Nepokojné bábatko pri dojčení
Zdravím vás,máme 3 týždnové bábatko dcérku,nevieme si dat z manželkou rady,lekár vraví že je to ok,ale nám sa to nezdá.Ide o to že pri kojení sa velmi hnevá,bucha ručičkami,kričí,nechtiac sa udrie ručičkou a to ju boli ešte viac,pritom sa pekne prisaje papa asi 5 min v klude,potom z ničoho nič sa odlepí a kričí,a mala sa hnevá,manželka skúša opat priložit a nechce a len kričí,ked ju utíšime cumlikom,nechce sa prisať,a ked aj tak chvílku taha a opat to iste,skusali sme rozne polohy pri kojení a nič nepomáha,ked da druhy prsník to iste chvílu papa a znova sa hnevá.Kojí každe 4 hodiny cez den,a v noci pokial sa nezobudí.Pritom mliečka má dostatok,a mala aj pomaličky priberá,takze neviem čím to moze byt.Ked si odgrgne zaspí na 30min,potom hlada prsik akoby bola hladná,tak opat kojí,chvílu opat papa(5min)a znova krik a hnev.potom jej dame opat cumlík a zabuva asi aj od únavy.Nevieme či bud robime niekde chybu alebo čo moze na nu tak vplívať.Doktor vraví aby len kojila,bradavky su v poriadku,aj mlieka ma dostatok.ked ručne odstrekuje tak jej to ide (prúdom).poradte nám nejaké rady,ak mate niekto podobne skúsenosti.Pripomeniem ešte že stolica je pekná,a pravidelná.Dakujem za vaše odpovede
@strapco13 ďakujem za rady!!!! 😉 no a ja som robila opak a nechávala som ju zobudiť uplne v noci aby sa najedla som si myslela že nebude piť ked bude v polospanku takže ked zamrnčí a tak hned jej skusiť dať prsník???malo by hned babätko zaspať po kojeni alebo pri ked je dobre napapane či to nie je pravidlo??? 🙂
@tepka babatko moze hned zaspat po kojeni ale niekedy moze mat prevrateny rezim..vtedy si lahni s babatkom do narucia, tisko ho kolisaj /aspon nebudes musiet chodit/ znovu daj prsnik nech si len tak dudle a to ho uspi ..kym nepalce kludne driemkaj, ak vby zacalo byt babo nespokojne si hned pri nom..takto sa babu "unormalni" rezim a ty budes akotak oddychnuta a potom budes vdacna, ze s nim nemusis nachodit kilometre aby zaspal
Ahoj potrebujem poradiť mám trojmesačnú dcérku doteraz sme sa pekne kojili ale v poslednom šasemi strašne "vystrája" na prsníku.Strašne sa pučí,zlostí,kričí,odťahuje sa, plače no proste hrôza.Zvyčajne to začne tak po dvoch troch minútach po prisatí.Potom sa aj poblinká niekdy medzi tým ako jej mením prsník inokedy až na konci.Neviete poradiť čím to je?Lebo ja mám pocit že zošediviem takto do pár dní
možno jej mliečko tečie moc rychlo alebo naopak pomaly,mne sa tak dcera jedovala lebo jej netieklo,a po kojeni som ju musela ešte dokrmit
@andrea1201 no ja si myslim ze mliecka ma asi dost kedze po kojeni je spokojna a usmieva sa
@barca127 moja ma tiez temer tri mesiace a u nej sa uz vystriedalo tolko faz na ciciku ze az, na zaciatku som to riesila ze preco sa odtrha a zasa prisava a medzitym kuka kade tade, potom som ale prestala a berem to tak ze budem ju dojcit daco dlhsie ale v konecnom dosledku budem aj ja aj ona spokojna. moja ma teraz podobnu fazu ako pises, casto je nerva na ciciku, robi grimasy, rozne zvuky vydava, obcas akoby aj hovienko tlacila, ale to skor tlaci iba prdiky a odtiska sa od ciicka, potom este ma take ze si cucune a odvrati hlavicku, potom sa natisne lickom na cicik a snazi sa najist bradavku, zas cucne a zas odtrhne a furt tak...dam ju odgrgnut a potom este dosaje trosku a ide na dalsi...a tiez ako pises, po nakrmeni je spokojna a stebotava a dzavota si veselo s plafonovymi kamosmi
takze asik neriesit a byt len trpezliva hlavne ak je po dojceni spokojna 😉
@anaxamon Uplne suhlasim, tiez uz bolo toho viac nez dost, takze uz to neriesim 🙂potrapime sa nejako, aj tak to zato stoji 🙂 🙂
http://www.mamila.sk/pre-matky/internetovy-caso...
