icon

Možné príčiny bolesti v prsníku pri dojčení

17. okt 2025

Ahojte, potrebujem radu. Včera večer ma začalo bolieť v ľavom prsníku, myslela som že ma možno malý pri kojeni uhryzol. V noci a teraz cez deň cítim takú bolesť akokeby svalovica ale ako keby ma niekto boxoval do prsníka. Nemám ho naliaty malý pravidelne pije ale aj pri kojeni to dosť bolí. Nemá s tým niekto skúsenosť? Zatiaľ som si dala iba kapustový list aspoň to trošku chladí. Ďakujem za každú radu.

anavixy
17. okt 2025

Nemas to miesto teplejsie alebo zacervenane? Okrem kapustneho listu mozes skusit ibuprofen - posobi protizapalovo a je pocas dojcenia plne bezpecny.

autor
18. okt 2025

áno, je aj červený. A všimla som si ze tam kde ma asi hryzol, tak sa robí hnisavé, co s tym dost to boli pri kojeni

anavixy
18. okt 2025
@anonym_autor

áno, je aj červený. A všimla som si ze tam kde ma asi hryzol, tak sa robí hnisavé, co s tym dost to boli pri kojeni

@anonym_autor mozes to miesto dezinfikovat a natierat framykoin alebo inu atb mast, ale zrejme ide o to, ze cez tu ranku sa bakterie dostali vyssie a vznikol zapal - mastitida. Ked je aj cerveny a boli, ide pravdeodobne naozaj o zapal, tam urcite ten ibalgin, prsnik nemiagat nemasirovat silno, normalne z neho dojcit alebo odsavat - ani nie menej a ani nie viac ako doteraz, mozes mat aj zvysenu teplotu/horucku a bolest tela ako pri viroze/chripke. Ak sa to nebude zlepsovat za 1-2 dni (alebo sa to vyrazne zhorsi) tak k lekarovi, niekedy je potrebne nasadit aj celkove atb.

autor
18. okt 2025
@anavixy

@anonym_autor mozes to miesto dezinfikovat a natierat framykoin alebo inu atb mast, ale zrejme ide o to, ze cez tu ranku sa bakterie dostali vyssie a vznikol zapal - mastitida. Ked je aj cerveny a boli, ide pravdeodobne naozaj o zapal, tam urcite ten ibalgin, prsnik nemiagat nemasirovat silno, normalne z neho dojcit alebo odsavat - ani nie menej a ani nie viac ako doteraz, mozes mat aj zvysenu teplotu/horucku a bolest tela ako pri viroze/chripke. Ak sa to nebude zlepsovat za 1-2 dni (alebo sa to vyrazne zhorsi) tak k lekarovi, niekedy je potrebne nasadit aj celkove atb.

@anavixy ďakujem ti velmi pekne za radu 😊