Odstriekavanie kolostra pomôže rozbehnúť mlieko?
Ahojte, pomoze mi ľahšie po pôrode rozbehnúť mlieko, keď si od 30tt budem odstriekavať kolostrum?
Ďakujem za každú radu
Nie, rozbehnúť mlieko pomôže kontakt koža na kožu a časté prikaldanie bábätka na prsník.
Tým že si teraz budeš odstriekavať mlieko je možné že si spustíš kontrakcie, bábätko sa narodí nezrelé a predčasne. V 30 tt je veľmi skoro, o tomto by som uvažovala možno až okolo 38tt kedy sa bábo považuje za donosené
Od 36.tt!! V ziadnom pripade nie od 30., to si kde citala? A nie, absolutne nic to nepomoze s rozbehnutim mlieka, kolostrum sa zbiera pri planovanej sekcii, ked ma matka GDM, ked vies, ze to dieta bude potrebovat, resp. moze mu to pomoct. S rozbehnutim dojcenia ti pomoze len a jedine dobre prisatie babatka, kontakt koza na kozu a dobra priprava, teda namiesto vytlacania kolostra radsej cerpaj informacie o dojceni, polohach, technike dojcenia, rozoznavani znamok hladu atd… odporucam sledovat na instagrame profily vasa laktacna konzultantka, lipirea blog, patricia laktacna konzultantka. 🍀
Nie, toto určite ešte nerob. Môžu sa ti spustit kontrakcie a predčasný pôrod.
Pane Bože, to vážne? Po pôrode bude všetko fungovať ako ma. Bez ohľadu na to, či si čítala ba akom webe...
@martinka13 nič som nečitala na žiadnom webe. Je to moje druhé tehotenstvo, pri prvom sa mi mlieko spustilo až mesiac po pôrode , keď sa malý nevedel prisať a tým pádom som mala malo mlieka. Teraz mám mokré každé tričko , nosím už vlozky do podprsenky , tak sa pytam, či môžem alebo nie… nie že to už robím
Nepomoze, vsetko pride, ako ma, ked bude pri tebe babo, lebo za spustenie mlieka vdacis oxytocinu, nie odsavacke.

Ahoj, nrblazni, je to velmi skoro! Mne v 36 tyzdni dali v nemocnici tento set na odsavanie kolostra. Mala som tehu cukrovku. Nedarilo sa mi odsat a teda som to nechala tak.
V 30 tt je skutocne priskoro a ak to xhces len koli spusteniu mlieka, kup si radsej odsavacku.
Ja som zacala hned druhy den po pôrode odsavat - jasne ze nic netieklo ale pomohla mi ta pumpa potom rucne vytlacit kolostrum. A takto som pumpovala kazde 3 hodiny. Prvy dento bola boeda, druhy sompouzivala uz len pumpu na kolostrum a pekne po kvapkach sa zbieralo. Po kolostre som pumpovala uz mlieko.
Pokial vsak mas indikaciu na predcasny porod, tak kludne to kolostrum mozes odsavat aj tetaz uz.