Očkovali ste Hexu a Prevenar s časovým odstupom?

iwesska
4. júl 2014

Maminy, chcem sa opytat, ci ste tu niektore, ktore ste neockovali naraz tieto dve vakciny, ale ste si tieto ockovania rozdelili. Raz do jednej nohy, neskor do druhej. Aky bol ten casovy odstup medzi vakcinami? Ja som citala ze by mal byt 7-14 dni, nasa Dr. mi tvrdi, ze minimalne mesiac, takze jeden mesiac zaockuju jedno, potom druhe a potom odstup od kazdeho ockovania podla schemy 3 mesiace. Vdaka za vase skusenosti.
K otazke, preco chcem oddelit vakciny...kvoli lepsiemu odsledovaniu neziaducich ucinkov a mensej jednorazovej zatazi pre organizmus.

hradnapani
4. júl 2014

@iwesska nasa hovorila ze tyzden staci. Ja som si vydupala dva tyzdne, takze keby mi povedala mesiac, ja by som to brala 🙂

iwesska
autor
4. júl 2014

@hradnapani Ako ja nie som proti, len mi je cudne, ze najprv nevadi, ked sa pichnu obe naraz a zrazu uz musi byt odstup min. mesiac. Ze preco vlastne. Ze potom budeme musiet chodit kazdy mesiac na poradne. Hovorim, ze a nech 🙂

maminuska
4. júl 2014

@iwesska ja mám takuto schému : 1 .hexa - za 6 týždnov 2.Hexa za 6 týdžnov 1.Prevenar a znova za 6 týždnov 2.Prevenar.
Určil mi to lekár keď som ho požiadala o rozdelenie.

hradnapani
4. júl 2014

@iwesska ha, no pekna motanica 😉 ale myslim, ze jednoznacne odpovede necakajme.

iwesska
autor
4. júl 2014

@maminuska No este lepsie...kazdy podla seba 🙂

ushuaia
4. júl 2014

@iwesska ja zijem mimo EU, dcera ma franc. obcianstvo, podla franc. kedze spada do EU, je ako na SK, moze sa ockovat o 2 ho mesiaca, kdezto tu kde zijeme odporucaju az kol 2 roku, vsetky ockovania mame...Tiez som sa zaujimala o Pneumokoka, dr mi povedala ze kludne staci neskor...

mammaroma
4. júl 2014

@iwesska
Nám jedna naša známa pediatrička, ktorá je aj infektológ, doporučila odstup aspoň týždeň, naša Dr. nám dala termín po dvoch týždňoch.

jamabe
4. júl 2014

Prvé dve očkovania naša malá dostala spolu, mala po druhom raze silné opuchy nožičiek v mieste vpichu, bolestivé, teploty a tak, tak som požiadala o rozdelenie a dostala 3. dávku - hexu a prevenar s odstupom 1 mesiaca a vôbec žiadne problémy! Žiaden opuch, bolesť, nič.

iwesska
autor
4. júl 2014

@jamabe Super, tak toto je asi najlepsia sprava aku som pocula - citala - teda hlavne to, ze to rozdelenie pomohlo. Dufam ze to tak bude aj u nas.

gr
4. júl 2014

@iwesska Ahoj, synova pediatricka ockuje s odstupom jedneho mesiaca.

iwesska
autor
4. júl 2014

@gr No tak aspon nejaka zhoda tu je - takze 3 Dr. ockovali s odstupom jedneho mesiaca, takze to bude asi tak najlepsie. Mame taku pedantnu Dr. tak som len chcela vediet, ci nie je az prilis opatrna, ale vidim ze je to ok.

gr
5. júl 2014

@iwesska Raz sa nam stalo, ze syn bol prechladnuty, potom boli Vianoce, tak sme mali jedno preockovanie posunute skoro o 2 mesiace. To mi napada asi ako jedina nevyhoda mesacneho odstupu, lebo tusim tie ockovania treba stihnut v nejakom case a ked sa z nejakeho dovodu nemoze ockovat, cele sa to potom natahuje.

adamar
5. júl 2014

@iwesska my sme mali casovy rozostup 2tyzdne,moj maly mal.prvu davku ked mal 10 mesiacov.Dalsie "kolo" sme dali naraz pichnut,nemal nastastie ziadnu reakciu a dr. nam uz tretiu davku zrusil,ze tu nebudeme pichat

bocianka123
6. júl 2014

@iwesska ahoj, môj dostal s 2-týždňovým odstupom, ale synflorix... iba dve dávky, tretiu nemusel už dostať. zhrnutie: hexa 3x a synflorix 2x - s dvojtýždňovým odstupom medzi hexou a synflorixom.

dejna20
6. júl 2014

My sme 2hexu rozdelili, prevenar mal ist 6t po ale natiahlo sa to na dlhsie. Tretie dame spolu v oktobri, takze to budu aj 3mesiace po.
Inak po hexe mal aj teplotu aj hrcku na nozke, po prevenare nic.