icon

Prečo 4 mesačná dcéra po nadojčení vždy plače?

stanusa999
20. nov 2011

Plne dojcim 4 mesacnu dceru. Po kazdom nadojceni vsak place, no ked ju dam do zvislej polohy akoby na odgrgnutie, pomojkam ju, alebo dam cumel, utisi sa aj si obcas odgrgne a je potom spokojna aj dve hodinky.Ked prsnik stlacim, mliecko este tecie. Znamena to , ze sa dobre napapala?Preco potom vzdy pocas kojenia, po takych 3 minutach papania place?Staci jej papat 3 minutky?dostane sa za ten cas k zadnemu mlieku?

janka196
20. nov 2011

@svetlankat ja si tiez myslim ze s dudlom to nema nic spolocne. moj ked je hladny tak mi na cumel kasle a vypluje ho cez celu izbu a chce dudkat prsnik 🙂
pri malej ktora cumel vobec nechcela to bolo o drzku. pouzivala miesto cumlu mna takze som ju mala na prsu nonstop. kojila som ju tri roky a tri mesiace co vobec nelutujem ale pri malom som si povedala ze proste cumlik dam a hotovo 🙂

anjelicek26
20. nov 2011

@janka196 - nasa mala mala za cumel mna, syn ma palec, my sa toho cumloveho zazraku asi nedockame 😅

svetlankat
20. nov 2011

@janka196 mne mala cumel akceptuje a to fakt akykolvek, inac by som si prsniky uz asi ani necitila.

svetlankat
20. nov 2011

@anjelicek26 ale ved janka pisala ze maly vydrzi dve tri hodinky co je uplne v pohode. V tom by som problem nevidela.

janka196
20. nov 2011

@anjelicek26 😀 tak nie kazde dietatko si da povedat 😀 hovorim pri malej som fakt vyskusala vsetky mmozme aj nemozne cumle a ani za toho svateho nevzala na milost ani jeden.
malemu sa dudlik paci. ale akonahle zaspi tak ho vypluje 🙂
@svetlankat 🙂 tak tak ved nato tie cumliky su 🙂

estterka
20. nov 2011

@anjelicek26 ja viem,ze ide o 4 mesacne dieta,ale to co si ty poradila nepomoze. tu treba hladat problem niekde inde a tym sa napravi tato situacia. dieta ma byt nadalej dojcene na poziadanie. ja dokonca mam info,ze predne a zadne mlieko je len mytus,nad ktorym sa netreba pozastavovat-od laktacnych poradkyn. neviem,ja osobne si studujem postupne na kurz a netrufla by som si davat rady v takejto situacii,pretoze viem,ze zla rada moze velmi vela pokazit a zhorsit situaciu.

anjelicek26
20. nov 2011

@estterka - toto som si ja otestovala, aspon moje - ma to zadne viac tuku. Odsala som si cely prsnik - 130ml do jednej flase a dalsich 130ml do druhej flase a nechala 12h odstat - jedna vrstva mala 2,5 mm tuku a druha mala takmer 5mm tuku na vrchu.... takze podla mna za tym nieco bude.

estterka
20. nov 2011

@anjelicek26 mlieko vyjde presne take von,ake v tom ktorom momente dieta potrebuje. zlozenie mlieka sa meni pocas dna,ine mlieko je vecer,ine mlieko je rano,ine je v noci,meni sa dokonca priamo pocas dojcenia. presne podla potrieb dietatka.nechcem sa ta skutocne dotknut a neber to v zlom,ale dojcis este? lebo ak niekto chce dojcit dlhodobo,potrebuje rady,ktore nezkomplikuju situaciu. ja dojcim stale a budem este dlho a svoje problemy a dotazy riesim s laktacnymi poradkynami.

svetlankat
20. nov 2011

@estterka prednemu a zadnemu lieku by som urcite verila, teda ja som tiez o tom presvedcena ako aj o tom ze za tri minuty intenzivneho kojenia si to dieta v pohode vytaha.
@janka196 Moja mala bola do pol roka len kojena, ziadne tekutin ani jedlo, teda prikrm a sala tri minuty, nikdy nie dlhsie. je zdrava vesela prospieva a nic jej nechyba

estterka
20. nov 2011

@svetlankat okej,nech si vytaha,ale toto dieta je nespokojne okrem ineho a na zhodnotenie situacie by bolo najlepsie porozpravat sa s odbornikom,ci? 😉 jasne,su deti,ktore sa dojcia kratko a casto a priberaju,su spokojne. chcela som tym prednym a zadnym mliekom povedat,ze ak "vsetko klape" taketo netreba vobec riesit. my tu mozme tipovat a nejake rady davat,ktore mozu byt uplne mimo. mna zaujalo to,ze ma dudel,co moze narobit mnozstvo problemov.

