Môžem konzumovať jahody pri dojčení?
Ahojte mám 19 dnove bábätko a ja mám strašne rada jahody vždy som jedla niečo jahodové...jogurty, sirupy jahodové rôzne džúsy, zmrzliny ale aj samé jahody... Predchvilou som si tak z chuti dala jahodovou vanilkovú zmrzlinu sarisan, vôbec ma nenapadlo že je jahodová a že to je alergén, teraz neviem, môžem malého normálne nakojit? Ak bude na to alergický iba sa vyhodí vyrážkami alebo sa stane niečo iné? Dosť sa bojím, ešte má aj koliky tak niekedy nespíme celé noci.🫤
Môžeš jesť úplne všetko, ak uvidíš reakciu na dieťati dáš fenistil a potravinu na pár týždňov (nie celú dobu) vylúčiš, to je celá veda k dojčeniu a jedlu. Na koliky používaj kvapky coliprev - tie jediné mi pomohlo pri oboch synoch 🙂.
V sarisane zasa nie je kilo jahod, nic sa mu nestane. Ale jahody su smrt 🤣🤣🤣 bola sezona napchala som sa a 3dni som sa skriabala
@denkabemommy
@eeffka
Ďakujem za odpovede 🙏 práve ja som nevedela že ako to je lebo laktačná v pôrodnici mi stále opakovala žiadne jahody ani citrusy dokonca keď mi mama doniesla jahody tak mi ich schovali 😀😂 a to som ešte ani mlieko nemala
Ja som dojčila obe deti vyše 2r a plánované to bolo dlhodobé dojčenie, takže sme šli touto cestou, žena potrebuje predsa vitamíny a aj si pochutiť, dojčenie ťa nemá obmedzovať v strave 🙂.
Normálne môžeš jesť všetky alergény.. nemá absolútne žiadny efekt vyraďovať niečo preventívne..
Prosím ťa to mamu ku tebe nepustili že ti schovali tie jahody??
Prosím ťa to mamu ku tebe nepustili že ti schovali tie jahody??
@angeli121212 nie dala mi ich a mala som ich na okne na izbe a povedali mi že ich nemôžem jesť že ich schovajú a keď pôjdem domov mám si ich zobrať
Akože... A to si im dovolila? Tak toto.je vrchol drzosti
Akože... A to si im dovolila? Tak toto.je vrchol drzosti
@angeli121212 tak bolo mi to jedno lebo som mala ťažký pôrod a psychiku v riti a jedine čo som do seba dostala bola čistá voda celú dobu čo som tam bola a vedela som že na druhý deň idem domov tak mi to už bolo jedno 😅
Mozes jest v klude co vzdy . Ja som jedla orechy a nebol ziadny problem a mala ma tak silnu alergiu na orechy ze ma epi pen . Pistacie ked sa len dotkla puchla jej tvar.. do mlieka alergen nejde . A jedla som aj strukoviny uplne v pohode vse. Ale teda riad sa sama sebou .
Ja som tak s obrovskou chuťou zjedla ananás čerstvý, malá na druhý deň komplet vysypaná 🙈. To isté sa opakovalo, keď som zjedla arašidovú omáčku. Ale teda počula som len o výsype, alebo že môže deti nafukovať a bolieť bruško. Nakoj a uvidíš, či je konkrétne na jahody citlivé. Ak aj áno, ono sa to vyvíja, po pár mesiacoch už problém nebol.
A inak mne tak v pôrodnici zrušili paradajky, že preboha čo mi to napadlo, taký alergén, že to mám dať rodičom rovno odniesť (ja som bola vždy paradajkový závislák) 😅.
Chápem a mrzí ma ten pôrod to je neskutočné čo si ešte aj sestričky dovolia .. každopádne smelo si daj a nezabudni vyradiť stačí len vtedy keď uvidíš nejakú reakciu napr. Silnejší výsyp alebo veľké bolesti brucha.. inak tí drobci majú do troch mesiacov to trávenie také kadejaké nevyvynutú tráviacu sústavu a pod.
Ja som tak s obrovskou chuťou zjedla ananás čerstvý, malá na druhý deň komplet vysypaná 🙈. To isté sa opakovalo, keď som zjedla arašidovú omáčku. Ale teda počula som len o výsype, alebo že môže deti nafukovať a bolieť bruško. Nakoj a uvidíš, či je konkrétne na jahody citlivé. Ak aj áno, ono sa to vyvíja, po pár mesiacoch už problém nebol.
A inak mne tak v pôrodnici zrušili paradajky, že preboha čo mi to napadlo, taký alergén, že to mám dať rodičom rovno odniesť (ja som bola vždy paradajkový závislák) 😅.
@jazula tiež milujem paradajky ale ešte som si nedala bojím sa 😀 príde mi že to je ešte väčší alergén ako jahody u nás bolo veľa detí alergických na jahody neskôr to zmizlo
Chápem a mrzí ma ten pôrod to je neskutočné čo si ešte aj sestričky dovolia .. každopádne smelo si daj a nezabudni vyradiť stačí len vtedy keď uvidíš nejakú reakciu napr. Silnejší výsyp alebo veľké bolesti brucha.. inak tí drobci majú do troch mesiacov to trávenie také kadejaké nevyvynutú tráviacu sústavu a pod.
@angeli121212 áno ja viem, tak ďakujem 🤗
nic nevylucuj preventivne, narobis tym viac skody ako osohu.

V sarisane zasa nie je kilo jahod, nic sa mu nestane. Ale jahody su smrt 🤣🤣🤣 bola sezona napchala som sa a 3dni som sa skriabala