Novy internetovy casopis o dojceni.
Ahojte chcem sa opytat, takyto isty problem mam aj ja zo synom, ked ho kojim, je to skor take ukricane, raz sa pricucne na cicku raz sa odrthne...niekedy poplace...trva to vecnost kym sa naje...pytam sa ci mam dostatok mliecka?...neviete mi poradit ako postupovat? Syn bude mat 4 mesiace a meria 65 cma vazi 8 kg...no je dost velky, tak mam obavy ci isto ma dost mliecka..lebo aj po kojeni sice si odgrgne pekne aj mliecko mu vytecie kusok...ale hned si musi rucku dat pusy a kusat...a niekedy uz fakt neviem ci je hladny alebo co...prosim poradte...uvazujem nad tym ,ze ho asi treba prikrmovat.
@danculik tak neuvazuj, ze ho treba prikrmovat, radsej podrobnejsie opis vase dojcenie a veci s tym suvisiace, aby sme nasli strategiu na tvojho vymyselnika. dojcis na poziadanie? a co nocne dojcenie? je vylucne dojceny, teda neprijma ine tekutiny okrem tvojho mliecka? je spokojny? pozna cumlik{flasku? ma spravne prisatie http://dojcenie.wordpress.com/ako-dojcit/spravn..., resp. pije efektivne, ci je len pricucnuty http://dojcenie.wordpress.com/ako-dojcit/kedy-b... zvysit tvorbu mlieka mozno hlavne castym prikladanim a dojcenim, dojcenim, dojcenim. napis viac, urcite poriesime.
@danculik ahoj moja dcerka to uz prestala robit. Mala asi take obdobie. Ja som sa vyzbrojila trpezlivostou a dojcila som ju tak dlho ako chcela hoc sa len nacuckavala a odtahovala ale prostennecha som ju sa hrat a po par tyzdnoch ju to preslo. Momentalne ked cuca je prisata ale vyklada si na mna nohy a ruckami natahuje moje tricko🙂 tvoj syncek je cca taky velky ako moja mala a nad priikrmovanim neuvazuj ani nahodou. Bolo by to potom este tazsie hlavne s mnozstvom.
@beton ahoj dik za odpoved, ano dojcim ho vzdy ked si o to poziada, cize zhruba kazde dve a pol hodky, v noci ho dojcim tak zhruba 2x...ako kedy sa zobudi, vacsinou ked zaspi vecer tak sa zobudi po 5 hodinach a nakojim a zaspi...a potom sa uz zobudi po troch hodinach a nakojim a este na chvilu zaspi..ale to uz len tak sa mrvi...a nicim inym som ho neprikrmovala zatial ani nedavala nic ine , vylucne len moje materske mlieko...tak spokojny je ked ma plne brusko...len vzdy po napapani si dava do ust prstek...flasku nepozna..skusala som cumliky od vymyslu sveta, ale nic...iba jeden aj to mi sem tam iba zoberie a pocmula...a ked papka tak niekedy si len cucka ako pises, cize si myslim ze sa skor upokojuje ako papa..a niekedy pekne sa napapka...no len niekedy sa tak odtrhne od cicky ze mi ju ide vydrapnut a dost to boli...