svetlankat
20. nov 2011

@estterka urcite poradit sa s laktacnou je mozne, ale ja osobne tu prbolem nevidim. Janka jasne napisala, ze babo sa po odgrgnuti ukludni, cize broblem je v tom, ze ho tazi brusko. keby bol problem hlbsi, dieta sa neukludni a tak isto hladne dieta sa neukludni a nevydrzi dve tri hodinky nejest. Ci?

svetlankat
20. nov 2011

@estterka A podla mna to tu vobec nemusime riesit, ja pisem z vlastnej skusenosti, nie nieco co som si teoreticky nastudovala. Viem, ze kazde dieta je ine, uz je na janke co si z toho zoberie.

janka196
20. nov 2011

@svetlankat no veru moj sa po odgrgnuti stale ukludni a je spokojny len neviem ako je na tom dietatko
@stanusa999 ci sa jej malinka tiez po odgrgnuti ukludni. lebo vlastne ona prosila radu ja som sa len pripojila s podobnym problemom 🙂

svetlankat
20. nov 2011

@janka196 aha, tak potom som asi ja mimo 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Potom sa ospravedlnujem

janka196
20. nov 2011

@svetlankat inak teraz bol maly hore. napapal sa, odgrgol a spinka. bez plakania. vlastne odgrgol po spiacky so zavretymi ocami 😀 ale cez den mal dnes napriklad raz taky plac po napapani. inak pocas ostatnych kojeni bol kludny

svetlankat
20. nov 2011

@janka196 uz viem, ty si mi dala otazku a potom som to brala uz tak, ze ty si ta zakladatelka, sa mi to pomotalo.

janka196
20. nov 2011

@svetlankat a nie niesi mimo ja som to tu trosku zamiesala s podobnym problemom. ale skor sa mi zda ze
@estterka odpoveda skor zakladatelke temy , teda myslim si 🙂

estterka
20. nov 2011

"Ja uz fakt neviem, co s nou, ona sa prisaje,pocucka, odtrhne sa a toto robi dookola...Ked citim, ze sa spusta mliecko, vtedy pije pekne, potom este mozno nejaku minutku a potom plac"

no neviem,ak myslite,ze je vsetko ok. spokojne najdocene dieta v spravnej polohe a dobre prisate prejde po dojceni do nenutritivneho satia akurat tak,neviem,preco by malo plakat.

janka196
20. nov 2011

@svetlankat tak tak a potom sme sa bavili uz iba o "mne" 🙂

estterka
20. nov 2011

@janka196 na zakladatelku temy som reagovala

svetlankat
20. nov 2011

@estterka doslo k omylu, beriem preodsli prispevok spat, ja som pisala o janke, mne sa to poplietlo, ci ospravedlnujem sa.

estterka
20. nov 2011

@svetlankat uplne v pohode 😉 len som sa cudavala,preco spominas janku,ked som inemu nicku pisala 😀 myslela som,ze ste kamosky a tak sa vola zakladatelka menom 😀

svetlankat
20. nov 2011

@estterka tu by som poradila laktacnu amyslim si ze problem je v toku mliecka, niektore deticky potrebuju miernu nadrodukciu lebo su lenive tahat, tu sa s tebou stotoznujem, ze by bolo vhodne kontaktovat laktacnu

svetlankat
20. nov 2011

@estterka 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 fakt sorry

svetlankat
20. nov 2011

baby idem si ja lahnut, lebo to mam uz v hlave domotane 😀 😀 😀 Bru

anjelicek26
20. nov 2011

@estterka - nie uz nedojcim, po osmom zapale som sa rozhodla skoncit v zaujme vlastneho zdravia. Dojcila som maleho do roka. Dcerku ale 2,5 roka. A presli sme si cez zapaly, upchatia mliekovodou, mliecne krizy, zle prisatia, malo priberania, proste cez vsetko. Myslim, ze som si casto presla viacerymi problemami a viem poradit lepsie, ako laktacna, ktora ma niektore problemy nacitane len z knih. Lepsie je raz zazit ako sto krat pocut.

