Pomôže umelé mlieko namiesto dojčenia pri bolení bruška?
Ahojte maminky,
chcem sa opýtať, synček má od narodenia bolesti bruška, masírujeme, kvapky dávame, dávam si pozor na stravu.... no všetko čo štandardne pomáha na bolesť bruška skúšame, ale už mal 4 mesiace a trošku sa polepšilo, ale bruško bolieva naďalej. Mám kúpené probiotiká, ešte tie som myslela že by mohli pomôcť, dnes mu ich skúsim podať. Momentálne som v stave keď rozmýšľam, či by nebol spokojnejší keby papal UM... Prvé dve detičky som plne dojčila každé 17 mesiacov takže s dojčením už mám bohaté skúsenosti, a prekonali sme rôzne problémy-od ragád, bolesť bruška a podobne ale po treťom mesiaci bolo všetko v poriadku. Synček priberá pekne, ale bruško nás stále trápi, niekedy hneď po napapaní, alebo neskôr, bublinkuje mu v brušku, budí ho to aj zo spania- keď sa vykaká tak je spokojný a potom znova... Nemôže mu niečo vadiť na tom mojom mliečku? Stalo sa vám že detičky boli spokojnejšie po UM?
nemyslim si, um je predsa len umele a casto zapeka a podobne. skus vysadit mliecne vyrobky zo stravy, to niekedy robi sarapatu, inak malokedy strava matky sposobuje realne problemy u babatka, aj ked vylucit uplne sa to neda.
Ked si nesleduješ stravu, tak to môže byť aj tým. Pozri si, na čo si máš dávať pozor a skúšaj - bez strukovín, citrusov, kapusta, kel čo viem tak zhruba. Malý ešte môže mať akoby lenivé črevá, neviem ako to presne nazvať, na spôsob spomaleného trávenia.
Neprestaňte. Vyskúšajte vysadiť ešte tie mliečne výrobky a určite dajte probiotiká🙂
O chvíľku mu tie koliky isto prejdú🙂
Ahoj, materské mliečko je najlepšie stráviteľné. Už lepšie "nevymyslíš". Skús vylučovať zo stravy postupne niektoré zložky, sleduj reakciu. Aj keď chlapci mávajú dosť často problémy s kolikami... 😒 Asi si z toho unavená, musí to byť ťažké... Skús vydržať, už je dosť veľký, iste to prejde. 🙂 My sme takto bojovali s refluxom. Niektoré veci sa dajú ovplyvniť, niektoré len vydržať. Od dojčenia však určite neodstúp. 😉
Ahoj. Aj ja som dcerku dojcila 12 mesiacov a cele to obdobie mala po nadojceni bolesti bruska. Vylucila som s mojej stravy vsetko co by ju mohlo nafukovat, dala so za vselijake pripravky z lekarne majetok, ale nic nepomahalo. Malo sa to zlepsilo, ked zacala liezt. Ked mala malá rok prestala som ju dojcit a bolesti prestali. Ale do teraz neviem ci tie kolily boli tym materskym mliekom alebo niecim inym. 😉
Ja sa budem zas opakovať ale odporúčam nosiť... Moja bola taká pahltná, že ťahala vzduch a ťažko grgala. Ak jej to zošlo do bruška tak ju to tlačilo a presne mala také bublinkanie potom v brušku. V nosiči sa dobre vygrgala aj po hodine. A bruško super. Potom keď už sedela tak sa aj sama v sede vygrgala.
Nasa Hanka ma intoleranciu laktozy a z materskeho mlieka mala koliky. Az bezlaktozove UM nas kolik zbavilo. Otazne vsak je, ci ma bolebruch prave z mlieka. Pri intolerancii laktozy je vsak mozne aj nadalej dojcit, treba vsak pred krmenim podavat enzym laktaza (ColiPrev).
Známej maly mal do pol roka taketo bolesti, kojila dalej.. .
ahoj, dala by som mu spravit vyter z rekta.. mali sme tne isty problem.. a nakoniec malej vysli z vyteru vysoko rezistentne baktérie, preliecili sme ich a bolo vsetko ok.
u nas bolo všetko ok, kym som neskusila fenikel. najprv cajik malej a potom som skusila caj pre dojciace matky. aj tam bol fenykel. rev z toho neskutocny. citala som nejake diskusie aj tu na koniku a niektore maminy tiez potvrdili problem s fenyklom. aj moja dr. povedala ze niektorym detom posobi opacne. dokonca som uz aj radila inej mamine tu - skusila a bola uplne prekvapena, ze bolesti prestali. takze mozno je to i vas pripad. ak teda nahodou davas fenyklovy cajik alebo pijes caj pre dojciace matky skus vysadit🙂 drzim palce🙂
neprechádzala by som na umelé... my sme museli prejst a skončili sme v nemocnici lebo maly z um zvrackal, ale nakoniec si zvykol a teraz zase kolikujeme... najlepšie je mamkine mliečko...
Tu nepomoze nic..len vydrzat! My sme boli zreli na psychiatriu a to mame dievca. Dokonca sme lezali v nemocnici kvoli kolikam. Teraz uz lepsie. Ale v nemocnici som spoznala mamicku...sym 8 mesacny a take stavy, ze dovidenia ... da sa trosku eliminovat bolest, ale naozaj len cas pomoze.
Romisami, ahoj, píše ti laktačná poradkyňa. Snaž sa dojčiť malého čo najčastejšie, bude tak dostávať menšie množstvá do bruška a je pravdepodobné, že bude mať komfortnejší pocit, no aj trávenie. Možno pri prvých si tiež mala problémy, ak si dojčila podľa nejakého časového rámca 😒 Neviem aký interval dojčenia býva u vás... či dojčíš podľa nejakého časového plánu či rámca. Každopádne je dobré vedieť, že dieťa sa má priložiť, umožniť mu prisatie, kedy dáva signály, t.j. ak "pracuje" s jazýčkom alebo natáča hlávku, to znamená, že hľadá prsník. Ak máš staršie deti, nemusí to byť vôbec ľahké takto to robiť 😒 Veľmi by ti, vám, pomohlo, keby si malého naväzovala do šatky. Tam by sa dojčil, kedy by chcel a bol by spokojný. A nielen pre možnosť, že sa bude môcť prisať kedy bude chcieť. Ale aj pre fakt, že bude s tebou, bude cítiť tvoje telo, tvoju blízkosť a to mu bude dávať pokoj, poct bezepčia a prijatia. Veci sa aj s pomocou šatky dajú napraviť. Totiž dieťaťu naozaj nejde IBA o dojčenie, o príjem jedla. Ide mu primátne o blízky kontakt s matkou. Chce mať pohodu. A tú môže dosiahnuť iaba, ak cíti matku, že je blízko pri ňom. Môže tak cítiť jej teplo, vôňu, môže sa prisávať kedy potrebuje. Nilen iba jesť, ale jednoducho "konzumovať" matku. je to legitímna potreba, preto je dobré, rpaktické a múdre toto dieťaťu umožniť. Držím vám palce! 🙂 Srdečne poradkyňa Alena BA

Ked mas mliecko vobec nad um neuvazuj....ked mas tretie babatko mala by si predsa vediet ze tvoje mlieko je lepsie nez akekolvek umeliny a to ze to dvom detom preslo po 3 m nic neznamena iny sa trapia aj pol roka a viac...