Musím a chcem prestať dojčiť
Mam 1,5 rocnu dcerku, ktoru stale dojcim. Ibaze teraz som v 8.tt a 2 gynekologovia mi vyslovenie povedali ODSTAVIT. Ja stym problem nemam, uz som chcela prestat pred 3 mesiacmi, ale nic nepomahalo. Patka bez prsnika nezaspi, mali sme horory na obed, vecer a aj v noci. Tak som si povedala, ze ked nemusim, neprestanem...Ale teraz sa situacia zmenila, som na rizikovom kvoli zlemu zrazaniu krvi a kvoli predchadz.potratom, takze nic ine mi neostava ☹ Som z toho nestastna, nepomohlo ani natieranie prsnika horcicou, octom, ani ciernym korenim, ani prelepovanie prsnikov....este mi znami radia, dat ju cez den aj na noc ku mojim rodicom, no neviem, ci by mi uprostred noci nevolali, aby som prisla..Alebo mam skusit nejake homeopatika, alebo nieco ine ? Budem vdacna za kazdu radu.
@strapco13 ahoj...viem, že je to už dosť starý príspevok len sa chcem opýtať či isto môžem kojiť pri fragmine 10000 ....som z toho dosť nešťastná...pred 10dňami som porodila a z nemocnice som si doniesla domov zápal žily, a už mám aj trombus, tak som na inj......a neviem či kojiť alebo nie.....mliečk mám dosť, tak prestať by som určite nechcela, ale sa bojím o malého aby sa jemu niečo nestalo:((((
@123zuzka123 neviem ci ona ti odpovie, ci este funguje na tomto fore. Ale v pribalovom letaku je to napisane tak ze mozes dojcit. Ked tak sa obrat este na mamila.sk
Podobne som to mala pri prvom drobcovi, bola som v 2. tt a starší drobec mal 10 mesiacov, dojčila som ho aj v tehotenstve, chcela som tandemové ale noci ma zabíjali, bola som zničená. Z ničoho nič som dostala horúčky 39-40tky, mala som zvýšené leukocyty, v moči bielkoviny....lekári nevedeli či je to zápal, resp. telo sa správalo akoby malo zápal, ale neurčili čoho, nasadili mi ATB, infúzie, našťastie zabrali...veľmi som schudla, bola som týždeň v nemocnici. Teda malý bol s ockom a starými rodičmi a musel sa odstaviť, prvú noc poplakal no potom ok, odstavil sa, mrzelo ma to, ale šlo o moje zdravie a zdravie bábätka. Späť som mu už mliečko nedala, bola som nakoniec aj trochu rada že som ho odstavila, lebo ma to vyčerpávalo a telo asi tak na to zareagovalo. Darmo, sme každá iná...inak znášame veci. Ja sa skoro unavím.
@dankariska dakujem🙂)))
@majusa4444 mam to iste a malym tez nemam na to ho nechat pri niekom na dva dni lebo by to bolo o nervy asi.no musim to podstupit lebo sa mi rozsirila plesen na nechtoch na nohach a je potrebne brat aj lieky aby sa mi to vyliecilo a preto som nutena to ukoncit.inal by som to nechala sponntane dokym by mi same mlieko nevymyzlo alebo by malemu uz nebolo treba ...preto ak tiez mozem poprosit ak sa vam dostane o vhodny typ o zdielanie.dakujeeem 😊
Všetci gynekológovia včetne kamarátiek mi hovorili, že musím odstaviť 1,5 ročného syna, keď som otehotnela, nepočúvla som a ono sa to mlieko prestalo tvoriť samo vplyvom hormónov, a po pôrode aj s kolostrom znovu naskočilo, takže obavy sú zbytočné, dojčenie nie je nebezpečné, ale prirodzené.

@patulka83 ver svojej intuícii a ináč ja som mala tiež tvrdé bruško,a modriny,kade tade,pichali sme potom do ramena a stehna,ale stálo to zato,mám krásne zdravé dvojčatá