icon

Prečo tak veľa mamičiek nechce kojiť?

misinka26
7. jan 2014

Ako tak čítam príspevky na fóre, čoraz viac sa stretávam s tým, že veľa mamičiek hlavne tých mladých nekojí alebo kojí len veľmi krátku dobu... Premýšľam nad tým prečo vlastne, veď materské mliečko je to naj čo môžeme ako matky dieťatku dať ... jasne chápem mamičky, ktoré z rôznych dôvodov nemôžu kojiť, ale dobrovólne prestať, kôli čomu?? postave??? prsiam??? pohodlnosti??? ja kojím a som chudšia ako pred pôrodom, prsia nijak neutrpeli a poviem vám mňa by nik v noci neprinútil ísť prihrievať mlieko 🙂 drobca si nakojím kde chcem, kedy chcem alebo vlastne keď on chce 🙂 vždy je mliečko v top stave, teplé a chutné ... moja mama ma kojila 3 a pol roka a ja kojím drobca už 14 mesiacov a neviem si to vynachváliť ... je to také niečo naše, mám pri tom pocit, že ma stále potrebuje, lebo však fľašu mu môže dať hocikto ... a to nehovorím o tom čo za umeliny sú v UM ( teraz mi možno niekto bude oponovať ale ja s UM nemám žiadne skúsenosti ) Toto nie je debata o tom kto je lepšia matka či tá čo kojí alebo tá čo dáva UM, každá mamička sa stará o dieťaťko podľa svojho vlastného uváženia, mňa len zaujíma prečo sa už tak nekojí ako kedysi, prečo sa dáva dobrovóľne prednosť umelým mliečkam, atď. Verím, že sa tu rozprúdi milá diskusia bez urážok a osočovania 🙂 Pekný dník 🙂

kvietocek92
27. máj 2016

@maciatkolulu ano suhlasim a mrzi ma to ze som.sa znizila na dotycnej uroven .. nechala som sa uniest 😕

bielavila
27. máj 2016

baby a co je vlastne ta sunarova hlava ? 🙂

mojkamojka
28. máj 2016

@bielavila tak to by som aj ja chcela vediet 😀

ruza123
28. máj 2016

@suzy34 tak ak zijes v Nemecku, asi si mozes vybrat sposob porodu (bohuzial)..u nas nie, jedine podplatit lekara za vymyslenu diagnozu, ak sa k tomu znizis..btw ak by neexistoval cisarsky rez, mala by si deti?

zuzana76
28. máj 2016

@ruza123 odpoviem ti ja, z môjho pohladu, nebyt sekcii, keby som zila pred 100 rokmi, tak by som ani neotehotnela, zomrela by som pravdepodobne na hematolog. diagnozu, plus ine autoimun. ochorenia, mozno- to je take hypoteticke keby bolo keby, cize by som porod riesit ani nemusela, moje diagnozy nie su vsak indikáciou k sekcii, ale na porod som sa necitila, nechcela som rodit, citila som, ze to nezvladnem a ani to nechcem, ale dieta som chcela, vdaka Bohu za vydobytky medicíny. Vacsina zien , ktore chcu sekciu, sa na porod neciti, v minulosti by pri pôrodoch zomreli spolu s dietatom, nevladali by ho vytlacit. oficialne to ziadna diagnoza nie je, potom sa cudujeme, ze kolko je akútnych sekcii a ako sa zvysuje ich pocet, v minulosti by to niektore z tychto zien mozno dali a porodili, vacsina by tu uz nebola. Je minimum takých, ktore to chcu kvôli nejakej kozmetickej chybe.

ruza123
28. máj 2016

@zuzana76 nemozem s tebou suhlasit..generaciu dozadu,t.j moja mama napr. sa sekcie vykonavali vo fakt vynimocnych pripadoch..takmer kazda rodila prirodzene..to percento sekcii bolo fakt male..dnes vyse 30 percent,niektore nemocnice 40-50 percent..je to alarmujuce..zeny nechcu rodit spontanne,bohuzial doktori im casto vyhoveju,je to aj pre nich pohodlnejsie..mna len zaraza to,ze zeny si zo strachu vydupu cisarak a toho sa akoze neboja?cisarak pohoda?myslia si, ze dieta je menej ohrozene ako pri spontannom porode ale to je iba ich hlupa nevedomost..

zuzana76
28. máj 2016

@ruza123 generaciu dozadu neboli napr. ani umele oplodnenia, to su teraz takmer vsetko tehotenstva konciace sekciou, mnoho zien bolo bezdetných, to znamena, mnohe zeny nerodili, rodili len tie zdravsie, silnejsie, dnes aj slabsia zena kvôli vydobytkom medicíny pocne, dieta udrzuju v maternici ako sa len da, to su vsetko veci, co kedysi neboli

ja som sa cisaraku nebala, vsetko bolo ok, mam za sebou 2, ako sa vravi, vsetko je v rukach Bozich, v nasej rodine sme zase mali pripad, ze dieta skoncilo poznacene prirodzenzm pôrodom dozivotne, je to vysoko individualne

