icon

Nevládzem dojčiť

31. dec 2022

Ženky, poraďte.
Je to skoro viem, ale je to druhé dieťa a nespala som dovedna aj s tehu asi 3 roky.
Mala sa budí asi 10 - 15 krát za noc.
Podľa mňa by takto mali týrať veznov.
Nestiham zaspať, keď upadne do spánku zas je hore.
Úplne zle.
Chcela som kojiť aspoň do roka ale neviem, či to dam.
Poraďte mi prosim.
Ma dáky význam zaviesť teraz cumlík?
Žeby viedol k pomalemu odstaveniu.
Alebo skúšať fľašku a na pol roka UM?
Prosím rady okrem vydržať.
Mala som problémy so spánkom pred deťmi a teraz už mám pocit, že v mozgu si nadobro odpáli spankove centrum.
Ľúbim svoje dieťa ale fakt už neviem čo ďalej.

zbruna
31. dec 2022

Mala som tiež také náročné dieťa a problémy so spaním. Nočné kŕmenie som skončila presne keď malo dieťa 10 mesiacov, dojčila som iba počas dňa.

autor
31. dec 2022

@zbruna ako

terezka1947
31. dec 2022

Normálne zaradis do stravy UM. Trebárs na noc jednu dávku. Ty sa vyspis,aj kojit ešte budeš.

svetlonos
31. dec 2022

Ahoj,
pokojne bud v tomto egoista- v dobrom, a ber ohlad na seba. TY sa musis starat o 2 deti a byt fit pri nich. Vydrzat je blbost, pokial ti male v pohode bude reagovat na UM. Kludne daj vecer flasu. Inak su teraz take, ze si nachystas a nemusis pri tom vstavat , mas uz vsetko hotove a vychladene pri posteli 🙂
Netrap vas. Jedine ak chces medzi kojenim skus na vecer odpumpovat mlieko a daj z flase. Tym ze das UM sa nestanes horsou matkou, skor naopak. Mozno sa zlepsi kvalita vasho spanku a teda aj celkoveho zivota, budes pokojnejsia a vyrovnanejsia.
Hlavne si nenechaj od zarytych kojiciek pokazit naladu, tie hned radsej eliminuj zo svojho okolia. A vobec nikomu to nehovor. Je to vyslovene tvoja vec a nikoho ineh !!! Drzim palce, aby sa vam co najrychlejsie podarilo prejst na flasu a vhodne mlieko 🙂 My sme davali Hipp , bolo v pohode.

Neviem ako to mas ty ale ja ked som nevyspata, menim sa na furiu a jezibabu v jednom, trpezlivost 0. A za to kojenie nestoji. Pre mna bolo kokenie pohodlne, maly sa budil kazde dve hodiny a spal pri mne, takze ziadne vstavanie. Keby som mala vstavat, tiez by som to nedavala a uz vobec nie kazdych 15 minut. Stacilo mi po ockovani, ked sa budieval kazdu pol hodinu. Ja som zacala v 3 mesiacoch a skoncila nedavno v 2,3 mesiace akonahle to pre mna zacalo byt neunosne.
Svoje detu lubime vsetky, ci uz su kojene alebo piju UM. Ved co maju povedat zeny, ktore z akehokolvek dovodu kojit nemozu ? Je to ine len preto, ze maju zdravotny problem? Nie je - dieta pije to iste UM ako u matiek, ktore su zdrave!
Nech kazdy robi ako chce, vie a moze.

domka222
31. dec 2022

Môj prípad. Už tri roky som nespala v noci dlhšie ako dve hodiny v kuse 🥴 tiež sa chystám odstaviť, lebo za chvíľu odstaví mňa z toho nespania

lenkakravcova
31. dec 2022

Daj fľašku s UM do roka. Od roka už môže byt aj kravské UHT. Ja som so synom tak prešla v 9.mes. S dcérou v 6mes na UM. Neskôr potom kravské. To pili do 2r z fľašky na zaspavanie i v noci. Budili sa oveľa menej (max 3x). V noci som im doň dávala ryzovu kašu. 🙂

ivangeline
31. dec 2022

Ja to robin robim tak,ze rychlo dieta rozpapkat a potom uz len na uspatie a tuto asociaciu dojcenia so spankom uz prelomis,bud flasou ci cumlom alebo druhy rodic uspava,kt tie prsia nema.. xD

ls56
31. dec 2022

Sucitim s tebou. Az na to ze moja bude mat o par dni uz rok, tak sa chystam na odstavenie, lebo uz ozaj nevladzem. Tiez nam to zacalo ked mala tak polroka. Povedala som si ze snad do roka vydrzim. Vydrzala som, som hrda ale viac nedam. UM uz neplanujem davat.

heln
31. dec 2022

aky ma dietatko vek? pije z flase?
ja ti to poviem takto, s mojim sme mali problemy s dojcenim od zaciatku, mala som velke bradavky, on bol drobny a nevedel sa prisat, prikrmovat z flase ho zacali uz v porodnici, ze je drobny. trapili sme sa s dojcenim 4 mesiace, tiez bol hore 10 - 15 krat za noc, chcela som potiahnut dojcenie aspon do 6 mesiaca, ale ked mi nechcel vypit odsate mlieko z flase, tak som sa na to vykaslala.
teraz nemusim riesit problemy s odstavenim. takze urob tak, ako bude dobre tebe.

