Nepokojné bábatko pri dojčení
Zdravím vás,máme 3 týždnové bábatko dcérku,nevieme si dat z manželkou rady,lekár vraví že je to ok,ale nám sa to nezdá.Ide o to že pri kojení sa velmi hnevá,bucha ručičkami,kričí,nechtiac sa udrie ručičkou a to ju boli ešte viac,pritom sa pekne prisaje papa asi 5 min v klude,potom z ničoho nič sa odlepí a kričí,a mala sa hnevá,manželka skúša opat priložit a nechce a len kričí,ked ju utíšime cumlikom,nechce sa prisať,a ked aj tak chvílku taha a opat to iste,skusali sme rozne polohy pri kojení a nič nepomáha,ked da druhy prsník to iste chvílu papa a znova sa hnevá.Kojí každe 4 hodiny cez den,a v noci pokial sa nezobudí.Pritom mliečka má dostatok,a mala aj pomaličky priberá,takze neviem čím to moze byt.Ked si odgrgne zaspí na 30min,potom hlada prsik akoby bola hladná,tak opat kojí,chvílu opat papa(5min)a znova krik a hnev.potom jej dame opat cumlík a zabuva asi aj od únavy.Nevieme či bud robime niekde chybu alebo čo moze na nu tak vplívať.Doktor vraví aby len kojila,bradavky su v poriadku,aj mlieka ma dostatok.ked ručne odstrekuje tak jej to ide (prúdom).poradte nám nejaké rady,ak mate niekto podobne skúsenosti.Pripomeniem ešte že stolica je pekná,a pravidelná.Dakujem za vaše odpovede
@tepka to ti kvapka az po stlaceni..alebo bez neho..ak kvapka az po stlaceni, tak mala sa jeduje , kym sa jej mliecko nespusti..pomozes jej stalacanim prsnika
pokial sa odpoji a mliecko hned kvapka, ak sa moze jedovat pre silny tok..vtedy pomozu antigavitacne polohy
pouzivas dudlik? hneva sa kazde dojcenie takto?...je to tak, ze sa na 5x dpoji a potom uz spokojne papa?
opis mi jedno bezne dojcenie
@tepka tak vies chce aj akakat aj papat a nevie co skor..aj ja by som sa na jej mieste stvala 😀
dojcit kym nie je napapana..dolezite je rozoznat ci na prsniku aj pije alebo len si tak dudka..aj to je dolezite pre rozvoj mozgovych funkcii ale musi sa aj najest
http://www.mamila.sk/pre-matky/nazorne-ukazky-s...
@diid Nesuhlasim s tebou ze radis aby davaly umele mlieko: Ved mamicka ma mlieka dost, mozno az prilis vela. Ja tiez riesim rovnaky problem. Moj 2,5 tyzdnovy syncek place a jeduje sa pri kojeni. Mala som pocit, ze mi tecie prilis prudko mliecko a maly ho nestiha prehltat. Docitala som sa tu na fore, ze treba vymenit polohu. Pred chvilou som to skusala: lezala som na chrbte a drobcek na mojom bruchu. Pekne sa napapal, mlieko mu netieklo z pusy, tak bol kludnejsi a po kojeni zaspal. Tato poloha bola aj pre mna prijemnejsia, lebo maly lezal celym telickom na mne, drzal si prsnik, bolo to zlate 🙂
@strakovakatka asi necitas, ze rozne polohy uz vyskusali. Takisto mala je len 5 min, a potom prsnik odmieta v akejkolvek polohe. Mlieko si moze kludne odsavat a podavat vo flasi. Ak je potrebne aj UM je dobre.
Nechapem, novonarodenemu babu nemate problem vpichnut ockvoanie s hlinikom, dna zo zvierat, olovom a inymi skodlivymi latkami ale dat susene mlieko povazujete za jed.
@diid prosim ta..toto je laktacna poradna..rady ako flaska, UM...su viac na skodu..su ine, ovela efektivnejsie sposoby ako pomoct matke dojcit...tak posim ta bud rad tak aby to dojceniu pospievalo alebo nerad vobec
pri vsetkej ucte...mas pravo na svoj nazor,nikto ti ho neberie...ale prezentuj ho prosim ta inde ako v poradni o dojceni
ano UM je niekedy naozaj potrebne..ale je to krajne riesenie a ked tak sa podava inak ako vo flaske, aby nebolo ohrozene dojcenie
@diid ja nikomu nevtlacam nasilu svoj nazor..kazdy ma pravo na svoj 😉
ale ked si vsimnes kde je zaradena tato diskusia..tak zistis ze v sekcii Laktacna poradna ..ja ta odtialto ani nevyhanam ani nemienim menit tvoj nazor ani nic podobne a ani som nechcela urazit nikoho...len chranim autora diskusie a ostatnych citatelov pred nevhodnou radou, ktora moze ohrozit dojcenie.
nechcem sa hadat a aj by to bolo mimo temy 😉
@diid moja pripomienka sa tyka len sekcie laktacna poradna...inde na MK si rad co chces a ako chces
ale v laktacnej poradni sa radi to co dojceniu pomaha a neriskujeme rady ktore mozu dojcenie ohrozit
verim, ze si pochopila ako to myslim a ze si sa neurazila
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/o-laktacnej-poradni-na-modrom-koniku/
@diid flaska ani Um sa nedavaju plne dojecenemu dietatku, pretoze toto prave narusa dojcenie, cim viac sa Um dava tym menej sa tvori matke.Preto s tym nehodno experimentovat.Um je umele preto, ze nieje prirodne, ze?Nikto nepovedal, ze Um je jed, len sa ma podavat v opodstatnenych pripadoch a pod dozorom lekara co je moj nazor.Ak sa da dojcit, tak je to vzdy ta lepsia cesta.Ak sa neda, alebo sa nechce vtedy sa voli Um.Ale za svoju "prax" som sa stretla len s velmi malo matkami, ktore dojcit nechceli, vacsinou chceli a nedalo sa, na to je laktacna poradkyna a aj laktacna poradna.Aby mamy, ktore potrebuju pomoc nasli a nerypali potom do dojciach mam a ostatnych co pri dojceni pomahaju, len preto, aby si kompezovali svoj pocit zlyhania. 😉
@tepka tak toto je bezne, moja ostala vzdy fialova a potom ked potlacila tak sa nacucla opat, potom zasa tlacila a zasa sa pricucla 😀 a teraz uz ju mam velku a papa aj tuhu stravu, a dojcime sa dalej, s tym, ze ked ma niekedy problem sa vykakat, tak ju castejsie nadojcim a to by si teda videla tu strelu 😝
čo je MM?prepáč 🙂
@tepka do takych 8 mesiacov netreba, potom mozes ponukat..ale nie flaskou s cumlom..ale poharik, slamka, take tie pititka, alebo laska ko maju mineralky c npretekaju /take tie male politrove/,,moj zacal tak normalne pit pi roku, cize aj 40 horucavy zvkadol krasne na MM /materskom mliecku/ bez inych tekutin ..len treba dojcit na poziadanie
@strapco13 Teraz dojčiť na požiadanie???hmm rozmýšľam ako to je s nocou som počula že nehovoriť na babätko v tichosti nadojčiť a že ešte je naj v polospánku no ale či bude ťahať zase bo ja čakam kym sa prebudí 😒 neviem...no a čo take sa nesmie papať strukoviny a korenene???ďakujem! 😉

kvapka ale neskušala som si stiskať moc 😒