Môžeme dôverovať článkom na stránke Mamila?
Čo si myslite o článkoch na ich stránke? Je to všetko pravdivé ? Ako veľmi sa dá tomu dôverovať?
@guiseppinka ....choré hlavy.
brrr tie kojacie bigotne sektarky ešte existuju
Čudujem sa, že to vôbec čítaš.
Ja mám aj osobnú skúsenosť, za mňa utekaj.
Laktacne poradkyne od mamyly používajúce vlastný rozum a srdce su ok.
Mnohé články od nich sú chore ako aj ich názory.
Chodila som ku dvom laktacnym zdravotným sestrám priamo do pôrodnice v Rakusku. Bavila som sa s nimi o mamine. Nestačili hlavou krútiť, každá v inom regióne.
Stačí ti toľko?
S kojenim mi veľmi pomohli, bez deptaniabo tom, ze kojit musím za každú cenu. Bez psychodebilin, aká je vzťahovať väzba xy krat lepšia pri kojeni v porovnaní s um!
Keď si sa s nimi bavila - znama nechcela kojit, koli jednej traume, peknevs nou jednali a pomohli aby nedostala zapal.
Neoznámil ju za hymnu lebo nebojí.
A mamilacke disky ako kludne sa môžu brat kadejaké psychofarmaka hlava nehlava, uplne scestné! Hlavne ked ide o lieky, ktoré z zeny urobia neschopneho zombie. Nevadí, hlavne ake nech koji aj trebars ožratý pod obrázkom bozi! 🤯
Ja by som ich zrušila až by zcernali!
Tu v AT cu DE vracia po súdoch pána, ktorý predáva vitamínové doplnky, povie ze to vylieči to a hento, môžu to kludne užívat. Nikdy nezakazuje chodit k dr.
Na súdoch je stále. Ďalšia vec DE psycho propaguje domáce porody bez osvetlenia aj tých negatívnych dopadov, ktoré to môže mať.
Dvaja debilny rodiča boli na jej "kurzoch".
Domáci porod bol pre nich rozhodujúci. Po narodení dieťaťa jej volali, ze dueta sice uz 4 minúty nedýcha ale oni ostávajú pokojní, ze ved to príde 😶🌫️ Ona tatkovi le povedala, nech okamzite vola záchranku! Dieta zomrelo.
Stále si mele svoje a tiez ju ešte nezavreli za šírenie poloonformacii zavadzajucich.
Tak isto aj mamina- z nejakého dôvodu je to tolerovane.
Stačí štipka zdravého rozumu, trosku životných skúseností a pri čítaní ch tis nervy, co to za kraviny píšu.
Takže radšej hocičo ohladom kojenia ries zrovna aj tu na mk alebo kompetentným lekárom.
Oni sú psychosekta.
Vykasli sa na mamilu, tam mozes pozerat techniky dojcenia, polohy. Najdi si na instagrame profily vasa laktacna konzultantka, lipireablog, patricia laktacna a budes vediet vsetko zo zdrojov, ktorym mozes 100% doverovat! Vsetko su to zdravotnicky vyskolene Institutom pre podporu dojcenia, laktacni ligou atd. Treba sa naucit rozlisovat laktacne poradkyne (mamila) a laktacne konzultantky (institut). Ja poznam aj skvele poradkyne z mamily, ale vo všeobecnosti za mna mamila nie.
Ja odporucam aj kupit si knihu od Barbary Istok (vasalaktacna konzultantka), naozaj dokonaly sprievodca dojcenim, vsetko pokope a aj Lipirea ma teraz svoju novu knihu.
A ked budes niekedy potrebovat vediet ci mozes nejaky liek pocas dojcenia, tak si treba otvorit prislusne databazy - lactmed, e-lactancia.org, nie mamilu.
Za mna par veci pouzitelnych, inak nic. Nie som fanusik toho pristupu „ kojit za kazdu cenu „ Clovek si musi pred porodom urcit hranice, do coho pojde vobec. Ja som si povedala, davam tomu dva tyzdne a ked nie, tak UM. Kojila som 3,5 roka, ale nedavam to ako zaruceny recept dalej.
Ja som na zaciatku dojcenia tiez hladala nejake info na stránke a rozum sa mi zastavil, ked som to citala... Za mna velke nie... A inac cudujem sa, ze este nikto nerieši tie ich rady o liekoch. Celkom ma zaraza, ze ja ako farmaceut sa neustale vzdelavam, kopec veci neodporucam, lebo nemám istotu, ci liek prejde alebo neprejde do mlieka a ako moze babu uskodit a tuto kocky bez vzdelania ordinuju piate cez deviate.
Za mňa je to určitý druh sekty... Ale tiež keď som mala pri prvom synovi problémy s kojením, tak som študovala stránku a aj som mala doma ich laktačnú poradkyňu. Ktorá mi mimochodom poradila úúplne zle, úplný opak toho čo bol nakoniec náš problém. Podľa mňa som mala takú malú popôrodnú depresiu a celé to obdobie novorodenca som bola akoby som mala hlavu v opare, ale našťastie som aj v tomto stave dokázala vyhodnotiť, že tie ich rady, články, prístup a presadzovanie názorov nie je úplne v poriadku.
