Pomáha Senovka a Benedikt pri tvorbe mlieka?
Senovka a Benedikt - pomohli vam na rozbehnutie mliecka? Ci su to len vyhodene peniaze?
Pri dcére áno, pri synovi nie 🤷🏻♀️ a to som bola už 'skúsená' a poznala rôzne finty. Pri dcére sa mi mlieko lialo, nestíhala piť. Syna som musela dokrmovať..
Nie
Nepomohli
Nie. Pomoze ti ak sa zmieris sama so sebou, ze co bude, to bude... je ok aj kojit ak sa da a je ok aj davat UM. Hlavne, ze babo je napapane ☺️
@sandrita_v áno pomohli
Nie
@sandrita_v mne áno, ale na začiatku to boli dosť vysoké dávky. Postupne som ich znižovala, až som ich vysadila úplne.
@sandrita_v nepomohli.
@sandrita_v Absolutne nie.
Ano, pomohli. Ale brala som obrovske dávky, podla mamila.sk. Tam odpprucali Trioherb 9 kapsúl denne. Pomohlo.
Brala som vysoké dávky a nepomohlo
@sandrita_v nepomohlo. Reálne mi pomáha jedine často prikladať a dojčiť často v noci. A to som skúsila senovku, benedikt, pestrec mariánsky, Ricinus communis, Vineu, Matyšáka...
Pozor,pretoze sa tymi bylinkami v podstate musis predavkovat,aby mali ten vedlajsi ucinok-zvysenu tvorbu mlieka..za dalsie,treba ich brat dlhodobo,co bylinky nie je vhodne..dalej psychika-je dost mozne,ze ak zaberu,nebudes sa vediet z nich "vyhrabat",pretoze sa moze stat,ze v hlave budes stale riesit,ci bez nich mas dost mliecka alebo nie..stava sa,ze zena za tymi bylinkami az smrdi (neziaduci ucinok predavkovania),takze moze smrdiet aj babatku,a takisto moze mliecko zmenit chut,a tym padom moze babo zacat odmietat mliecko...vacsina zien toto nevie,preto potom zacnu navysovat davku a krutia sa v jednom kolotoci..
Zaklad dobre tvorby mlieka je kontakt koza na kozu,ak sa da,tak aj nonstop-satka/nosic..spanie spolu,prikladat fakt na kazde jedno zamrncanie,nechat babo spat na sebe koza na kozu aspon niektory spanok cez den..ak je babo pri zdroji,castejsie a lepsie sa dojci,a tym padom sa zvysuje tvorba..no a nocne dojcenie je tiez dolezite,pretoze v noci sa vylucuje najviac prolaktinu...drzim palce ❤️
Úprimne, keď som uvidela, v akom množstve by som si to mala dávkovať a potom takto predávkovaná tým nepriamo kŕmiť dieťa, plus navyše čo by to stálo, tak som si povedala, že TU sme sa zastavili a stačilo, niečo, na čo sedí slovo "prirodzené" takto nevyzerá. Čiže ja som do toho ani nešla.
Zbytocne vyhodne peniaze. Bud mlieko mas alebo nemas..0vplyvnuju to hormony.
@sandrita_ja som ich brala,plus čaj na dojcenie na raňajky,poobede caro,pila veľa vody a v noci veľa dojcila a rozbehlo sa to tak,že som mala až nadprodukciu,čo nie je dobre,takže som ich vysadila a mliecko sa ustálilo. Na rozbeh pomohla táto kombinácia,ale asi závisí aj od jednotlivca. Držím palce nech sa podarí dojcit 🙂
@sandrita_v nepomohli. A to som ich brala dlhodobo, vo vysokych davkach. (Aj matysaka, aj vela tekutin, aj ciernu mletu rascu, fuj...) Akurat som smrdela ako kopa sena. Dojcenie mi zachranilo az upratanie si veci v hlave a uvedomenie si, ze presne tolko mlieka, kolko mam, babatku staci
@sandrita_v Základom je zvýšiť príjem tekutin-voda,čaj,polievky.Pit,piť a pit.A tiež kvalitná a pestrá strava,aby mala mamička silu a energiu.A kontakt s dieťatkom koža na kožu.Prikladat dieťatko tak často ako chce.Dolezite je aj nájsť si vhodnú a pohodlnú polohu pri dojčení,aby ste si to užívali obaja-ty aj bábo.Drzim palce.
@sandrita_v vobec nepomohli
Ja som ich vysadila zo dňa na deň a nevidela som žiadny rozdiel...

Nepomohli