@anaxamon ...ahoj aj tebe dakujem za odpoved....no niekedy som uz fakt zufala...lebo take mrvenie sa pri dojceni som este nezazila...a niekedy fakt neviem ci ked po napapani si da este rucku do ust, ze ci je hladny alebo len tak si chce cmulat...no tak neviem..ale skusam to redukovat na etapy..ked pije z jedneho prsnika a uz sa mrvi tak ho dam odgrgnut...a potom ho prilozim k druhemu a dam odgrgnut...a potom este ak vidim ze je nespokojny tak este raz to urobim...lenze neviem proste ...predtym papal 10 minut a bolo...a teraz mi to trva aj viac ako pol hodku...a potom o dve hodky znova...no nic nerobim len dojcim a prebalujem ...a ukladam spat....a cas na seba nula bodov..a to mam este doma jednu skolacku ktorej sa nestiham ani venovat...☹
nam sa tak prejavoval reflux 😒
@danculik moj si daval ruky po kojeni do ust kvoli tomu, ze chcel odgrgnut, resp. odvrackat. moze to suvisiet s refluxom ako pise @anicka1981. to, co popisujes vyzera na oneskoreny spustaci reflex. ked sa mu mliecko nespusti ihned, zacne byt z toho nervozny a takto reaguje - odtrhanie, plac atd. robia to aj cumlikovane deti, pretoze cmulanie cumlika im neumozni dat dost skoro najavo pocit hladu, az ked su uz veeelmi hladne a vtedy ocakavaju mliecko okamzite. teda opat suvis so spustacim reflexom. opisujes, ze celkovo je spokojny, teda hladny asi nebude. odporucala by som ti cumlik zahodit (tvoje dieta je mudre a vie, ze mu to moze narobit vela galiby pri dojceni :o))) a vyskusat stlacanie prsnika http://dojcenie.wordpress.com/ako-dojcit/stlaca... toto by malo pomoct. podla vasho dojcenia usudzujem, ze mliecka mas dost, jeho tvorbu najlepsie zvysis castejsim prikladanim. drzim palce.
@vojtech111 prosím vás ako to u vás dopadlo? Ako sa to vyriešilo? 😅 viem že je to dávno ale my mame akurát rovnaký problém

@tepka dojcit na poziadanie sa ma ..babtko nepozna hodiny, ale pouźna hlad , smad a vie to dat najavo..v podstate odpovedou na vacsinu tazkosti babatka je dojcenie...lebo dojcenie nie je len o jedle
dojcit na poziadanie znamena...nesledovat ointervaly medzi dojceniami, dat babatku prsnik vzdy ked si ho vypyta, prsnik aktivne ponukat a patri sem aj nechat dietatko vyspat /pokial nie je nejaky zavazny problem/
idealne je spat s pbabatkom..takto zachytis hned prve znamky hladu a vies ho hned nadojcit..tym padom sa ani babatko ani ty nepreberiete uplne a lahsie a hlavne rychlejsie zaspite a teda si oddychnes viac ako keby si musela vstat ist do inej izby, vybrat babatko z postielky..to by uz asi revalo medzi tym, potom ho nadojcit, pracne uspat dat do postioelky a ty do svojej..kym zaspis, lebo si sa uplne prebrala tak by bolo babo zas hore 😅
strava dojciacej matky ma byt pestra a vyvazena..v podstet mozes jest vsetko..ale take tie "problemoveô potraviny zavadzaj po jednom..rovnako ako potom prikrmy babatka http://dojcenie.wordpress.com/zivot-s-dojciatko...
flaska ..preco nie? presne..lebo moze odmietnut prsnik, lebo kazi prisatie, je zdrojom infekcie..teda nie flaska ale ten cumel na nej http://dojcenie.wordpress.com/2009/11/29/preco-...