Odsávanie mlieka (predčasniatko)

parcelka
17. dec 2022

Ahojte, mam predcasniatko (je v inkubatore a bude asi dalsie 2mesiace). Odsavam si doma mlieko, kazde cca 4h, mlieka mam zatial dosť. Som po cesarskym 5dni a odssajem za 20min cca 90- 110ml.
Mam elektrickú odsavacku Medela, flasky na odsate mlieko dostavam z nemocnici.
Co by ste mi este odporucali dokupit aby som to mala lahsie? Sterilizator ma zmysel alebo staci hrniec? Co sa vam vsetko zislo ked ste nekojili ale museli ste odsavat mlieko?
Vopred velmi pekne dakujem za kazdy tip 🤗

dadka128
17. dec 2022

@parcelka iba odsávačka no a co som si dokupila bolo poháriky vrecká na mliečko..
Ostatné je zbytočnosť.

veronikaszabova
17. dec 2022

@parcelka odsavala som 6m kazde 3h. Mala som len odsavacku a saciky na mlieko na mrazenie. Nic ine nebolo treba.

bluemoon24
17. dec 2022

@parcelka hrnec staci, ale teda sterilizator byl za me velka pomoc.

ildiko36
17. dec 2022

@parcelka odsavať kazde 3hod, na podpru mlieka senovku grecku + benedik lelarsk 3x 2kusy z oboch ,+ osilococcum ch5 homeopatikum, 3x 6guliciek pod jazyk, zvýšiť príjem tekutin..
Inak velmi pomaha na tvorbu mlieka dať variť rižove víno s nhedím cukrom a do toho dat vajíčka, chutí to odporne ale sa zvíší tvorbu mlieka.
Ja som spravila to vino s cukrom a zvlast vajička, v bruchu sa to zmieša 😅

erika212
17. dec 2022

Tiež som mala malého v inkubatore 😔. Žiaľ ani potom sa nedokázal prisat. Bol hypotonik. 7,5 mesiaca som každé 3 hodiny odsávala a aj v noci 💪💪. Bolo to brutál ťažké. Ale určite bola pre mňa pomoc sterilizátor. Odsávačku som mala jednu elektrickú a zakrátko som si kúpila ešte jednu takú istú. Odsávala som obidve prsia naraz a bolo to mega veľa usetreneho casu. Samozrejmost sáčky na mrazenie. A ešte lanolin na bradavky. Z častého odsávania som sem tam mala podráždené bradavky. Takže to tiež odporúčam.

anna771100
17. dec 2022

Ja som dlho odsávala. Dieťa v inkubatore. Ja by som odporučila kúpiť medelu na obe prsia naraz. Usetrí kopu času a odsaješ viac mlieka, keď odsávaš naraz. Ja má aj medela podprsenku na odsávanie. Tiež super vec. Máš voľné ruky. Nasadiť senovku a benedikt lekársky. Odsávať každé 3 hodiny obe prsia ,,doprázdna". V noci stačí 1x, aj spánok je dôležitý. Ja som mala odsávacku medela freestyle, čo som nemusela byť ani pri zástrčke. Dala som si si tú podprsenku, odsávačku pripla na seba a mohla som variť pohybovať sa popri odsávaní s voľnými rukami. Freestyle je teraz ale riadne drahá. Možno keby si do swing dala baterky... Alebo ak máš kopu voľného času, tak sedieť pri zástrčke...
Tiež je super odsávačka Haaka. Ako doplnok na podporu tvorby, ja som si ju nasadila napr. keď som šla autom (aj keď som šoférovala) a mi to pekne odsalo. Ale zas nie je to náhrada riadnej odsávačky. Ja som si tam priviazala šnúrku a okolo krku, aby som nepooblievala vsetko naokolo, keby mi vypadla 😀

lubkovaandrejka
18. dec 2022

@parcelka Zdravim 🙂 sterilizator je velka pomoc,ja osobne mam BAYBY,stal cca 28eur,vojde tam 5-6 flasticiek, urcite sa Vam doma zijde aj ohrievacka flias, ja mam elektricku LOVI 4v1, tam si nastavite teplotu na 40 stupnov a na taku vam mlieko za par minut ohreje, pptom sa mi zisli zavaraninove flasticky na uskladnenie mliekq v chladnice, naplaste multi-mum compresses na bolestive bradavky - lanolin bol tiez fajn,vyuzivala som od zaciatku,ale potom som presla na krem Dr.hoj - prsia hoj, ktory vyzdrzi podstatne dlhsie a pomer cenavykon je tiez lepsia aaspon sa to da odprat z oblecenia,kdezto z cisteho lanolinu ostali dost flaky na obleceni, ked som sa o nievo obtrela. Na zvysenie tvorby mi zas pomohli sacky Mamahelp, su sice drahsie,ale po 3-4 vreckach bola tvorba podstatne vyssia a zvysok balenia ostalo na horsie casy. Kazdopadne,kazdemu zabera a vyhovuje nieco ine. Co sa tyka odsavacky, baby dobre radia ,ze velni dobra odsavacka je na obe prsia naraz,fakt to setri kopec casu. Ja mam lansinoh , ta nebola extra draha v zlave vysla cca 130eur a neviem si vynachvalit.Drzim palce 🙂 a babu prajem vela zdravicka.