zbruna
31. dec 2022

S pomocou manžela - v noci k nej vstával on, keď plakala, ponúkol jej vodičku od smädu. Samozrejme hurónsky rev, ale trvalo to len dva dni, kým pochopila, že mliečko v noci sa už nekoná.

beata_k
31. dec 2022

Zienky a neprisli ste o mlieko ked ste zrusili nocne dojcenie? Trochu sa toho obavam.

zbruna
31. dec 2022

@beata_k Ja nie, pri všetkých mojich troch deťoch som ukončila nočné dojčenie cca v 10 mesiacoch, dojčila som počas dňa až do ich 2 rokov - bez problémov

beata_k
31. dec 2022

@zbruna Prosim ta a ako si potom upokojila deti? Lebo moje ked sa zobudi chce trochu pocucat a potom opat zaspi. Cumlik nema.

zajaciq
31. dec 2022

Ahoj, chcela by som ta podporit. Ja som dojcila 26 mesiacov cez den a v 8-9. mesiaci zrusila nocne kojenie, pisala som vtedy zaverecnu pracu a budenie sa kazdu polhodinu bolo za hranicou mojej unosnosti. Bolo to obdobie rastu zubkov, takmer vsetky deti sa budia velmi často po polroku, nielen to tvoje. Myslim, ze v noci som dojcila, len ked bola dcera chora a pod. Da sa to, netreba prechadzat k UM. Dcera presla na rastlinne mlieka od 2 rokov, po prekonani ABKM sme zaradili aj kravske vyrobky na ZS. Presli sme na to cumlikom (len na zaspanie, cez den ho nenosila nikdy a nemalo to neg vplyv na dojčenie), hojdanim, nespanim par noci..no a hned uz o piatej siestej rano som ju nadojcila.

svokrinjazykmonika
31. dec 2022

Skúsila si spoločné spanie s bábätkom? Môžeš po ležiačky kojiť a ja koľko krát pri tom zaspím skôr ako malá alebo sa aj sama v spánku pricucne, ani o tom neviem.

zbruna
31. dec 2022

@beata_k Ako som písala vyššie, tie dve noci vstával k dieťaťu len manžel a ponúkol len vodičku od smädu, ak bol záujem. Samozrejme rev, treba sa obrniť trpezlivosťou, štuple do uší, po dvoch nociach bol kľud. My sme už s 10-mesačným dieťaťom nespali v jednej izbe, keď sa zobudilo, išiel k nemu. V rámci zachovania vlastného zdravia som musela voliť takýto prístup. Dieťa podľa mňa už nie je počas noci hladné (ak má sýtu večeru) a má sa naučiť, že v noci sa spinká a nepapá.

beata_k
31. dec 2022

@zbruna Ale ako ho tisil? Vzal na ruky a pohojdal alebo co s nim robil?

zbruna
31. dec 2022

@beata_k Áno, ponúkol vodičku, už ho na ruky nebral, nechal ležať v postielke, pohladkal a povedal, že má spinkať. Je pravda, že aj vyvádzali, postavili sa v postielke a "zavíjali". Opäť prišiel napr. po 10 minútach, znovu ponúkol vodičku, uložil, pohladkal a odišiel. Trvalo to takto max. 2 noci, ale potom už bol kľud, zistili decká, že mlieko nebude a aj to spanie/zobúdzanie sa krásne upravilo.

zorkahorka
31. dec 2022

Ake je babo stare? Ja by som na noc zaviedla najprv cumel. Vela kojenych deti ma cumel... lebo ono nie je hladne ani smadne.ono sa potrebuje ukludnit,aby mohlo zaspat a zaspava na prsniku

sella38
31. dec 2022

Ja ti napisem iba jedno. Starsieho som dojcila mesiac. Strasne vycitky svedomia ma zozierali a prisahala som si, ze dalsie dieta zvladnem dlhsie. Dojcila som ho 3,5 roka! Starsi je zdravy, mladsi vsetky mozne aj nemozne alergie a imunita 0.0prd, niet choroba,ktoru by nechytil. Ak to nepojde,nemaj vycitky svedomia, tvoje zdravie je tiez dolezite. Viem co prezivas, nespala som 3.5 roka pre kojenie, velakrat som bola ako choduaca mrtvola, spal so mnou, ale kym som ho neodstavila, nevedela som,co je to neprerusovany spanok viac ako hodinu.

siska53
31. dec 2022

@beata_k moj maly sa od 3.m.nebudil.. a normalne som ho dojcila.. dcera sa budila v noci budila len raz, po roku vobec a v oboch pripadoch sa moje prsia prisposobili a tvorili mlieko vtedy, ked bolo treba.

siska53
31. dec 2022

A spava s tebou alebo ju zakazdym prenasas? Ked sa zobudi, reagujes az na revanie alebo hned, ako sa zacne mrvit??

autor
31. dec 2022

Ma 10 m.
Snažím sa najskôr utíšiť, až keď nezaberá, tak prso.

patusss
31. dec 2022

Akoby som čítala o sebe. Presne v 10 mesiacoch som s kojením prestala a zrazu dieťa spí pooodstatne lepšie (hore 1-3x okrem zubov a chorôb). Mrzí ma, že sa mi to nepodarilo skôr. Spánok je primárna biologická potreba, mysli na to....

ls56
31. dec 2022

To do roka už vydržíš… zbytočne s tym sekať teraz a učiť na UM.. v roku prestať kojiť a UM už nedavať a davať len pestru,zdravu stravu…