Dojcit do mrtva 🙄 aj ked novorodenec nic netaha a hrozne chudne
Mne tak zhnusili dojčenie, že neviek ci mam traumu ale v živote nikdy nebudem kojiť žiadne dieťa, aj keby ich mam 10. Choré hlavy.
jak taka posahana sekta brala by som to s obrovskou rezervou.....ked som citala s akymi vseliakymi liekami kludne odporucali kojit, ty vole napriklad taky doxyhexal, coz toto antibiotikum nesmu deti do 12 rokov respektive do doby kym nemaju vsetky trvale zuby von....jedna raz pisala, ze na nom kojila a dieta totalne znicene zuby uz mliecne a problemy...sa mohla divit preco
Ak si chces dat poradiť v rámci laktacie tak odporucam laktacnu poradkynu z inštitútu pre podporu dojcenia. Su to laktacne poradkyne, ktore musia mat zaroven zdravotnícke vzdelanie čiže sestry, doktorky a pod....mala som skúsenosť z laktacnou z mamily aj z toho institutu. Je to 100 a 1....nechcem urazit ziadne povolanie, ale ak sa nejaka kadernicka/učiteľka/ predavacka/ pravnicka to je jedno po 2 detoch zrazu rozhodne, ze kojenie a 2m kurz z nej spravi odbornicku na laktaciu tak dakujem nie. Laktacna z inštitútu bola pediatricka a pristup bol diametrálne odlišný okrem toho, ze do nicoho netlačila vedela poradiť aj v inych babatkovskych veciach a to ozaj profesionálne.
To sú choré osoby. Zdeptaju matku tak, že koniec. A ešte sa budeš cítiť úplne neschopne... Preč od nich.
Ďakujem pekne za názory 🙏🏻
Chvalabohu kojím normálne ich nepotrebujem, len ma zaujimalo ako to je s tými článkami keď tam pridávajú aj odkazy na nejaké štúdie o tom🤷🏻♀️
Ja mam napriklad dobru skusenost s laktacnou od nich ale je pravda ze nie 100% som nasledovala jej rady bo sa mi "proste nedalo" ... mozno chyba na mojej strane, nehadam sa ale robila som co sa dalo v mojich moznostiach .. kojim ale dokrmujem UM cez cievku ... uz to asi tak ostane, neriesim to uz nejak ... vsak za chvilku pridu ine prikrmy tak to v kombinacii s MM co mam smad bude ok
Videá s návodmi sú celkom ok za mňa. Ale mám v okolí baby, čo s nimi mali veru zlé skúsenosti. Hlavne kojiť hlava nehlava, jedna kamoška tak kojila aj napriek krvácajúcim bradavkam - skončili na pohotovosti s bábätkom, čo vracalo zrazenu krv...
@michaela329 jezisi... to fakt? 😳
Mne vravela kamoska, ze ju silou mocou presviedčali, aby kojila napriek liekom, co užívala... ona ich chvalabohu ale neposluchla.
Najhoršie investovaných 20e do dieťaťa, keď som si zavolala laktačnú z mamily. Vraj ak som kojila cez klobúčiky, tak to bolo pre dieťa peklo, rozstrihla a zahodila mi ich a odporúčala umelé mlieko cez prst a cievku. Toto trápenie mi vydržalo 3 dni, potom som dala na materinský inštinkt a vrátila som sa ku klobúčikom. Z čoho som časom prešla na kojenie bez nich, až kým sa malá samoodstavila. A z toho som si urobila aj názor na celú mamilu. Za mňa čistá sekta.
@lienka.7 fakt, bola z toho s nervami v koncoch a o mlieko prišla samozrejme, už sa bála kojiť. Pritom možno stačilo netlačiť.
Myslela som skôr názor na tie články že kojaca matka môže brat hocijaké lieky aj piť a prejde do mlieka zanedbateľne mnozstvo
No ano, tieto konkretne clanku su pravda, ale to nie su nazory mamily. Samozrejme, ze zena moze jest vsetko. Pri liekoch byva mamila trochu extremna, nastastie mame relevantne a doveryhodne zdroje informacii - ako som uviedla vo svojom prvom komentari - e-lactancia alebo lactmed. Mamila ANI pribalove letaky liekov a ,bohuzial, ani vacsina lekarov a drviva vacsina lekarnikov nie su doveryhodne zdroje co sa tyka bezpecnosti liekov pocas dojcenia. Hadam mamila nie je jediny zdroj, neverim, najdem si iny, dnes mame tolko moznosti…
@michaela329 ano nie netlacit, skor stacilo upravit techniku dojcenia, pretoze krvacajuce bradavky su dosledkom zleho prisatia. To ale mnoho poradkyn uz nedokaze. Sieta vracajuce krv z prsnika zas nie je dovod na pohotovosz, ale to uz je o inom. Takze ano, mamila vie tlacit a davat nezmyselne rady, ale mnohe z ich vlastnych radov neovladaju prakticky ani to malo dobreho, co na ich strankach je.

Pre mna bol vrchol, ked na kurze dojcenia tvrdili, ze dojcit sa kludne moze aj v stave tazkeho deliria - alkoholickeho alebo drogoveho. Ze dieta si mlieko vytiahne samo a staci, ak je matka fyzicky pritomna. Hned za tym bola propagacia jedneho lieku (aktualne si neviem spomenut na nazov), ktory sa pouziva pri gastro problemoch a vedlajsi ucinok je zvysena laktacia. Tento liek ovplyvnuje cinnost podmozgovej zlazy a napr ak muzi uzivaju tento liek, tak tiez sa im objavi v prsnej zlaze mlieko.
Tak si sprav o tom obraz sama...