Nehovorim, ze ich robota neni dolezita, ale poradit moze aj ina mamina, ktora ma s dojcenim skusenosti. No a ja som svoje problemy "riesila" zo svojim dietatom, nie s nejakou pani na telefone, ktora moje dieta nepozna, prisposobila som sa jemu a jeho potrebam a tak to fungovalo najlepsie.

estterka
20. nov 2011

@anjelicek26 fuha,no osem zapalov,bolestivych,to je mi luto 😔 ja samozrejme tiez pocuvam v provomn rade svoje dieta,ale napriklad sama by som nikdy nezistila,ze som mala mykozu a ani by som nevedela,ako ju liecit. a pravdepodobne by som sa na dojcenie tiez vykaslala,lebo to boli teda tiez neskutocne. no ale k teme,proste moze sa stat,ze clovek tu poradi zle,mamicka to vyskusa a bude to mat zle nasledky. a nemyslim si,ze vyhladovat dieta je ta spravna cesta pri rieseni problemu s dojcenim.

anjelicek26
20. nov 2011

@estterka - lenze zle to odhadnut moze aj laktacna poradkyna, tiez je len clovek, dieta zareaguje inak, ako ocakavala.... vies ako to myslim. Chce to individualny pristup. A oddialit dojcenie o pol hodku nie je vyhladovanie ;)

Pri dcerke 7 zapalov, vzdy vyse 40 horucka, zatvrdliny v prsnikoch, opuch, zacervenanie :( Ale u nej to skoncilo po 4 mesiacoch a uz bolo dobre. Ale pri malom to neprestavalo. Vzdy pri rastovom spurte som mala nenormalne vela mlieka, nestihla som odsat a uz hroza :( Bolesti, horucka, a tentoraz som uz kvoli malej nemala sancu zaliezt do postele s dietatom, kym bude "nejako" dobre, proste som musela fungovat. Tak som si povedala po tom osmom zapale - stacilo, nezvladam to :( Teta mala rakovinu prsnika v mieste, kde mala najcastejsie zapaly. A asi to zhrnula pre mna najlepsie - co myslis, ked o 15 rokov dostanes rakovinu, za co sa ti syncek podakuje? Za tych par mesiacov dojcenia navyse? No nejako mala pravdu ☹ Zvladli sme ten rok. Aj ked som si to odrevala, brala ako zlyhanie...

estterka
20. nov 2011

@anjelicek26 a nemala si nadprodukciu,ked si mala tolko zapalov? ja som mala len raz bolavy prsnik,ale bez horucok a preslo to.odsavat som odsavala naposledy ked bola hanka v nemocnici na intenzivke po narodeni,potom uz nie. ja sa skutocne nechcem hadat,ale chyba mohla byt odsavanie,su tam ine techniky,ako znizit tvorbu mlieka,lebo tym ze odsajes o to sa ti viac vytvori mlieka 😒 ale to asi vies,ze kolko mlieka vyjde von,tolko sa vytvori..inak hej,pri zapaloch sa radi pokoj a pri dvoch detoch je horsie zalahnut do postele. vsak vies,ze aj ja som mimo rodiny a viem si to predstavit,lebo ani mne nikto s nicim nepomaha.
a co si pisala,ako je to u vas,u nas v porodnici si zeny hned po porode pytaju lieky na zastavenie laktacie,ani to len neskusia 😠 a potom vsade rozpravaju,ze nemali mlieko..no dojcit u ans nie je in 😒
ale stojim si za tym,ze dieta treba dat na prsnik hned,ako si ho vypyta 😉

isabella_fly
20. nov 2011

@stanusa999 no, ja som to nikdy nestopovala, ale moja mala to tiez robila casto a pritom odjakziva papavala len kratko, mozno 5 min z kazdeho prsnika, ale vzdy sa ukludnila, castokrat ked si odgrgla a zasa 3 hodky bola v pohode a ozvala sa az potom, ze je zasa hladna, ale zvykla som ked sa nechcela prisat, ze sa jej hned nespustalo mliecko ju prekladat z jedneho prsnika na druhy, obcas sa mi stalo, ze som tak urobila aj 10x, ale ono sa potom tie prsniky dobre stimuluju podla mna a predsalen sa mliecko vzdy spustilo, no trebalo to skusat vselijak a byt v klude... a teda mala vzdy pekne priberala, vzdy bola medzi dojceniami kludnucka a dojcime doteraz... skor asi skusaj co na nu zaberie, drzim palce 😉