Aké látkové plienky pre novorodenca?

arana2
10. jan 2017

Ahojte, budeme mat babatko a chcela by som pouzivat latkove plienky. Je tu nejaka mamicka,ktora by mi poradila,ake latkove plienky si mam kupit(jeviac druhov),kolko priblizne kusov je tak optimalne,a asi kolko eur stoji priblizne jedna taka plienka ( videla som aj za 5e a aj za 15e)
Dakujem pekne

huahua
10. jan 2017

Skus sa pridať do skupiny Latkovkarky, nájdeš tam vela info,aj poradia co kde a ako.🙂

martina772
10. jan 2017

Ja som kupovala tu na koníku v bazáre kasilasicke štvorcové plienky zo 50-60 kusov, dala som ich do práčky na vývarku a boli ako nové, jedna ma vyšla cca 0,70 centov.

arana2
autor
10. jan 2017

A stvorcove plienky su lepsie ako tie klasicke lastkove plienky?myslim ze vyzera ako plienka 🙂

mimac
10. jan 2017

@arana2 ja som látkovala 2 roky a neľutujem. na začiatok aby si sa vôbec oboznámila a zistila, či to budeš robiť ti stačí kúpiť si 40 kusov obyčajných bavlnených štvorcových látok ako používali naše maminky a na to 5 kusov nepremokavých vrchných nohavičiek ktoré sa dajú nastaviť na veľkosť S,M,L. pozri môj album. ako sa skladá štvorcová látková plienka nájdeš na nete, na kakaničky som používala na vrch poskladanej látkovej plienky vkladačku z flísu, opláchneš pod studenou vodou a dáš prať spolu s látkovou plienkou...

zdena12345
10. jan 2017

mi sme davali latkove pri dvoch detoch, prvy do roka a druhy asi do 8m.
Pre mna uplne najjednoduchsia a najlepsia a zaroven aj najlacnejsia volba boli obycajne stvorcove latkove plienky (60ks asi treba) a 3 vrchne nepremokave nohavicky (ja som mala jedny malicke a potom 2 co sa nadstavuje velkost).
Vyhody spocivaju v tom. Plienok mas vlastne vela a zaberaju malo miesta v pracke v porovnani s tymi velkymi co su akoze hrube gatky. Nemusis tak casto prat a operes ich vela naraz (ja som prala za 2 dni), rychlo uschnu. Vrchne nohavicky som vzdy vecer premachala v rukach a za chvilu su suche.
Nasi chlapci museli byt prebaleny za kazde pocikanie, takze sa prebalovali ozaj casto. Su deti, co v tej plienke vydrzia aj pocikanej, tak ich mozno tak moc za den neminu. Ale nam na den vyslo asi tych 20.

arana2
autor
10. jan 2017

A oni sa vykakaju do tej stvorcovej plienky ci mam davam este aj tu flisovu vlozku ?..ako mam s tymi okakanymi narabat ?len hodit do kosa na plienky a za da dni oprat ? Alebo prepierate najprv v rukach? ...ci to nebude v tom kosi trochu smrdiet?dakujem 🙂

zdena12345
11. jan 2017

@arana2 ja som tam nedaval vobec nic dalsie. Tu stvorcovu plienku som dala napol a este priecne 2x napol a vznikol obdlznik a ten sup medzi nohy. Ani som nerobila ziadne sklady... Takto som mala narobene obdlzniky hned ked uschli plienky a pri prebalovani som uz len pouzila.
Plienku po pokakani som jednoducho zaprala v umyvadle a supla do vedra co sa da zavret, tam som davala vsetky plienky aby nesmrdeli. Zo zaciatku som mala vo vedre aj vodu, ale s tym som casom prestala. Ono to zalezi aj ako casto dieta kaka. Nam to prave vyslo, ze tych okakanych plienok tak moc nebolo. Prvy syn maval silne koliky a u toho sme pouzivali rektalnu rurku. Vykakal sa pri tom, takze plienky boli suche a asi po pol roku kakal na serblik. Ked aj nahodu islo do plienky, to mliecne som zaprala a ked uz jedol tuhu stravu, tak to bolo vacsinou tuhe (pokial nebola hnacka) a dalo sa to len vyklepat do wc a na plienke neostalo skoro nic.
Druhy syn kakal mliecne raz za 3-5 dni, takze to tiez nebol problem.
Existuju nejake vkladacky, no nemam skusenost. Pocula som aj o nejakych obruskoch... no pride mi to vsetko ako strata toho uzitocneho na latkovych plienkach a to, ze ritka je krasne v suchu v cistej bavlnke. Ziadne zapareniny, zacervenane. Ritka jemnucka suchucka.

martina772
11. jan 2017

U nás presne tak ako píše Zdena. Len ešte by som napísala, že na noc a kdekoľvek na vonku používam jednorazové.

alicka850
11. jan 2017

Pridaj sa do skupiny latkovkarky, tam najdes vsetko potrebne ☺ Ja latkujem uz dva roky a vsetko p plienkach som sa naucila v tejto skupine ☺

mimac
11. jan 2017

@arana2 v uzavretom kýbliku ti nič nebude smrdieť, mne ani raz muž nepovedal, že mu to v kúpelke smrdí. Neprepierala som v rukách. Jednoducho som okakanú plienku iba osprchla aby najväčšia kakanička zišla dolu a hodila som to do kýblika s studenou vodou, keď som mala kýblik plný (cca30plienok)tak som to na 95stupňov vyprala. Ocikané som v lete ani neprala iba som ich vypláchala vo vode a zavesila, oprala som ich tak raz za týždeň.

mirkatb
11. jan 2017

@arana2 my sme používali klasické štvorcové plienky, tuším ich bolo 80 kusov, niektoré boli trocha menšie70x70 (pre najmenšie bábätka) a väčšie 80x80. Do 4 mesiacov som dávala 2 látkové plienky s ortopedickými nohavičkami, potom už len 1 plienku a na to nepremokavé pul nohavičky - tých asi 5 kusov, najlepšie sú tie na patentky, ktoré sa dajú upraviť, tak ako rastie bábätko , čiže sú jednoveľkostné. Na štvorcové plienky som dávala aj separačné plienky - to sú také obrúsky, ktoré zachytia stolicu a môžeš ich po použítí vyhodiť. Plienky som zo začiatku vyvávarala, vyprala a vyžehlila, neskôr som prala na 95 stupňov a žehlila. No a prala som každý druhý deň.

zaneprazdnena_mama
27. jan 2017

Skúste pozrieť článok, ako sa nedať napáliť pri kúpe látkových plienok: http://www.zaneprazdnena-mama.eu/news/ako-sa-ne...

cwrlik
4. máj 2017

Ahojte, predavam svoju vybavu latkovych plienok, ak by mal niekto zaujem:
https://www.modrykonik.sk/market/plienky/lehbu3...

ivakri
Odpoveď bola odstránená
Zobraz