Parloder a zastavenie laktácie

slavka030
14. okt 2014

Ahojte, chcem sa spytat a poradit. Lekar mi predpisal parloder na zastavenie laktacie, 2 krat denne, no nic ine mu k tomu nepovedal. Jeden prsnik je celkom ok, druhy som mala priserne tvrdy a naliaty, a kedze som prekonala uz jeden zapal prsnika, mam z neho obavu, tak som si trochu mlieka odstriekala, no neviem ci som urobila dobre. Lieky som zatial uzila iba dnes. Viete mi nieco poradit, mimo tych liekov, co by mi este mohlo pomoct? Vdaka.

miku1
15. okt 2014

@slavka030 Lieky, ktoré ti lekár dal, síce nepoznám, ale ja som brala homeopatiká Ricinus comunis 30CH. Brala som ich 7 dní, 3x denne po 5 guličiek. Mlieko som si priebežne odsávala, inak sa môžu prsníky zapáliť. Takže určite odsávaj. Ono sa ti tvoriť ešte bude, ale nie v takom množstve ako keď ti vypilo mliečko bábo. Ja som odstavila malú pred 8 dňami. Večer ešte niečo odsajem, ale inak ich mám v pohode. Po prvej dcérke som brala tie homeopatiká 3 dni, a mlieko bolo preč, teraz po druhej to trvá trošku dlhšie.

slavka030
autor
15. okt 2014

Tak ja si po troske odstriekavam.zapal som uz mala, nechcela by som to znova zazit. A odsavat satrichu obavam, aby sa mi zas nezacalo vela tvorit. Dala som si cez prsia aj elasticky obväz, neviem ci to pomoze, ci nie. Myslis si, ze mozem kludne odsavat? A ked tak uplne vysat prsnik, alebo len aby som mala pocit pohodlia?

sosanna88
15. okt 2014

@slavka030 v prvom rade je to parlodel 🙂
takze uzivaj ako kazal lekar a plus obviaz si prsia nasilno-samozrejme aby ti nevyrazilo dych 🙂 obväzom,satkou, salom..niecim co mas doma ale napevno. doslova aby boli stlacene.
lepsie je neodsavat, lebo prave tym stimulujes tvorbu mlieka, ale ak by si vyslovene citila, ze ti v nich pulzuje, ze tam toho mas moc, tak odsaj...mozno prve dni este odsajes, ale potom uz by to malo ustupovat tak aby si nemusela odsat...
takze takto 🙂 a popripade skus ladovy obklad tak navecer..ak to znesies..

slavka030
autor
15. okt 2014

Baby, dakujem. Skusam, dala som si aj taku jemne studenu sprchu na prsia, plus som si ich obviazala, snzim sa rozmasirovat hrce. A dnes som si musela raz odsat, lwbo sa to nedalo,. A teraz sibudem musiet aspon trochu odstriekat. Dufam, ze sa nezapalia. Pri tom stahovani ibväzom, ako dlho ti trvali, kym sa ti to ustalilo?

manulka209
19. okt 2014

Ja som prave po 15 dnoch dobrala Parlodel. Prsia sa mi prve dni naliali, ale neodstriekavala som (mne radili neodstriekavat), len pri sprchovani mi tieklo trochu mlieko same. Stahovala som elastickym obvazom alebo tesnou podprsenkou, den aj noc. Popri tom malo tekutin a salviovy caj. Po par dnoch sa prsia zacali zmensovat.