Na jedno odsatie odsajem 90 ml mlieka. Je to dosť?

mirka_aa
9. júl 2012

pytam sa len tak zo zvedavosti,ze kolko by dietatko malo mat materskeho mliecka na jedno dojcenie..normalne dojcim,cize neviem kolko presne vypije,ale na noc ked spi 8 hodin,po troch hodinach od posledneho dojcenia mliecko este odsajem aby som potom nemala preplnene prsia...odsajem cca 90ml,cize asi tolko je tam aj bezne kazde 3hodky.je to dost?

hori
9. júl 2012

na dva a pol mesacne dietatko aj celkom ano...

cicimon
9. júl 2012

mlieka mas vzdy viac ako odsajes... a najlepsou odsavackou je dieta... a nikdy nevies, kolko dieta vypijes ani kolko by malo vypit, dieta vypije kolko potrebuje. a budu dni ked ti uz nebude spat 8h v noci, takze to mozno nebude tolko a tak casto odsavat.
najlepsie je neodsavat a nechat dieta kolko vypije, takto budes mat len stres ci odsajes vela/malo

lenka3103
9. júl 2012

Mojej dcérke bolo 90 ml odsatého mlieka keď mala 1 mesiac tak na hodinu, potom už zase bola hladná . . . ale každé dieťa je iné a aj spapká iné množstvo . . .

lutia
9. júl 2012

ano je to dost....my sme boli na umelom a podla tabuliek aj nam stacilo 60ml....papal maly kazde 3hodky a v noci sme prespavali cele
ak ti prebuvka celu noc je isto spokojny a keby bol hladnucky tak sa isto ozve 🙂)

lentilka29
9. júl 2012

ja som mavala na 1 odsatie tak 150 z jedneho prsnika....ale 90 zas nie je malo..taky priemer na ten vek malej....myslim,ze standart.

carodejnica
9. júl 2012

Tak si predstav, že ja som dala na jedno odsatie "až" 20ml 😀 😀 , mne to proste odsávačkou nešlo, najlepšia odsávačka bola dcéra. A to bola buchtička, výhradne dojčená pol roka, potom popri príkrmoch a neskôr normálnej strave som dojčila 2 roky a 10 mesiacov. To, koľko odsaješ nehovorí o tom, koľko máš mlieka. 😵 Dôležité, je či dieťa prospieva.

twiggi1
9. júl 2012

Ahoj, to kolko odsajes z jedenho prsnika nehovori nic o mnozstve mliecka, ktore mas. Aj po odsati este trochu mliecka v prsnikoch stale zostava. Ak chces vediet, kolko babatko vypilo, treba sledovat pauzy v brade (ked brada zostane na chvilku dole) http://www.breastfeedinginc.ca/content.php?page... a http://www.nbci.ca/index.php?option=com_content...
Neviem, ci vies vypozorovat rozdiel, ale mozes skusit zavolat laktacnej poradkyni, ta ti to ukaze priamo nazivo 🙂
http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-do...