icon

Plne dojčený novorodenec máličko priberá

12. dec 2022

Ahojte , našla som len staré diskusie.. je tu nejaká mamička čo mala problém s tým že bábo malo priberalo prvé týždne po pôrode? Ako ste to riešili? Upravilo sa to postupne? My máme takýto problém , plne kojene dieťa a za 2 týždne okolo 100g navyše len. Dosť sa bojím ešte som sa s tým nestretla.. neviem či stačí to moje mlieko, dieťa je spokojné spí pekne cika aj kaká dosť viackrát denne. Nerozumiem prečo ta váha stojí... Ďakujem za každé slovo

Strana
z3
tulipanicek
14. dec 2022

Ahoj. Napis mi správu 🙂 Laktacnu by som volala. To že sa pekne prisaje a aj taha neznamená, že je babo aj správne prisate. Dôsledkom môže byt menej mlieka napr časom.
Ako často dojcis? Na požiadanie? Alebo v nejakom intervale zvyknes?
Koľko má reálne pocikanych plienok (nie že trosku ciknute ale reálne že vieš že dobre cikalo babo)?
Čo zvyknes jest ty?

kvietocek87
14. dec 2022

@aknamorka22 tak ja neviem, niekde som čítala, že je len mizivé percento žien, ktoré majú ozajstné problémy s tvorbou mlieka.Vsak ono sa už začína tvoriť v tehotenstve vplyvom hormónov.

aknamorka22
14. dec 2022

@kvietocek87 a ja som niekde čítala, že je len mizivé percento žien, ktoré dokážu pochopiť, že keď to nejde, tak to nejde a dieťaťu sa nic nestane keď bude na UM. Niekedy sa môžeš aj na hlavu postaviť a nejde to proste 🙂

tulipanicek
14. dec 2022

Ak dieťaťu ide malo mlieka, často na prsníku zaspávajú 🤷‍♀️ Predovšetkým ak majú zltacku.
A čítam ďalej čo píšeš. Je hlúposť že musíš mat dosť mlieka. Presne viem o com hovorím.. Hlavne podľa seba. Fakt ak chceš, napis mi

autor
14. dec 2022

@tulipanicek ďakujem vám baby aj tebe za komenty, hej už som prišla na to kde je problém ako píšeš.... Nemám dosť mlieka veru , začala som odsavat pravidelne aby vidím koľko mi vyjde a zakaždým len 40ml jediné po noci ráno sa podarí 80-100ml Max... Musela som ozaj použiť to um vypije už 80ml na jedno jedenie, dr povedala to isté včera že žltačka že je slabá nevladze tak ťahať tak zaspí aj keď není sýta ona si trochu cucla od smädu vždy núdzový režim úplne a zaspala. Mno ale dnes druhý deň dokrmujem cuduj sa svete váha z 3190 skočila za 2 dní na 3300 😏 a uz taká ospala není už aj v noci si pýtala po 3hod čo inak spala aj 6,7hod keby nebudim na jedlo. Užívam aj homeopatika na kojenie , aj matysaka som pila zopár flias doslova, aj Benedikt a senovku jem aj čaj na kojenie a mlieka je malo a samozrejme ako som dala um z fľaše jej satie na mne je na bode mrazu ako sa dalo čakať že fľaška je zadarmo tak nebude robiť.... Pre mňa je však podstatne že začala priberať a jesť normálne a že je zdravá a všetko je ok len teda bola hladná 🤦 nikdy by som neverila že hladné dieťa spí a nereve jak pavian. Možno táto diskusia niekomu pomôže dobuducna keby je podobný problém..

Strana
z3