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
klaudy444
30. máj 2016

@kvietocek92 a citala si, co pisu o tebe?:DDDDDD by som sa hambilaaaaaa.... nezavid a sklapni teda radsej, papa

tobnuf
30. máj 2016

@klaudy444 no na tvojom mieste by som sa tiez hanbila 😂 tiez nebolo vsetko ok co si pisala 😂

klaudy444
30. máj 2016

@tobnuf napriklad???????

mima283
30. máj 2016

@klaudy444 mna by napriklad zaujimalo co ma dotycna zavidiet lebo som to nejako nepostrehla

sardinka335
30. máj 2016

to tu ešte nevykapalo??? čo dame dalšie kolo? Takze prečo tie matky nechcu kojit? Sa mi najviac lubilo ako jedna diskutujuca povedala, ze cucne si syn a cucne si aj ,,stary,,.

tobnuf
30. máj 2016

@klaudy444 vsak si prejdi to co si pisala .. jaaaj admin to vymazal kvoli nadavkam a prokovaniu 😂😂

monika15
30. máj 2016

omg ..... ked ne ockovanie ta cicikovanie :(((((((((((((((((((

strasne neco......

kto chce nech koji, kto nechce nekoji tak co utocite zas jedna na druhu ?

neni to jedno?

mojkamojka
30. máj 2016

Baby vysvetli mi uz niekto co je sunarova hlava? 😀

tobnuf
30. máj 2016

@mojkamojka .. namiesto hlavy sunar???

tobnuf
30. máj 2016

@monika15 vsak sranda nee aspon je co citat na vecer 😂😂

bebsi
30. máj 2016

Musim povedat, ze ja som kojila vyse roka. ale strasne mi lezu na nervy zeny co si myslia ze preto ze koja pomaly do puberty su lepsie matky ako tie co nekoja. Proste asi len ten princip mi vadi. Co koho do toho, kolko kto koji? a preco niektore tie co koja dlhsie maju pocit ze sa mozu vyvysovat nad tymi co nekoja "dostatocne" dlho. Robite z toho kojenia vseliek. Moja teta nekojila deti ani mesiac. neviem preco. mozno len tak. ale deti ju miluju, a ona ich tiez. Chore boli minimalne. Vlastne su uz dospeli a maju krasny vztah. Mne sa dcera odstavila sama a musim povedat, ze mi dost odlahlo, hoci som peknych par mesiacov kojenie povazovala za to najkrajsie v zivote.

monika15
30. máj 2016

@tobnuf skor trapne

monika15
30. máj 2016

@mojkamojka
@tobnuf

no mozna mat radsej sunarovu hlavu 😝 😝 😝 😝 😝 ako mat prepnute z kojenia 🙂))

tobnuf
30. máj 2016

@monika15 nemusis citat.. mozes aj vypnut upozornenia 😂

tobnuf
30. máj 2016

@monika15 tak ked kojis 3,8 roka tak to nemoze nechat zenu nepoznacenu 😂

tobnuf
30. máj 2016

@bebsi zo zaciatku som kojenie neznasala.. uz som.si zvykla neviem.sa dockat kedy dokojim .. proste nie kazda.zena.na to je a nie kazda to vydrzi

mojkamojka
30. máj 2016

@monika15 no ak je sunarova hlava o tom, ze dieta je velke az obezne, tak za nas mozem povedat, ze ked som dojcila syn bol taky tucny, ze sa nezmestil do tabuliek pre svoj vek 😀 A to mu materske mlieko skodilo, mal bolesti, krce...Ked sme presli na UM spokojnejsie dieta nebolo a upravila sa mu aj vaha. Dnes je to dieta s normalnou vahou (skor stihlejsi, ale to bude asi aj genetikou), ktore je skoro vegan 😀 To decko by bolo schopne ficat na ovoci a zelenine cely den a varenu stravu by ani nepotreboval, o mäse ani nehovorim. On je preferenciou stravy sen kazdej matky 😀

mojkamojka
30. máj 2016

@tobnuf ja som pri dojceni dcery doslova trpela, tiez som vydrzala dost dlho, ale ziadne povznasajuce pocity som z dojcenia nemala... A to ani nehovorim, ze je silna alergicka.

tobnuf
30. máj 2016

@mojkamojka ja tiez zo zaciatku slzy v ociach pri prisati. Bala som sa kazdeho konenia. Ale nikdy som nedala UM. Vydzala som ale tiez nemam pocit ze vdaka.kojeniu som super mama

monika15
30. máj 2016

@tobnuf no moja suseda koji rok, kazde 2 hodiny !!!!! budi v noci dieta potom sa cuduje ze on sa nechce zobudit a musi !!! a zanedbava kazdeho , je na nervy a uz fakt ze je nat om zle tak sorry .....maly ma rok ale ledva nieco zje a kazde 2 hodiny ma cici v ustach ci chce ci nechce ked nechce tak ona ho drzi aby chcel takze sorry toneni zdrave kojenie fuj...

monika15
30. máj 2016

@mojkamojka kazde dieta je ine, ci kojis ci nekojis.... poznam vela deti co boli kojene a maju milion dianoz... takze neni to cele o kojeni ;)

klaudy444
30. máj 2016

@tobnuf sorry, ale neviem inak nazvat take nezodpovedne muje, ako napr ty:DDDD