icon

Povedal vám lekár, prečo nemôžete kojiť?

sonyyka
15. jún 2017

Mamicky, aj Vam lekar povedal, ze preco nemozte kojit? Ze preco pripadne mate malo mliecka, alebo sa mliecko nerozbehlo? Popripade, robili Vam vysetrenie?

Strana
z2
adriannasvk
17. jún 2017

Jaaaaaj boze zeny,toto som potrebovala🙂 precitat si,ze nie som jedina co deti na UM odchovala😀mam v okoli nanestastie matky,ktore iba kojili a opisovali to kvetnato,ze ake to je super(hoci to boli atd),ze nic lepsie pre dieta neexistuje a ja som sa citila a obcas sa este aj citim ako posledna neschopna chudera....prvy syn ked sa narodil,mal 4200g, no kojit taje dieta vam poviem,makacka😂najlepsie,ze vsetky zeny okolo mna mali tak 3000 g deticky a asi nepotrebovali tolko jest alebo co,maleho mi dali do inkubatora,lebo im zacal grckat krv a nevedeli z coho,nakoniec zistili asi po dvoch dnoch,ze len natravena krv to bola kym siel porodnymi cestami,takze som ho pri sebe nemala,volali ma prikladat len obcas inak ho krmili same a este aj flasou☹ ale malemu nasli este aj bacila nejakeho takze ako mi ho dali na izbu na chvilu tak mi ho aj zobrali a musel ist na antb....takze som isla zodrat odsavacku lebo mlieko sa mi naraz pustilo...bolelo to ako slak,potila som sa pri lampe,v noci nespala,sestricka jedna mi pomahala celu noc mlieko dostat von a moje dieta ani za toho otca prisat sa,ved bodaj by hej ked mi ho flasou krmili,ze? Moj syn navyse nebol trpezlivy,chcel sa rychlo najest a spat,ked sa mi podarilo ho nakojit aj tak som musela utekat este po UM lebo bol hladny a doma sama bez pomoci som sa s nim trapila,az ma manzel stopol,ze toto nie,nie je ani prvy ani poslwdny na UM,takze som aspon odsavala este par tyzdnov a dokrmovala. Moja mama sa so mnou vadila a tlacila na mna ze musis a musis,co mi vobec nepomahalo...pri druhom synovi som mala mlieka na rozdavanie,tiez sa mj som ho celkom kojila len jednu bradavku mi znicil,

adriannasvk
17. jún 2017

A potom som dostala zapal dr asi 25 rocny mi zacal vysvetlovat,ze musim kojit atd ake to je dolezite,ze mam maleho odstavit iba kym zapal prejde a potom zase kojit,no chcem vidiet to dieta,ktore krmite 4 dni flasou,ze bude chciet zase prsnik kde sa namaka,mlieka za tatru,doma vsak cakal jeho maly bracek,no o neho som sa tiez musela postarat a nie len cele dni odsavat atd takze neviem cim to bolo,ci aj tymi antb ale za par dni som mlieko stratila a aj moj druhy ostal na UM a obcas mam take vycitky az mi je do placu a to ma starsi 2,5 a mladsi 1,5 roka....cize dakujem vsetkym premotivovanym kojacim matkam,ktore sa tvaria,ze nad ne niet a ty co nekojis si neschopna ved co si myslis,ze ja som si nevytrpela? Vytrpela vydrzala a aha co som dokazala a ty si to nevydrzala atd....aj ked ked vidim tie plnw kojace deti,ake su malicke chuducke a hlavne stale chore mam pocit,ze jw uplne jedno ci kojite diwta alebo je na UM,zacinam byt dokonca presvedcena,ze UM je pre dieta z pohladu vyzivy lepsie,nakolko ked zena papa somariny aj to mlieko musi byt na prd😉

