icon

Nová odsávačka a postup na zber a uskladnenie materského mlieka

27. mar 2025

Ahojte , mám na ceste prvú odsávačku ( ručnú, medela) ktorú chcem na občasné odsávanie. V nedeľu potrebujem vybehnúť na jednu akciu, preto sa chcem spýtať...dnes má odsávačka prísť, to ju mám celú vyvarit? Alebo stačí dať do myčky na 55st.? Vôbec netuším...
A teraz otázka, mliečko chcem zbierať v priebehu 24h...v sobotu nakojím a z druhého prsníka odstriekam. Alebo ako nato? Predpokladám že na jedno odstriekania nedám 50 ml...ale môžem odstriekat počas soboty a stále dolievat? Mám len jednu fľašku...keď odstriekam( všetko ide stále fo jednej a tej istej fľašky)...zvyšok rozoberiem opláchnem vodou z vodovodu a potom znova zložím a odstriekane mliečko môže ísť k tým predošlým dávkam? Chcela by som nechať fľašku cca 150 ml.na kŕmenie v nedeľu okolo 18h bábätku, ktoré bude mať 3 mesiace. Prosím poraďte aj ako s čistením novej odsávačky...máme ináč tvrdú vodu cumlík čo dávam príležitostne je po vyvarení akoby oblepeny bielym. ... Ďakujem.❤️ 😘 ❤️

anavixy
27. mar 2025

Odsavacku by som do umyvacky nedavala, normalne ju vyvar alebo prelej vriacou vodou. Odsate mm mozes zbierat 24 h, ale musis zlievat len mlieka rovnakej teploty, takze aj nove odsate musis najprv v inej nadobe schladit a az potom zliat dokopy so starsim. Na odsate mlieko sa daju kupit aj sacky. Uz si davala dietatu pit z flase? Lebo nie kazde dojcene dieta to zvladne, tak potom aby ste mali pripravenu alternativu. Najdi si na ig profil vasa laktacna konzultantka, najdes tam vsetky potrebne informacie.

autor
27. mar 2025

@anavixy v tej Safe idú aj 4 sáčky na mrazenie mlieka...keď príde stačí preliať horúcou vodou zvnútra,nechať chvíľku a vyliat a potom do neho robiť zver napríklad? Jedno bude v chladničke už studené a do druhého prelejem nové, dám do chladničky a potom obe spojím keď sa to druhé vychladí? Celkom veda, každý chvíľku tu mám kuriéra s odsávačkou.
PS: nie dieťa nie je zvyknuté na fľašu, spolieham sa nato, že hlad a smäd budú silnejšie a vypije to...skúsim dnes odstriekať a manžel bude cvičiť, ako nato .😃👍

autor
27. mar 2025

@anavixy malo byť v tej sade

anavixy
27. mar 2025

Urcite vyskusajte tu flasu dopredu, nech nepanikari muz potom 🤭 a sacky nemusi prelievat, myslim, ze by si ich tym aj znicila, ony by mali byt sterilne, tam len nalejes mm a tak ako si pisala, nalejes, schladis, zlejes dokopy.

autor
27. mar 2025

@anavixy presne to som chcela vedieť, či treba sáčky nejako riešiť...ja všade vidím len mikróby, najradšej by som aspoň kojeneckou vodou ich preliala. 😃