale kojim, no ona je v noci velmi casto hore a ja som vycerpana...uvazujem ze ju v 1 roku odstavim uz a ze snad aj pospi lepsie...ako ste to riesili pri nocnom odstavovani od kojenia?