vuvi
17. jún 2017

ahojte, som rada, ze nie som sama, co ma dieta na UM, lebo ked niekomu vravim, ze uz nekojim, pozeraju na mna jak na vraha, akoby kazda matka kojila len ja nie.... od zaciatku tehu som bola v tom, ze kojit budem, z porodnice som odchadzala a mala bola plne kojena a ja vycerpana, ale pysna - na nu aj na seba... po prichode domov bola mala vecne na mne zavesena, zaspavala pri kojeni, kojila som niekedy aj hodinu a mala bola o polhodiny uz zas hladna, zas som ju kojila, potom zacala hnackovat z toho, ze predosle mliecko este nestravila a ja som ju zas kojila... nespokojna vecne, 20 minut mi spala.. a tak sme na vecer zacali davat UM, dieta jak vymenene, zaspinkala hned, spala do cca druhej v noci, nakojila som ju, zaspala, rano a cely den kojena... no potom som zacala prikrmovat aj poobede pred prechadzkou, potom uz aj doobedu... cez noc sa mi mliecko vyvtorilo, no mala ho vycucla hned rano a mlieka zas nebolo... nepoznam ten pocit, co mi zeny rozpravaju, ako z jedneho prsnika kojili a z druheho im mliecko tieklo tak, ze si museli plienku prikladat... vyskusala som vsetko - laktacnu, cievku, odsavanie, odstrekovanie... moj rekord z odstrekovania v kombinacii s odsavanim 80 ml !!! za polhodiny trapenia... zadovazila so si vahu (i ked laktacne su absolutne proti tomu) a zistila som, ze po polhodine intenzivneho kojenia mala vypila 20, 30 ml... tak som kojenie odlozila a kojila som len vtedy, ked som videla ze mliecko mam... cize raz do dna.. a potom mliecko ustupilo uplne... velmi som bola sklamana, no ked som videla, ze mala je spokojna, tak aj ja som bola.. avsak s pochopenim buducich premotivovanych matiek - buducich dojiciek - som sa nestretla.. jedna znama mi tvrdila, ze "aky dopyt, taka ponuka"... bolo mi z toho smutno... no mohla som si malu prikladat ako casto som chcela a ako dlho som chcela, proste mlieko nebolo a basta... a nech si kricia po mamila forach, ze neexistuje, aby mliecko nebolo... proste kym to zena nezazije, neuveri... mozno pri drhom to bude ine, ale na teraz si mozem povedat, ze som vdacna aj za tych dva a pol mesiaca na mojom mlieku... 🙂

adriannasvk
17. jún 2017

Podobne🙂pol hodina az hodina odsavania odsavackou,rucneho "zmykania prsnikov" lebo vsak mi tlacili do hlavy,ze cim viac mlieka vydam tym viac sa urobi,no jasne,cele dni krce v rukach lebo som bud kojila alebo dosavala a mlieka sa viac nerobilo....najlepsi je aj tak doktor(chlap!!!!),ktory nikdy nerodil,nekojil a bude vas poucat a mudrovat,ked vy sedite celu noc na posteli spotena s horuckami,zapalom placucim dietatom snazite sa ako to ide a on povie,ze sa musite snazit viac a doma len kojit a odsavat a kukam na neho slzy,zlost v ociach,ze mlady pan ale ja mam doma aj druhe dieta a aj ine povinnosti(oprat,ozehlit,navarit atd) a nie len cele dni sediet s tym najmensim tak sa na mna pozeral jak na debila....ked som sa rozpravala so svokrou ta "pan boh zaplat" to neriesila,ze co,ona mohla byt na materskej len par tyzdnov(lebo tak to niekedy bolo) troska pokojila a bum dieta supla na UM sla do prace a neriesila......moja mama nekojila ani mna ani brata ale mna tak tlacila do toho......bola som vdacna,za kazde zlahcenie ked sa ma opytali na to ci kojim a ja ze nie a ked som ako odpoved dostala,ze nevadi,ved deticky rastu,su krasne zdrave ....lebo uz som vzdy stala s malou dusickou a,cakala na sprsku kritiky atd....dokonca som uvazovala este nad tretim dietatkom,ze mozno sa mi uz podari kojit a pohladim si tak dusicku😀ale potom som si to urovnala,ze neblbni...😉

zabina27
17. jún 2017

@adriannasvk ja som nad tymto tiez casto rozmyslala, ked bola mala len na mlieku, ze som rada, ked mam cas za den volaco pojest, nemam kedy riesit nejake vyzivove hodnoty pre seba, som rada za hocico, co mozem za behu zjest, tak ake kvalitne uz to mm moze byt... neviem, nikdy som po tom nepatrala, mozno mi to tu nejaka dojcosekta vysvetli, ale ja neverim tomu, ze pokial sa mamina nestravuje dokonale, ze mm je lepsie ako um... a hlavne, pokial babo na vselico reaguje, mamina nemoze jest polovicu potravin, no uz odkial idu do mm ziviny? no dobre, mozno z nasich kosti, zubov, ale potom sa mozeme akurat tak rozpadnut 😀

ave17
17. jún 2017

Ja nechápem,čo sa z toho kojenia idú všetci posrat,nenávidela som keď ma v pôrodnici stále nútili prikladat,prikladat,bradavky rozkusane,dieťa hladné,ja som nespala vkuse asi 48 hodín,čo dieťa stále hucalo.Keď som si po 3 dňoch vypytala um,pozerali na mňa jak na vraha,odvtedy som dieťa viac neprilozila.A nemala som výčitky ani raz,teraz budem mať druhé,a do pôrodnice idem rovno s UM,nech im teda nerobím škodu. A nech mi hovorí kto chce,čo chce,je pre mňa praktickejšie dať malej fľašku,než kdekade vonku hľadať miesto,aby som mohla dieta nakŕmiť.

adriannasvk
17. jún 2017

@zabina27 veru,to uz nikto neprizna,ze kojenie zo zaciatku zaberie snad 20 hod. denne...to pomaly aby kazda zena co pride z porodnice mala doma aspon prve dva mesiace pomoc,ked je este sama budis,ale ak mas doma dalsie dieta,manzela tak nemozne vsetko stihnut....ja som pri prvom cele dni mala len s kojenim rozrobene az som pomaly nemala cas sa najest,umyt atd....tak materske mlieko ked sa tvori si berie to naj z tela zeny a ak to matka nedoplna ide to na jej ukor...znamej nadiktovala dr zoznam co moze a nemoze a kedze neje maso,tak ostala na zemiakoch,ryzi,vlockach....no co uz len to moze byt za mlieko.....nanestastie mam pocit,ze sa to odrazilo na tom malom,maly bol malicky,chuducky....trosku sa to zlepsilo ked zacal papat aj ine okrem mlieka ale myslim,ze to zameskane uz nedobehne.....
A nestretla som matku,ktorej dieta,ktore bolo dojcene aj dva roky,ze by bolo zdravsie😀
U nas v porodnici nastastie nebol problem s UM,len sa ma akurat opytali,ze ked bude maly hladny a nebudem mat v chladnicke svoje mlieko ci mu mozu dat UM...ale spravny pristul,ked to nejde tak to nejde a neviem preco to okolie nevie prijat a akceptovat ale rypat a spochybnovat matku ako keby to mala na haku,kazda matka chce kojit a snazi sa pre to urobit maximum,ale niekedy to nejde....v minulosti boli zeny dojky,ktore dojcili deti roky aj cudzie nakolko boli aj vtedy zwny,ktore mlieko nemali a nerobilo sa z toho take halo....aj pre mna to bolo praktickejsie vonku dat detom flasu ako rozmyslat kde co ako si sadnem a maleho nakojim a hlavne ked je chladnejsie....
Ave17 velke dakujem😉

lilu74
17. jún 2017

Tiez som sa nezamyslala nad tym, zeby som mliecko nemala a ako prvorodicke sa mi spustilo na 3ti den co mi baby na izbe hovorili, ze je to celkom rychlo. Jedine s cim sme sa trapili bolo, ze sa maly nevedel prisat, tak som ho kojila klobucikmi cca 3tyzdne-bradavky som mala aj napriek klobucikom vysusene-natierala som si ich bepanthenom a ked som casom zistila,ze ho nebolo potrebne zmyvat tak som kojila bez klobucikov a maly si odvykol zo dna na den-a to ma sestricka v porodnici ukludnovala, ze jej dcera kojila 9mesiacov s nimi. Bala som sa, ze sa mi nebude tvorit tolko mlieka ale obavy boli zbytocne a kojila som 9mesiacov.

malasandrika
18. jún 2017

Úprimne prvý mesiac som chcela 2x vyskočiť z okna, ako na mňa všetci tlačili s dojčením, dokonca som ani dojčiť nechcela. Všade len je to v hlave, všetko môžeš jesť (jasné a potom sa mi malá krútila 4 hodiny), čítaj mamilu, kúp si bylinky na laktáciu, pi vineu, jedz za dvoch 😄 Jasné a s riťou by som sa nezmestila do dverí 😄 Teraz má malá pol roka a rétorika sa zmenila, kedy začne jesť poriadne príkrmy 😄 Takže netreba riešiť okolie, ale čo Tebe vyhovuje, s odstupom času ľutujem, že som malú nenaučila na pohár alebo fľašku už skôr, aby sa vedel aj ,,otecko" postarať a mne neprepínalo 😄

vuvi
18. jún 2017

@malasandrika presne to je vyhoda nedojcenia...do prace moze byt prizvany aj tatik 😀

malasandrika
18. jún 2017

@vuvi podľa mňa je to obrovská výhoda, ja keďže dojčím, tak nehrozí, že od malej pôjdem niekam a nezastávam názor, že mám doma sedieť pri dieťati 😄

evittam
18. jún 2017

@malasandrika Prečo? Ja som dojcila a isla som....ale tiez zavisi od toho sko často ma matka dieta na prsniku. Ja som brala dojčenie ako krmenie dietata a nie aby mi "viselo na cicku" 24/7.😉 Takze na 3hodky som kludne mohla ist ked som potrebovala.

maria1678
19. jún 2017

Ja do istej miery chápem tie z vás, ktorým kojenie nevyhovovalo, každý má iné potreby. Ja som naopak veľmi chcela kojiť a to zhruba do 1. roka, no žiaľ, podarilo sa mi len týždeň. istú dobu som sa kvôli tomu necítila ako plnohodnotná matka a chvíľu mi trvalo, kým som sa s tým vyrovnala. No podstatné bolo pre mna, že moje dieťa začalo po UM konečne priberať a prospievať. Moja švagriná mala mlieka ako továreň, no zase nebola ochotná sa prispôsobiť situácii a dávať si pozor na stravu a odopierať si alkohol a cigarety, preto s kojením dobrovoľne prestala.

ludkka0407
19. jún 2017

@vuvi boooze a ja som si myslela,ze som sama😁uz to neriesim,davam vtedy,ked mam,ked nemam,dam um alebo cajik a pokoj doma a usmiate decko😁ale ste ma pohladili po dusi,damy

kamtocumis
19. jún 2017

@sonyyka ahoj, vieš že som o tom ešte nepočula? poznám viac žien čo mali tento problém ale ani jedna nespomínala, že by jej s tým nejako doktorka pomáhala. Ja som bola pred tehotenstvom úplne plochá, v tehu sa to zmenilo ale koncom tehu zase to isté, tesne pred pôrodom zase nič, vôbec sa mi prsia nenaliali, ostatné ženy mali také veľké bradavky a ja ako malé decko. Mlieko som mala 2týždne po pôrode a o 3mesiace nič. Normálne ma potešilo,keď som zistila, že to máme v rodine, myslela som si, že som slabšia než ostatné. Dcérka má dobrú imunitu, aj keď som ju tak málo kojila takže s týmto nemám problém. Ale tie sprosté reči čo som musela počúvať, vraj nechcem kojiť som lenivá...bla bla bla bože veď keď si to spočítam tak som na nutrilon dala do 1roka cca 800eur!! To si fakt niekto myslí, že mi to bolo jedno?? Až budem mať druhé dieťa pošlem všetkých niekam, keď pôjdem kojiť zamknem sa a rozhodne budem klamať : "áno, samozrejme, že kojím" 🙂 no a rozhodne si už v tehotenstve začnem odkladať na mlieko 🙂

Strana
z2